Megatur fra vest til øst

Fri

Foto: Erik Unneberg, 08.10.2006

Turinformasjon

Lengde:

181,4 km

Område:

Kjekstadmarka

Gradering:

Krevende

Beskrivelse

Fra helt i vest til helt i øst - gjennom seks områder i Marka: Kjekstadmarka, Vestmarka, Krokskogen, Nordmarka nord, Nordmarka syd og Romeriksåsene. Dette er en skikkelig megatur på to hjul!

De 33 enkeltetappene som turen består av, ser du nedenfor og på kartet. Der er detaljene. Men la oss bare gi noen stikkord for denne sykkelturen: start på Spikkestad, sør i Kjekstadmarka - "innkomst" i Tæruddalen, sørøst i Romeriksåsene og så ned til Lillestrøm. Mellom disse ytterpunktene skal du helt opp til Tverrsjøstallen, som er nordligste punkt. Og du skal hele veien ned til Movatn før du noe senere krysser over til Romeriksåsene ved Hakadal.

Du skal innom Liertoppen, Solli gård, Store Sanddungen (ja faktisk begge vannene med dette navnet), Sørsetra, Damtjern, Ringkollen, Gjerdingen, Store Daltjuven, Kikutstua, Åskastet, Gjerdrumsgjermenningen og en rekke andre kjente og mindre kjente steder i Marka.

Det er en tur som gir det aller meste av det Marka kan by på av naturopplevelser og utfordringer. Her er det flate fine skogsbilveier og smale trillestier, det er tøffe oppoverbakker og nydelige unnabakker, det er tett skog og panoramautsikt, det er idylliske vann og nakne berg.

Hvordan innretter man seg rent praktisk, når ytterpunktene er så langt fra hverandre? Dersom Oslo er utgangspunktet, så kan man ta toget til Spikkestad og toget tilbake fra Lillestrøm. Så enkelt er det.

God tur!

Samarbeidspartnere