To glade fyrer på langrenn

Føremelding

Se føremelding og preppestatus for alle områder her.

Skiføret i marka nå

Område med nylig preparerte løyper Klikk i kartet, eller søk etter sted for å gå til føremeldingen for et område.
Logoer for Aftenposten, Kvikk Lunsj, Gsport, Intersport, Tryg

Et lett snødryss i løypene og fortsatt gode skiforhold!

21.01.2019 21:20:52
Det er lettskyet vær og temperaturer fra -10 til -6 grader i Marka på morgenkvisten. Etter en flott skihelg med stor trafikk i skiløypene, begynner det nå å bli litt slitt i enkelte utforkjøringer. Løypene ellers, spesielt de på veier, står fortsatt ganske godt. Vi har fått et lite dryss av snø i natt, men den har liten betydning for skiføret. Fortsatt er det litt tynt i mange terrengløyper, og spesielt i de som går i tett skog. Det er meldt sol og fint vær i dag og, så den som har anledning kan få seg nok en flott skidag. God tur!

Vannene i Marka
Tykkelsen og kvaliteten på isen på vannene i Marka varierer fortsatt mye pga. av de omskiftelige værforholdene vi har hatt i starten av denne vinteren. Stadig flere vann begynner imidlertid nå å bli farbare og vi kan tilrettelegge for skiløyper. Vi kontrollerer istykkelsen på vannene fortløpende. Der det er kontrollert og isen er funnet farbar er det merket trasé med stikker. Det er fristende å prøve seg utenom merket trasé, men dette må vi fraråde uten sikkerhetsutstyr og kunnskap om å ferdes på tynn is. Her kan du lese mer om isvett og sikkerhet.

Se eventuelt liste over løyper og preppestatus.

Brøyting av veier i Marka
Skiforeningen har en tett og god dialog med grunneiere om å kunne anvende flere av skogsbilveiene som skiløyper i vintersesongen. I perioden frem til jul har enkelte av grunneierne behov for veiene til uttransportering av tømmer og drift av eiendommene. I forbindelse med snøvær i perioden november og desember blir det fortløpende vurdert hvilke veier som vil kunne anvendes som skiløyper når grunneiernes drift avsluttes. For mer informasjon om skimuligheter på veinettet følg med på føremeldingen i ditt område. Se også kart over veier som brøytes i vinter i Løvenskiolds område.

Takk for støtten!
Det er dere medlemmer som gjør det mulig for oss å lage skispor og gode Markaopplevelser. Ennå ikke medlem? Meld deg inn her.

Solnedgang over Mørkvannet
(Foto: Felix Sebastian Müller, 20.01.2019)
Solnedgang over Mørkvannet
(Foto: Felix Sebastian Müller, 20.01.2019)