Dagens føremelding

Skiføret i marka nå

Område med nylig preparerte løyper Klikk i kartet, eller søk etter sted for å gå til føremeldingen for et område.

Sol og påskeskiføre når tåken letter

Mandag 20.03.2023 kl. 08.26

Litt tåkete og overskyet i Marka denne mandags morgenen, men det skal sprekke opp og erstattes av strålende sol etter hvert. Temperaturene ligger allerede på plussiden og de er ventet å stige betydelig utover dagen. 

Det er ganske vått i Marka, spesielt i lavereliggende områder. Det vil derfor bli begrenset preparering i dag i påvente av kuldegrader som er ventet fra i kveld. De fleste hovedløyper ble preparert i går og er antagelig fortsatt fine å gå i i dag. Enkelte av vannene har fått litt overvann, men er fint farbare i merkede spor. Du bør ta det litt rolig i uoversiktlige utforkjøringer: Enkelte steder har bekker laget sprekker i løypa og man kan få gjennomslag av grus og is. Sjekk lokale føremeldinger.

Har du lyst til å prøve deg på en ny tur? Hvis du bruker kollektivtransport til Marka, kan du avslutte turen et annet sted enn du startet. For å nå Marka med kollektivtransport, bruk kartlaget "holdeplasser" i iMarka-appen eller på løypekartet når du planlegger.

Unn deg noe godt på en av de mange markastuene. Sjekk åpningstider her.

De fleste av vannene i høyden er kontrollert, merket og farbare, men fortsatt er det vann med krevende forhold i form av lumske oshull og åpne råker i lavlandet. Etter snøfallet fredag, er det også overvann enkelte steder. Forsøk deg ikke utenfor de merkede og scooterkjørte traseene. Sjekk lokale føremeldinger for detaljert info og følg med på isvarselet på varsom.no.

Det er mye snø nord i Marka, samtidig som lavereliggende områder har mye is. Rådyr og elg er avmagrede og slitne av kaving i dyp snø. Deler av Oslo kommune, Lørenskog, Lunner, Jevnaker, Ringerike og Hole kommuner har derfor innført ekstraordinær båndtvang for hunder. Oslo kommune forlenger i dag båndtvangen i Nordmarka til 31. mars, mens i Østmarka er den nå opphevet. Vi anmoder innstendig publikum om å overholde båndtvangen.

God tur!

Vi jobber hver dag året rundt for å tilrettelegge for flotte skispor og magiske opplevelser i Marka. Medlemskontingenten i Skiforeningen går direkte til dette arbeidet. Bli medlem nå.

Nykjørt til Nygård

Foto: Erik Unneberg, 19.03.2023

Webkamera

Webkamera ved Sollihøgda
Sollihøgda
Webkamera ved Ringkollen
Ringkollen
webkamera på Fossum
Fossum
Se alle webkamera
Logo Hafslund, Møller Bli, Obos.

Samarbeidspartnere