To glade fyrer på langrenn

Føremelding

Se føremelding og preppestatus for alle områder her.

Skiføret i marka nå

Område med nylig preparerte løyper Klikk i kartet, eller søk etter sted for å gå til føremeldingen for et område.
Logoer for Aftenposten, Kvikk Lunsj, Gsport, Intersport, Tryg

Et lite, men velkomment påfyll av snø!

17.01.2019 07:35:50

Preppestatus for løypene oppdateres hele døgnet. Men teksten i føremeldingen legges ut hver morgen.Teksten nedenfor er gårsdagens tekst. Oppdatert tekst vil være klar mellom kl. 08.00 og 09.30.

Det er overskyet og temperaturer mellom -9 og -4 grader. Og det snør! Riktig nok ganske lett siden temperaturen er så lav, men det er uansett velkomment. Det har også kommet 1-7 centimeter snø siste døgn. Det skal fortsette å snø litt utover dagen, så i de fleste områder venter vi med preparering til det har gitt seg. Den lette snøen er uansett ikke til noe hinder i løypene, så det er ganske fine skiforhold spesielt på skogsbilveier og i de mest åpne og plane terrengløypene, men skrint med snø i tettere skog. Det kan lønne seg å være litt forsiktig utforkjøringer. Ha en fin dag i Marka!

Vannene i Marka
Tykkelsen og kvaliteten på isen på vannene i Marka varierer fortsatt mye pga. av de omskiftelige værforholdene vi har hatt i starten av denne vinteren. Stadig flere vann begynner imidlertid nå å bli farbare og vi kan tilrettelegge for skiløyper. Vi kontrollerer istykkelsen på vannene fortløpende. Der det er kontrollert og isen er funnet farbar er det merket trasé med stikker. Det er fristende å prøve seg utenom merket trasé, men dette må vi fraråde uten sikkerhetsutstyr og kunnskap om å ferdes på tynn is. Her kan du lese mer om isvett og sikkerhet.

Se eventuelt liste over løyper og preppestatus.

Brøyting av veier i Marka
Skiforeningen har en tett og god dialog med grunneiere om å kunne anvende flere av skogsbilveiene som skiløyper i vintersesongen. I perioden frem til jul har enkelte av grunneierne behov for veiene til uttransportering av tømmer og drift av eiendommene. I forbindelse med snøvær i perioden november og desember blir det fortløpende vurdert hvilke veier som vil kunne anvendes som skiløyper når grunneiernes drift avsluttes. For mer informasjon om skimuligheter på veinettet følg med på føremeldingen i ditt område. Se også kart over veier som brøytes i vinter i Løvenskiolds område.

Takk for støtten!
Det er dere medlemmer som gjør det mulig for oss å lage skispor og gode Markaopplevelser. Ennå ikke medlem? Meld deg inn her.

Kontroll av istykkelse på Langvannet
(Foto: Sindre Morstad, 14.01.2019)
Kontroll av istykkelse på Langvannet
(Foto: Sindre Morstad, 14.01.2019)