Dagens føremelding

Skiføret i marka nå

Område med nylig preparerte løyper Klikk i kartet, eller søk etter sted for å gå til føremeldingen for et område.

Perfekt start på palmehelgen

Fredag 31.03.2023 kl. 08.30

Det er altså den siste dagen i mars og vi har noe så uvanlig som maksimale skiforhold i så godt som hele Marka. Og dette ser ut til å kunne strekke seg gjennom hele påsken. Da er det kun sola det står på, og den vil antakelig dukke opp utpå dagen i dag og bli der i alle fall til over helgen.

Det begynner litt overskyet i dag, men enkelte steder er det allerede i ferd med å sprekke opp. Temperaturen vaker mellom null i lavlandet til minus 6 i høyden, men vil bikke over på pluss når solen får litt tak. Det er tørrvoksføre, men lurt å ha med myke vokser for å justere utover dagen.

Store deler av løypenettet er preparert siden det siste snøfallet, også en god del scooterløyper. Løypene har begynt å sette seg igjen og det er godt feste for både ski og staver. I lavlandet hvor det var isete fra før bør du være litt årvåken da nysnøen lett kan skli av, og der det var bart tidligere kan det være gjennomslag til grus, men stort sett gjelder det bare å kose seg med det som er.

Isforhold på vannene

Overvannet fra forrige uke har begynt å fryse til, men følg merkede og nylig scooterpakkede traseer for sikkerhets skyld. Det oppdages stadig flere oshull på vannene i lavlandet. Her bør man helst legge turen utenom vannene der det er mulig. På flere vann i lavlandet har vi nå avsluttet prepareringen og merkestikkene er fjernet. Sjekk lokale føremeldinger for detaljert info og følg med på isvarselet på varsom.no.

Ekstraordinær båndtvang

Det er mye snø nord i Marka, samtidig som lavereliggende områder har mye is. Rådyr og elg er avmagrede og slitne av kaving i dyp snø. Deler av Oslo kommune, Lørenskog, Lunner, Jevnaker, Ringerike og Hole kommuner har derfor innført ekstraordinær båndtvang for hunder. Oslo kommune forlenger i dag båndtvangen i Nordmarka til 31. mars, mens i Østmarka er den nå opphevet. Vi anmoder innstendig publikum om å overholde båndtvangen.

Nå som det er lyst helt til klokka ni om kvelden, er det tiden for en skikkelig langtur. Hvis du bruker kollektivtransport til Marka, kan du avslutte turen et annet sted enn du startet. For å nå Marka med kollektivtransport, bruk kartlaget "holdeplasser" i iMarka-appen eller på løypekartet når du planlegger.

Mange markastuer er åpne i påsken. Sjekk åpningstider her.

Ha en strålende skidag!

Vi jobber hver dag året rundt for å tilrettelegge for flotte skispor og magiske opplevelser i Marka. Medlemskontingenten i Skiforeningen går direkte til dette arbeidet. Bli medlem nå.

Silkeføre på Dammyra

Foto: Per Gulbrandsen, 30.03.2023

Webkamera

Webkamera ved Sollihøgda
Sollihøgda
Webkamera ved Ringkollen
Ringkollen
webkamera på Fossum
Fossum
Se alle webkamera
Logo Hafslund, Møller Bli, Obos.

Samarbeidspartnere