To glade fyrer på langrenn

Føremelding

Se føremelding og preppestatus for alle områder her.

Skiføret i marka nå

Område med nylig preparerte løyper Klikk i kartet, eller søk etter sted for å gå til føremeldingen for et område.
Logoer for Aftenposten, Kvikk Lunsj, Gsport, Intersport, Tryg

Det flotte Påskeværet fortsetter og det er flotte skiforhold i høyden og nord i Marka

19.04.2019 10:21:39
Det er i dag sol og temperaturer mellom -2 og +4 grader i Marka på morgenen. Det blir nok en solrik dag med rolige vindforhold. En titt på langtidsvarselet viser at dette antagelig skal være situasjonen i hele Påsken. Det ligger derfor an til en drømmepåske i Marka. Kalde netter gjør at vi får beholde snøen lengre enn normalt, og skaren gjør at man nesten kan ferdes på ski overalt hvor det er snø. Tidligere preparerte løyper står fortsatt godt, og det er fremdeles fine skiforhold i høyereliggende områder av Vestmarka, Krokskogen, Nordmarka og Romeriksåsene. Det er best forhold på skogsbilveiene, i terrenget begynner det å bli for bløtt og sparsomt med snø til å preparere, men det er fortsatt mulig å gå mange steder. Bare flekker dukker nå stadig oftere opp, så ta det rolig i utforkjøringer. God tur og god Påske.
Noen vann i Marka er fortsatt farbare, men sjekk de lokale føremeldingene for detaljer. På en del vann er stikkene tatt inn for sesongen da isen ikke lenger er brukbar til skiløyper. Kontroll av vannene utføres fortløpende.
Det tørre været gjør at det nå er en viss fare for lyng- og skogbrann, så vær varsom med bruk av åpen ild.
Kartene og turplanleggeren er nå oppdatert med nytt og mer brukervennlig design, samt tydeligere løyper på samme måte som i iMarka-appen. Og du kan også se posisjonene til preppemaskinene i kartet. Les mer her.
For Chrome-brukere: Ser det rart ut, gå til Innstillinger --> Avansert --> Tøm nettleserlogg og slett bufrede bilder og filer, og gjør så en reload av siden.

Se eventuelt liste over løyper og preppestatus.

Takk for støtten!
Det er dere medlemmer som gjør det mulig for oss å lage skispor og gode Markaopplevelser. Ennå ikke medlem? Meld deg inn her.

Hogst ved Sørsetra
(Foto: Gro O. Synstelien, 18.04.2019)
Hogst ved Sørsetra
(Foto: Gro O. Synstelien, 18.04.2019)