Dagens føremelding

Skiføret i marka nå

Område med nylig preparerte løyper Klikk i kartet, eller søk etter sted for å gå til føremeldingen for et område.

Vått i Marka, men godt skiføre i høyden

Torsdag 23.03.2023 kl. 08.33

Antydning til lettskyet enkelte steder i Marka nå på morgenen, men de fleste områder melder om tåke. Vi har hatt oppholdsvær i natt og noen steder har temperaturen krøpet så vidt under null, men temperaturen ligger nå mellom 0 og 4 plussgrader. Og den skal stige samtidig som ny nedbør i form av regn og sludd kommer inn over våre områder i løpet av formiddagen.

Selv om det enkelte steder i høyden kom noen centimeter snø i går falt nedbøren stort sett som regn. Det er nå svært vått i Marka, men absolutt skiføre om du ikke har klistervegring. De beste forholdene finner du i høyden, mens forholdene i lavlandet mest kan betegnes som entusiastføre. Her smelter snøen raskt i dette været. 

Det blir begrenset preparering før snøen får tørket opp og det blir kjøligere.

Det er viktig å ikke miste troen nå: I neste uke kommer solen og kuldegradene tilbake og skiføret i høyden vil vi antakelig beholde til godt over påske, så det vil være mange anledninger for fine og lange skiturer.

Har du lyst til å prøve deg på en ny tur? Hvis du bruker kollektivtransport til Marka, kan du avslutte turen et annet sted enn du startet. For å nå Marka med kollektivtransport, bruk kartlaget "holdeplasser" i iMarka-appen eller på løypekartet når du planlegger.

Unn deg noe godt på en av de mange markastuene. Sjekk åpningstider her.

Isforhold på vannene
De fleste av vannene i Marka er kontrollert, merket og farbare, men under snøen er det nå mye overvann. Det oppdages også stadig flere oshull. På denne tiden av året tiner vannene også fra undersiden. Forsøk deg ikke utenfor de merkede og scooterkjørte traseene. Sjekk lokale føremeldinger for detaljert info og følg med på isvarselet på varsom.no.

Ekstraordinær båndtvang
Det er mye snø nord i Marka, samtidig som lavereliggende områder har mye is. Rådyr og elg er avmagrede og slitne av kaving i dyp snø. Deler av Oslo kommune, Lørenskog, Lunner, Jevnaker, Ringerike og Hole kommuner har derfor innført ekstraordinær båndtvang for hunder. Oslo kommune forlenger i dag båndtvangen i Nordmarka til 31. mars, mens i Østmarka er den nå opphevet. Vi anmoder innstendig publikum om å overholde båndtvangen.

God tur!

Vi jobber hver dag året rundt for å tilrettelegge for flotte skispor og magiske opplevelser i Marka. Medlemskontingenten i Skiforeningen går direkte til dette arbeidet. Bli medlem nå.

Over Oppkuven til Løvlia

Foto: Per Gulbrandsen, 22.03.2023

Webkamera

Webkamera ved Sollihøgda
Sollihøgda
Webkamera ved Ringkollen
Ringkollen
webkamera på Fossum
Fossum
Se alle webkamera
Logo Hafslund, Møller Bli, Obos.

Samarbeidspartnere