Dagens føremelding

Skiføret i marka nå

Område med nylig preparerte løyper Klikk i kartet, eller søk etter sted for å gå til føremeldingen for et område.

En gnistrende kald klarværsdag

07.12.2022 08.10.58

Fullmånen lyser om kapp med stjernene over Marka denne kalde desembermorgenen - det ser ut til å bli en strålende dag! Gradestokken viser 5 til 13 minusgrader. Enkelte steder har det kommet et lite snødryss, som er vakkert, men har liten effekt på skiføret.

Det som skjer i Marka nå er helt perfekt med tanke på de fremtidige skiforholdene. Telen biter seg skikkelig fast i bakken og der vi allerede har snø holder forholdene seg svært godt. Kulden gir oss også en god mulighet til en kortvarig og svært effektiv snøproduksjon på skiskolestedene våre. Og gladnyheten er at det kalde været skal fortsette minst ut hele langtidsvarselet.

Løypene som ble kjørt i helgen holder seg godt. Under slike forhold er lilla løyper minst like bra som nypreppede grønne. Sjekk lokale føremeldinger og iMarka-appen for detaljerte rapporter.

Her det til gjengjeld riktig så bra på skogsbilveiene, og flere steder er det preparert med løypemaskin.

De beste forholdene er fortsatt på skogsbilveiene nord i Marka ut fra Brovoll og Sjonken i Romeriksåsene og fra Svartbekken og vestover mot Kalvedalen. Her kan du også finne stadig bedre forhold i enkelte terrengløyper. Noen er til og med sporsatt nå. Mylla, Tverrsjøstallen og Ringkollen kan også by på gode muligheter for en skitur.

Mer bynære alternativ er fra Tryvannsåsen og inn til Nordmarkskapellet selv om det er nokså skrinne forhold innimellom. Det er også muligheter fra Sollihøgda (i lysløypa på Djupdalsveien), på Solli i Asker (på veiene) og på Grønlandsveien fra Vestmarksetra mot Mikkelsbånn. Sjekk de lokale føremeldingene for full status. Selv om det meldes om fine forhold er det foreløpig lurt å være forberedt på at det også på veiene kan stikke fram litt grus her og der.

Flere av vannene i Marka har nå begynt å fryse til, men islaget er foreløpig tynt og i liten grad farbart.

God tur i solfylte Marka!

Vi jobber hver dag året rundt for å tilrettelegge for flotte skispor og magiske opplevelser i Marka. Medlemskontingenten i Skiforeningen går direkte til dette arbeidet. Bli medlem nå.

Spor for liten og stor

Foto: Nina Didriksen, 06.12.2022

Webkamera

Webkamera ved Sollihøgda
Sollihøgda
Webkamera ved Lokalet i Sørkedalen
Sørkedalen
Webkamera ved Ringkollen
Ringkollen
Se alle webkamera
Logoer for Kvikk Lunsj, Aftenposten og Obos.