Dagens føremelding

Skiføret i marka nå

Område med nylig preparerte løyper Klikk i kartet, eller søk etter sted for å gå til føremeldingen for et område.

Strålende sol og skiføre i Marka, men vinden gir seg ikke ...

22.04.2021 10.13.10

Etter en stormfull dag med regn, sludd og kraftige vindkast skinner solen igjen over Marka. Det er også i dag meldt kraftige vindkast fra nord, men solen hjelper betraktelig på trivselen.

Nattefrosten er tilbake i nordlige områder og det betyr at det kan prepareres igjen uten at det sliter nevneverdig på snøen. Morgentemperaturene ligger på mellom -2 og 0, og vil neppe stige over 10 i løpet av dagen. Det betyr også litt skarpere forhold der det ikke er preparert i dag før solen får tak. Man må nok også forvente en del skogsbøss i løypene etter kastevindene i går.

Vårværet tærer hardt på snøen og prepareringen er nå avsluttet i alle områder rundt Oslo bortsett fra begrensede områder i Nordmarka nord og Romeriksåsene, hvor det sannsynligvis vil prepareres i alle fall ut uken. Det prepareres dessuten fortsatt på enkelte av veiene i Tryvannsåsen. Sjekk lokale føremeldinger eller iMarka-appen for nærmere info.

Stadig flere av skogsbilveiene tørker opp, og du kan nå få deg en fin sykkeltur på stort sett bare veier om du er innstilt på enkelte partier med snø eller is. Sykkel til skiføre er også en god idé om dagen.

Selv der det ikke blir preparert vil det fortsatt være skimuligheter når du kommer deg et stykke inn i Marka fra utfartsstedene, men da må du være forberedt på å bære skiene. Følg med på de lokale føremeldingene.

Isforholdene

Vårværet tærer også på isen på vannene. På de fleste vann har vi nå fjernet stikkene og sluttet å preparere. Isforholdene varierer veldig, også på samme vann. De få vannene som fortsatt er merket merket med bambusstikker er farbare, men ikke forsøk å gå over vann som ikke lenger er merket. Vi minner om at is aldri kan regnes som sikker generelt, og når man ferdes på is må man utvise den største forsiktighet og ha riktig utstyr medbrakt.

Serveringssteder i Marka

Smittevernsrestriksjonene i Oslo og Viken gjør at mange serveringssteder må holde stengt eller kun være åpent for take away. Sjekk ut åpningstider her eller i iMarka-appen. I serveringskøen gjelder vanlige regler om to meters avstand og bruk av munnbind.

LØYPEARBEID ER RESSURSKREVENDE. OM DU MELDER DEG INN I SKIFORENINGEN BIDRAR DU TIL AT VI KAN GJØRE JOBBEN.

Bålforbud i Marka

Det er svært tørt i Marka i områder der det er lite eller ingen snø. Fra 15. april til 15. september er det bålforbud i Oslo og Viken. Det betyr at du som hovedregel ikke har lov til å tenne bål eller grill i skog og utmark, med unntak av godkjente bålplasser.

Bilder

Så fint er det ut fra Svartbekken i dag
Så fint er det ut fra Svartbekken i dag
(Foto: Lars Gulbrandsen, 22.04.2021)
Så fint er det ut fra Svartbekken i dag
Så fint er det ut fra Svartbekken i dag
(Foto: Lars Gulbrandsen, 22.04.2021)
Fortsatt is på Hauktjern
Fortsatt is på Hauktjern
(Foto: Odd Tore Saugerud, 20.04.2021)
Sundet mellom øya og vestbredden
Sundet mellom øya og vestbredden
(Foto: Odd Tore Saugerud, 19.04.2021)

Webkamera

Webkamera på Kikutstua
Kikut
Webkamera ved Brovoll
Brovoll
Webkamera ved Skullerudstud
Skullerud
Se alle webkamera
Logoer for Kvikk Lunsj, Aftenposten og Obos.

Samarbeidspartnere