Dagens føremelding

Skiføret i marka nå

Område med nylig preparerte løyper Klikk i kartet, eller søk etter sted for å gå til føremeldingen for et område.
Logoer for Aftenposten, Kvikk Lunsj, Gsport, Intersport, Tryg

Nå må vi ha kulde før alt forsvinner

18.01.2020 12.13.17
Gårsdagens møkkavær tok skiføret flere steder, og det er nå så vått der det fortsatt er snø at preparering blir satt på vent: Ikke det vi ønsker oss en januarlørdag akkurat. På morgenen er det tåke, yr og plussgrader, men det er håp om at sola titter frem utover dagen, så kanskje kan en skitur i de høyeste delene av marka være et alternativ likevel. Mildværet gjør at løypene ikke er så harde uten oppfriskning, så det som ble preparert i går bør være brukbare løyper i dag. Et halmstrå for at helgen ikke blir helt trøstesløs: Det skal bli sol og kaldere imorgen!

Her er det skiføre nå:

• Nordmarka nord: Mylla
  • Romeriksåsene: Brovoll
  • Hadelandsåsene: Lygna
  • Krokskogen: Ringkollen
  • Vestmarka: Solli (Asker)

I næranleggene med kunstsnø er det mulig å få seg en tur i Lillomarka arena, Sogn snøpark, Varingskollen, og på Linderudkollen, Skullerud, Greverud, Holmenkollen og Eidsletta. Se føremeldingene for de enkelte områdene for nærmere info. God tur!

Skibuss til Brovoll
Søndag 19. januar meldes det noen minusgrader og sol, så da kjører vi endelig årets første skibuss til Brovoll i Romeriksåsene. Skibussen går fra Sognsvann kl. 08.30 til Brovoll slik at du kan få deg en fin tur i Marka. Bussen returnerer fra Brovoll kl 13.00. Det er kommet 3 - 5 cm. nysnø på Brovoll og vår løypebas i området skal klare å lage fine forhold. Kjøp billett her.

Nytt serveringssted ved Øyungsdammen
Skiforeningen har åpnet et nytt serveringssted i løypekrysset ved Øyungsdammen. Her blir det mulig å få seg varm og kald drikke før man løper videre inn i Marka. Øyungsbua vil holde åpent i helger i vintersesongen fra kl. 11 til 15 (lørdager og søndager). Det er ikke nok snø til skiløyper enda, men de 2,5 kilometrene opp fra Skar er en fin tur på bena. Går du på vestsiden av Skarselva bør du sko deg med brodder. Veien på østsiden er strødd med grus. Velkommen!

Isforholdene i Marka
Flere vann har nå skøyteis og man kan få seg en fin tur også på noen av vannene i lavereliggende strøk, men vi minner om at ferdsel på vann alltid er forbundet med risiko og må skje med rett sikkerhetsutstyr og grundig sjekk av istykkelse. Der hvor vannene er merket med bambusstikker er istykkelsen målt og funnet tykk nok til at det kan anlegges skiløyper. Om man velger å gå utenfor disse må man være svært forsiktig, ha nødvendig sikkerhetsutstyr og opplæring og selvsagt være i følge med flere. Her kan du lese mer om isvett og sikkerhet.

Brøyting av skogsbilveier
Skiforeningen har en tett og god dialog med grunneiere om å kunne anvende flere av skogsbilveiene som skiløype i vintersesongen. Noen veier vil uansett måtte benyttes i forbindelse med nødvendig skogsdrift. For mer informasjon om skimuligheter på veinettet følg med på føremeldingen i ditt område. Her er planlagt brøyting i Løvenskiolds område.

Lurer du på hvordan iMarka-appen egentlig fungerer? Følg med her:

Takk for støtten!
Det er dere medlemmer som gjør det mulig for oss å lage skispor og gode Markaopplevelser. Ennå ikke medlem? Meld deg inn her.

Klikk her for å se lister over alle løyper med preppestatus

Tidlig morgen på Eidsletta
(Foto: Steinar Kjærnsrød, 18.01.2020)
Tidlig morgen på Eidsletta