Dagens føremelding

Skiføret i marka nå

Område med nylig preparerte løyper Klikk i kartet, eller søk etter sted for å gå til føremeldingen for et område.
Logoer for Aftenposten, Kvikk Lunsj, Gsport, Intersport, Tryg

Blå ekstra i høyden!

08.12.2019 00.01.01

Preppestatus for løypene oppdateres hele døgnet. Men teksten i føremeldingen legges ut hver morgen.Teksten nedenfor er gårsdagens tekst. Oppdatert tekst vil være klar mellom kl. 08.00 og 09.30.

Det er klarvær med temperaturer fra -1 til +2 grader i Marka på morgenen. I høyden har det kommet et lite påfyll med tørr snø, som flere steder gir flotte forhold på en fast såle. I de lavereliggende områdene har det regnet, og der har skiføret forsvunnet helt: Sko med brodder er mer egnet enn ski. Unntakene er kunstsnøanleggene: Her er snøen som ble produsert tidligere, blitt kjørt ut til fine løyper, og man kan få seg en tur i disse anleggene: Lillomarka arena, Holmenkollen, Varingskollen, Linderudkollen, Eidsletta og Greverud. Ut fra Solli i Asker, Sollihøgda (Høymyr), Nordmarka nord, Romeriksåsene og på Lygna er det flotte skiforhold!  Ha en fin skilørdag!

Angående preparering på skogsbilveier i perioden november og desember
Skiforeningen har en tett og god dialog med grunneiere om å kunne anvende flere av skogsbilveiene som skiløype i vintersesongen. I perioden frem til jul har enkelte av grunneierne behov for veiene til uttransportering av tømmer og drift av eiendommene. I forbindelse med snøvær i perioden november og desember er vi i jevnlig dialog med grunneierne som tar en fortløpende vurdering på hvilke veier som kan anvendes som skiløyper når deres egen drift avsluttes. For mer informasjon om skimuligheter på veinettet følg med på føremeldingen i ditt område. Her er planlagt brøyting i Løvenskiolds område.

Bymiljøetaten har laget en film som forklarer dette med pakking av løyper tidlig i sesongen på en god måte.

Isforholdene i Marka
Isen har lagt seg på flere vann, men den er de fleste steder svært tynn. Og nå som det ligger et snølag på toppen er det vanskelig å oppdage hvor isen er dårlig. Så tidlig i sesongen innebærer det en betydelig risiko å ferdes på isen. Om man gjør det må man være svært forsiktig, ha nødvendig sikkerhetsutstyr og opplæring og selvsagt være i følge med flere. Her kan du lese mer om isvett og sikkerhet.

Takk for støtten!
Det er dere medlemmer som gjør det mulig for oss å lage skispor og gode Markaopplevelser. Ennå ikke medlem? Meld deg inn her.

Klikk her for å se lister over alle løyper med preppestatus

Overraskende bra i Treningsrunden
(Foto: Torgeir Stenstad, 06.12.2019)
Overraskende bra i Treningsrunden