Dagens føremelding

Skiføret i marka nå

Område med nylig preparerte løyper Klikk i kartet, eller søk etter sted for å gå til føremeldingen for et område.

Slutt på føremeldingen, men skimuligheter i noen dager til

19.04.2022 15.34.27

Så er tiden kommet for å avslutte føremeldingen for sesongen. Det prepareres nå kun i enkelte kunstnøanlegg. I Marka for øvrig er det slutt. Det er fortsatt snø igjen i deler av Nordmarka nord og i Romeriksåsene for den som ønsker å drøye skisesongen noen dager til om man er villig til å bære skiene over bare partier.

Det har vært en litt annerledes sesong med påfallende lite nedbør. Takket være skikkelig tele i bakken før den første snøen falt, og iherdig innsats fra dyktige løypekjørere, har vi hatt mange gode skimuligheter gjennom vinteren. Og ikke minst mye fint vær som ofte har klaffet med helgene hvor folk flest har anledning til å komme seg ut på ski.

Nå nærmer det seg den grønne sesongen i Marka, og mange har sikkert lyst til prøve sykkelen på skogsbilveiene. Veiene som har vært brøytet i vinter har fine sykkelforhold nå, men der det har vært løyper er det fortsatt partier med is og snø som må forseres. For en oversikt over hvilke veier som brøytes gjennom vinteren kan du istedenfor løyper velge å vise kartlaget "brøytede veier" i kartlagsvelgeren nede i høyre hjørne (klikk deg inn på områdekart).

Det er fortsatt is på mange vann, men merkestikkene er tatt inn og istykkelsen blir ikke lenger kontrollert. Vi anbefaler på det sterkeste at man nå legger turene rundt vannene. Om man likevel velger å ferdes på isen må en vær ekstra obs på overvann, svake punkter nær inn- og utløp og langs land, samt ha med nødvendig sikkerhetsutstyr og helst en partner. Les mer om issikkerhet her. Følg for øvrig med på isvarslene på varsom.no.

Skogbrannfare: Det er nå så tørt i Marka at man bør utvise stor forsiktighet ved tenning av bål også på godkjente ildsteder. Husk det generelle bålforbudet fra 15. april - 15. september.

Båndtvang: Fra 1. april skal alle hunder holdes i bånd for å beskytte fugler, vilt og beitedyr.

Vi benytter anledningen til å takke alle løypekjørere, grunneiere og samarbeidspartnere der ute som har bidratt til at dette tross alt har blitt en fin skisesong. Og ikke minst alle dere entusiastiske markabrukere. Ha en fin sommersesong i Marka!

Vi jobber hver dag året rundt for å tilrettelegge for flotte skispor og magiske opplevelser i Marka. Medlemskontingenten i Skiforeningen går direkte til dette arbeidet. Bli medlem nå og du får neste år med på kjøpet.

Webkamera

Webkamera på Kikutstua
Kikut
Webkamera ved Brovoll
Brovoll
Webkamera ved Sollihøgda
Sollihøgda
Se alle webkamera
Logoer for Kvikk Lunsj, Aftenposten og Obos.

Samarbeidspartnere