Dagens føremelding

Skiføret i marka nå

Område med nylig preparerte løyper Klikk i kartet, eller søk etter sted for å gå til føremeldingen for et område.
Logoer for Aftenposten, Kvikk Lunsj, Gsport, Intersport, Tryg

Gjør klar for en helg med skibuss og Holmenkollmarsj

28.02.2020 09.33.22
Det holder seg kaldt i Marka og det gjør at løypene står bedre over tid. Det er nå 6 til 14 minus der ute og delvis skyet, men utover dagen får vi sannsynligvis litt sol. Kulden de siste dagene har gjort at vi har kunnet produsere snø igjen flere steder, og det betyr bedre forhold i næranleggene. For øvrig må man fortsatt dra til mer nordlige områder av Marka for å finne gode skiforhold: Ringkollen, Mylla, Svartbekken, Brovoll, Nannestad eller Lygna. Det er også mulig å gå fra Skansebakken i Sørkedalen (svært isete og hardt de første kilometrene) og Skoglund i Vestmarka. Det er fortsatt isklisterføre, men glien kan i utforkjøringer være i overkant god. Vær forsiktig, særlig i nedkjøringer som ligger solvendt - her kan det være kort vei ned til bar is og bar bakke.
I næranleggene med kunstsnø er det varierende forhold, men det er mulig å få seg en tur i Varingskollen, Linderudkollen, Holmenkollen og på Skullerud og Eidsletta. I Østmarka og andre lavereliggende områder begynner nå også skogsbilveiene å bli bare, så her er det gode muligheter for fine sykkelturer. For øvrig er det også fint å ferdes til fots. God tur!

På Brovoll jobbes det på spreng for å få til topp forhold til lørdagens Holmenkollmarsj. Foreløpig ligger vi svært bra an! Meld deg på Holmenkollmarsjen her!

Skibuss til Ringkollen
Det blir satt opp skibuss til Ringkollen lørdag 29. februar. Meld deg på her!

Parkering på Svartbekken
Svartbekken er et populært utfartssted om dagen, og for å gjøre parkeringen så god som mulig, har vi innført noen nye kjøreregler: Kjøreretningen blir fra Vestbygda og nordover til Svartbekken. Videre ut via Sliperiet øst for Mylla og ned til Grua etter skituren. Publikum anmodes om å parkere bilen i riktig kjøreretning for utkjøring nordover. Pass på at det er nok plass så utrykningskjøretøy kan komme frem.
Vi minner også om at toget til Grua er et fint alternativ - det er nå mulig å gå både østover og vestover fra stasjonen.

Meld deg inn i Skiforeningen nå, og du er medlem helt til september 2021!
Som medlem bidrar du til at Skiforeningen kan tilby gode skispor og rike friluftsmuligheter i Marka - Norges mest populære turområde. Meld deg inn her.

Isforholdene i Marka
Issmeltingen har begynt pga. det milde været og mye tilsig av vann fra bekker og elver som holder en høyere temperatur. Dette resulterer at det smelter nedenfra og opp. I tillegg blir det mange strømninger av alt tilsig av vann. Hold derfor god avstand fra inn og utløp, og god avstand fra åpne oshull. Der hvor vannene er merket med bambusstikker er istykkelsen målt tidligere, men med varierende værforhold over tid kan isforholdene ha endret seg drastisk og til det verre. Vi oppfordrer derfor på det sterkeste at alle som skal ut på isen på vannene i Marka har på/med fullt sikkerhetsutstyr og tar de nødvendige forholdsregler. Her kan du lese mer om isvett og sikkerhet.

Brøyting av skogsbilveier
Skiforeningen har en tett og god dialog med grunneiere om å kunne anvende flere av skogsbilveiene som skiløype i vintersesongen. Noen veier vil uansett måtte benyttes i forbindelse med nødvendig skogsdrift. For mer informasjon om skimuligheter på veinettet følg med på føremeldingen i ditt område. Her er planlagt brøyting i Løvenskiolds område.

Klikk her for å se lister over alle løyper med preppestatus

Nødvendig påfyll
(Foto: Jørgen Øverbye, 27.02.2020)
Nødvendig påfyll