Dagens føremelding

Skiføret i marka nå

Område med nylig preparerte løyper Klikk i kartet, eller søk etter sted for å gå til føremeldingen for et område.

Sol og kulde i skjønn forening

10.12.2022 08.39.01

En gnistrende vakker morgen gryr: Marka viser seg fra sin beste side om dagen med faste skiløyper i høyden og et tynt hvitt slør av pyntesnø på frossent landskap i lavlandet. Temperaturene er ned mot 17-18 minus enkelte steder, men temperaturene stiger nå når sola står opp.

I går fikk vi flere lette snødryss, men dessverre ikke nok til at det kan prepareres i lavlandet. Telen er imidlertid i ferd med å bite seg skikkelig fast i bakken og det lover godt med tanke på fremtidige snøfall. Kulden gir oss også en god mulighet til en kortvarig og svært effektiv snøproduksjon på skiskolestedene våre. Flere steder, som på Greverud, er det nå nok til å lage en liten runde.

Løypene som er kjørt i det siste holder seg godt. Under slike forhold er lilla løyper minst like bra som nypreppede grønne. Sjekk lokale føremeldinger og iMarka-appen for detaljerte rapporter.

De beste forholdene er fortsatt på skogsbilveiene nord i Marka ut fra Grua, Brovoll og Sjonken i Romeriksåsene og fra Svartbekken og vestover nord i Nordmarka. Her kan du også finne stadig bedre forhold i enkelte terrengløyper. Noen er til og med sporsatt nå. Mylla, Tverrsjøstallen og Ringkollen kan også by på gode muligheter for en skitur.

Mer bynære alternativ er fra Tryvannsåsen og inn til Nordmarkskapellet selv om det er nokså skrinne forhold innimellom. Det er også muligheter fra Sollihøgda (på Djupdalsveien), på Solli i Asker (på veiene) og på Grønlandsveien fra Vestmarksetra mot Mikkelsbånn. Sjekk de lokale føremeldingene for full status. Selv om det meldes om fine forhold er det foreløpig lurt å være forberedt på at det også på veiene kan stikke fram litt grus her og der.

Er du klar for å reise litt lenger for å oppleve vintereventyret står det et par fine rundløyper klare på Lygna. Det er også brukbare skiforhold i Totenåsen, Raufoss, Gjøvik/Snertingdal og Nordre Land.

Flere av vannene i Marka har nå begynt å fryse til, men islaget er foreløpig tynt og i liten grad farbart. Ingen av vannene er kontrollert og forsøkt merket enda. Følg med på isvarselet på varsom.no.

God tur!

Vi jobber hver dag året rundt for å tilrettelegge for flotte skispor og magiske opplevelser i Marka. Medlemskontingenten i Skiforeningen går direkte til dette arbeidet. Bli medlem nå.

Bislingen i måneskinn

Foto: Kristine Grønlund / Skiforeningen, 07.12.2022

Webkamera

Webkamera ved Sollihøgda
Sollihøgda
Webkamera ved Lokalet i Sørkedalen
Sørkedalen
Webkamera ved Ringkollen
Ringkollen
Se alle webkamera
Logoer for Kvikk Lunsj, Aftenposten og Obos.