Dagens føremelding

Skiføret i marka nå

Område med nylig preparerte løyper Klikk i kartet, eller søk etter sted for å gå til føremeldingen for et område.

Nå kan du gå på ski nesten overalt

Mandag 11.12.2023 kl. 08.32

Det fortsetter å drysse snø over Østlandet. Siste døgn har vi fått nye 1 til 7 centimeter, og det skal fortsette å snø gjennom dagen i dag. Løypemannskapene jobber det de kan for å få pakket ned det som kommer, og med å få flere løyper opp og stå. Kartet viser resultatene: Det er nå mulig å gå på ski i alle skogsområdene rundt hovedstaden, og ennå er det 13 dager igjen til jul.

Nå på morgenen snør det fortsatt i Marka og temperaturene ligger på mellom 0 og minus 5 grader. Det blåser og føyker fra nord. Det skal fortsette å snø fram til i ettermiddag/kveld.

Forholdene i løypene vil så lenge det snør være relativt løse, selv der maskinene nettopp har kjørt. I flere bynære områder er det også foreløpig tynt med snø så man kan få gruskontakt, spesielt der det ofte ploges i utforkjøringer. Fra i kveld og i dagene framover er det meldt oppholdsvær og flere kuldegrader igjen, så da vil løypene få satt seg skikkelig. 

Ønsker du grusfrigaranti i nærområdet kan du gå på kunstsnø mange steder, bl.a. på Sørli i Nittedal, Hakadal stadion (Varingskollen), Eid i Heggedal, Vestmarksetra, Fossum, Skullerud, Greverud, Linderudkollen, Sognsvann, Holmenkollen og Lillomarka arena.

Det er en uvanlig tidlig sesongstart i år. På mange av veiene som vanligvis har skiløyper fra juletider foregår det fortsatt nyttetrafikk, og flere av veiene brøytes for dette. Om du velger ferdes på veier som fortsatt er i bruk, så vis hensyn.

Isen har nå lagt seg på mange vann. Selv om tykkelsen på isen mange steder er solid, er det fortsatt ikke risikofritt å prøve seg utpå. Det er også vanskelig å få oversikt over forholdene der isen er dekket av snø. Løypemannskapene har begynt å kontrollere isen og merke farbare ruter, men det kan være noe overvann her og der. Bymiljøetaten har brøytet til skøyter på Steinbruvann og Sognsvann. Les mer om anbefalinger for ferdsel på is i vårt område her, og sjekk de lokale føremeldingene.

God tur!

Vi jobber hver dag året rundt for å tilrettelegge for flotte skispor og magiske opplevelser i Marka. Medlemskontingenten i Skiforeningen går direkte til dette arbeidet. Bli medlem nå.

Skiføre i Bærumsmarka!

Foto: Erik Unneberg, 10.12.2023

Webkamera

Webkamera ved Sollihøgda
Sollihøgda
Webkamera ved Ringkollen
Ringkollen
webkamera på Fossum
Fossum
Se alle webkamera
Logo Hafslund, Møller Bli, Obos.

Samarbeidspartnere