Dagens føremelding

Skiføret i marka nå

Område med nylig preparerte løyper Klikk i kartet, eller søk etter sted for å gå til føremeldingen for et område.

Fortsatt vinter tross mildvær og regn

27.11.2022 08.52.22

Regn, vind og plussgrader er ikke snøens beste venn, men vinteren holder standhaftig stand mange steder i Marka. Du må enda litt lenger opp i høyden for å oppleve det hvite eventyr i dag enn i går, men det er mulig.

Varmegradene og den våte nedbøren gjør at det er begrenset med preparering i dag, men sålen som ble skapt av iherdig preparering tidligere i uka gjør at skiføret holder seg mange steder. Vær bare forberedt på noe mer åpne partier, innslag av grus og snøfall fra trær. Mange av skogsbilveiene ble sporsatt i går, blant annet fra Frognerseteren og inn til Nordmarkskapellet, fra Sollihøgda til Auretjernsbekken, ut fra Brovoll i Romeriksåsene og fra Svartbekken og vestover. Sjekk de lokale meldingene for full status.

I terrenget er det vanskeligere. Spesielt myrene er svært bløte. Flere terrengløyper er pakket og fullt farbare på ski, men med naturlige overraskelser som litt røtter, lyng, stein og vann underveis. Slikt er jo bare sjarmerende om man ikke tråkker rundt med de fine skiene fra jul i fjor.

Om vannene i Marka er det å si at selv om det ligger en iskorpe langs land betyr det ikke at den er til å gå på. Selv ikke der hele vannet skulle være dekket er det særlig lurt å prøve seg så sant det ikke er et avkjølende bad som er intensjonen med forsøket.

Vi har spennende daget i vente: Temperaturene vil ligge rundt null, og er vi heldige får vi mer påfyll av snø til uka. God tur!

Vi jobber hver dag året rundt for å tilrettelegge for flotte skispor og magiske opplevelser i Marka. Medlemskontingenten i Skiforeningen går direkte til dette arbeidet. Bli medlem nå.

Pakkingen av traseer har startet på Svartbekken

Foto: Lars Erik Gulbrandsen / Skiforeningen, 24.11.2022

Webkamera

Webkamera ved Sollihøgda
Sollihøgda
Webkamera ved Lokalet i Sørkedalen
Sørkedalen
Webkamera ved Ringkollen
Ringkollen
Se alle webkamera
Logoer for Kvikk Lunsj, Aftenposten og Obos.