To glade fyrer på langrenn

Føremelding

Se føremelding og preppestatus for alle områder her.

Skiføret i marka nå

Område med nylig preparerte løyper Klikk i kartet, eller søk etter sted for å gå til føremeldingen for et område.
Logoer for Aftenposten, Kvikk Lunsj, Gsport, Intersport, Tryg

Fortsatt fine skiforhold i høyden

27.03.2019 00:09:45

Preppestatus for løypene oppdateres hele døgnet. Men teksten i føremeldingen legges ut hver morgen.Teksten nedenfor er gårsdagens tekst. Oppdatert tekst vil være klar mellom kl. 08.00 og 09.30.

Det er lettskyet og temperaturer mellom -4 og +2 grader i Marka på morgenen, og noen steder har også solen tittet fram. Den skal imidlertid snart forsvinne igjen da værmeldingen byr på overskyet vær i dag. Det kan også komme et par regndråper utpå dagen. Det har vært kuldegrader i natt, så det kan være ganske skarpt på morgenen. I Østmarka har vi nå avsluttet prepareringen for i år. Det samme gjelder en del enkeltløyper i andre lavereliggende områder, men i høyden er det fortsatt bra med snø og fine skiforhold. Sjekk de lokale føremeldingene for detaljer. Ha en fin dag på ski!
En del vann i Marka er fortsatt farbare, men sjekk de lokale føremeldingene for detaljer. På en del vann er stikkene tatt inn for sesongen da isen ikke lenger er brukbar til skiløyper. Kontroll av vannene utføres fortløpende.
Kartene og turplanleggeren er nå oppdatert med nytt og mer brukervennlig design, samt tydeligere løyper på samme måte som i iMarka-appen. Og du kan også se posisjonene til preppemaskinene i kartet. Les mer her.
For Chrome-brukere: Ser det rart ut, gå til Innstillinger --> Avansert --> Tøm nettleserlogg og slett bufrede bilder og filer, og gjør så en reload av siden.

Oshull og overvann
Flere av vannene i Marka har fått oshull og overvann etter det store snøfallet sist helg. Skiforeningen så seg derfor nødt til å innstille preparering av løyper over vann til disse var kontrollert på nytt. En del av vannene er nå kontrollert og funnet farbare, mens på andre vann har vi tatt inn merkestikkene og avsluttet prepareringen for sesongen. Generelt gjelder det at der hvor det nå er preparert skiløype er det farbart. Følg med på føremeldingen for de enkelte områdene for oppdatert informasjon.
Her kan du lese mer om isvett og sikkerhet.

Se eventuelt liste over løyper og preppestatus.

Brøyting av veier i Marka
Skiforeningen har en tett og god dialog med grunneiere om å kunne anvende flere av skogsbilveiene som skiløyper i vintersesongen. I perioden frem til jul har enkelte av grunneierne behov for veiene til uttransportering av tømmer og drift av eiendommene. I forbindelse med snøvær i perioden november og desember blir det fortløpende vurdert hvilke veier som vil kunne anvendes som skiløyper når grunneiernes drift avsluttes. For mer informasjon om skimuligheter på veinettet følg med på føremeldingen i ditt område. Se også kart over veier som brøytes i vinter i Løvenskiolds område.

Takk for støtten!
Det er dere medlemmer som gjør det mulig for oss å lage skispor og gode Markaopplevelser. Ennå ikke medlem? Meld deg inn her.

Østre Aurtjern med preppemaskin
(Foto: Lars Kristian Bjørløw, 26.03.2019)
Østre Aurtjern med preppemaskin
(Foto: Lars Kristian Bjørløw, 26.03.2019)