Dagens føremelding

Skiføret i marka nå

Område med nylig preparerte løyper Klikk i kartet, eller søk etter sted for å gå til føremeldingen for et område.

Skiføret i høyden ser ut til å klare seg

29.11.2022 08.26.13

Fortsatt grått og mildt i Marka, men nå er snart det verste mildværet lagt bak oss. I dag er det 2-3 plussgrader på det varmeste, mens det i høyden er mellom 0 og minus 1 grad. I høyden har vi fått 1-2 centimeter våt snø siste døgn uten at det har gjort nevneverdig med forholdene. Fra i dag skal det heldigvis bli gradvis kjøligere fram mot helgen, så det godt håp om at vi får beholde skiføret der løypene går på skogsbilveier.

Varmegradene og den våte nedbøren gjør at de fleste løypekjørere velger å la snøen ligge til det blir kaldere igjen. Sålen som ble skapt i forrige uke holder foreløpig stand på skogsbilveier i høyden. Det er likevel lurt å være forberedt på at det kan stikke fram litt grus her og der. Om du forsøker deg i noen av terrengløypene må du være forberedt på atskillig flere former for naturlige hindringer og klissvåte myrer.

I lavlandet er det nå begrenset med skiføre igjen, men fra Frognerseteren og inn til Nordmarkskapellet, fra Sollihøgda til Auretjernsbekken (på Djupdalsveien), ut fra Brovoll i Romeriksåsene og fra Svartbekken og vestover er det fortsatt gode muligheter. Sjekk de lokale meldingene for full status.

Vannene i Marka ligger for det meste åpne. Selv om det ligger en iskorpe langs land på enkelte vann er den ikke farbar.

Er vi heldige får vi antakelig et lite påfyll av snø i ettermiddag og utover kvelden og natten. God tur!

Vi jobber hver dag året rundt for å tilrettelegge for flotte skispor og magiske opplevelser i Marka. Medlemskontingenten i Skiforeningen går direkte til dette arbeidet. Bli medlem nå.

Et slags skiføre ved Femputtene på Krokskogen

Foto: Nina Didriksen, 28.11.2022

Webkamera

Webkamera ved Sollihøgda
Sollihøgda
Webkamera ved Lokalet i Sørkedalen
Sørkedalen
Webkamera ved Ringkollen
Ringkollen
Se alle webkamera
Logoer for Kvikk Lunsj, Aftenposten og Obos.