Dagens føremelding

Skiføret i marka nå

Område med nylig preparerte løyper Klikk i kartet, eller søk etter sted for å gå til føremeldingen for et område.

Bra med snø og spor i høyden

26.11.2022 09.19.54

Selv om gradestokken nå har krøpet over på plussiden er det fortsatt mange muligheter for en skitur i Marka denne siste lørdagen i november. Man må riktig nok opp i høyder på 2-300 meter, og helst til løyper som går på skogsbilveier, men da er til gjengjeld forholdene bra.

Temperaturene ligger og vaker rett over null, og det er stort sett opphold. Oppdatering: Det har begynt å sludde/snø, og Yr varsler en god del nedbør utover dagen. I Marka har vi nå opptil 45 centimeter snø, er du heldig får du deg en skitur i hvite, eventyrlige omgivelser. Mange av skogsbilveiene har blitt sporsatt, blant annet fra Frognerseteren og inn til Nordmarkskapellet, fra Sollihøgda til Auretjernsbekken, ut fra Brovoll i Romeriksåsene og fra Svartbekken og vestover. Sjekk de lokale meldingene for full status.

I terrenget er det vanskeligere. Spesielt myrene er svært bløte. Flere terrengløyper er pakket og fullt farbare på ski, men med naturlige overraskelser som litt røtter, lyng, stein og vann underveis. Slikt er jo bare sjarmerende om man ikke tråkker rundt med de fine skiene fra jul i fjor.

Om vannene i Marka er det å si at selv om det ligger en iskorpe langs land betyr det ikke at den er til å gå på. Selv ikke der hele vannet skulle være dekket er det særlig lurt å prøve seg så sant det ikke er et avkjølende bad som er intensjonen med forsøket.

Det er ventet enda litt mildere vær i dagene som kommer, men det er gode utsikter til at skiføret vil holde bra i høyden gjennom helgen. God tur!

Vi jobber hver dag året rundt for å tilrettelegge for flotte skispor og magiske opplevelser i Marka. Medlemskontingenten i Skiforeningen går direkte til dette arbeidet. Bli medlem nå.

Pakkingen av traseer har startet på Svartbekken

Foto: Lars Erik Gulbrandsen / Skiforeningen, 24.11.2022

Webkamera

Webkamera ved Sollihøgda
Sollihøgda
Webkamera ved Lokalet i Sørkedalen
Sørkedalen
Webkamera ved Ringkollen
Ringkollen
Se alle webkamera
Logoer for Kvikk Lunsj, Aftenposten og Obos.