Dagens føremelding

Skiføret i marka nå

Område med nylig preparerte løyper Klikk i kartet, eller søk etter sted for å gå til føremeldingen for et område.

Sesongens siste skiføre

Torsdag 11.05.2023 kl. 11.08

Det er vår i Marka og skiføret går mot slutten. Det er nå plussgrader på nattestid og temperaturer opp mot 20 grader på dagtid, og mot slike krefter er snøen sjanseløs. Det er nå bare Bymiljøetaten som utnytter den siste snøen på veiene i Tryvannsåsen og mellom Movatn og Holmetjern. Sistnevnte løype ble kjørt for siste gang i dag, mens planen er å kjøre en tur til i morgen i Tryvannsåsen.

De aller ivrigste vil fortsatt klare å tyne skisesongen helt til 17. mai og kanskje enda lenger. Er du lei av ski kan du ta fram sykkelen og prøve seg på skogsbilveiene som allerede er bare, eller du kan kombinere både ski og sykkelturer. I lavlandet står stiene klare til å benyttes.

Denne vinteren har vi hatt lite å klage på: De første løypene ble pakket allerede 23. november. Deretter var det litt til og fra fram til januar hvor skiføret slo til for fullt. Og resten av vinteren har forholdene vært rett og slett fantastiske!

For løypemannskapene er det nå ettersyn og pleie av maskinparken som gjenstår, og deretter starter det viktigste arbeidet deres med tilrettelegging av barmark for ny sesong.

Vi gir oss her i føremeldingen, men dukker opp igjen til det første snøfallet til høsten. Ha en riktig god sommer!

Isforhold på vannene

Isen som fortsatt ligger på vannene er den nå helt rotten. Følg med på isvarselet på varsom.no.

Ordinær båndtvang

Fra 1. april fram til 20. august er det båndtvang. Viltet i Marka får nå unger, og disse er sårbare for stress. Vi anmoder innstendig publikum om å overholde båndtvangen.

Flere av markastuene holder åpent hele året. Sjekk åpningstider her.

Vi jobber hver dag året rundt for å tilrettelegge for flotte skispor og magiske opplevelser i Marka. Medlemskontingenten i Skiforeningen går direkte til dette arbeidet. Bli medlem nå.

Kveldstur fra Skoglund 10. mai

Foto: Erik Unneberg, 10.05.2023

Webkamera

Webkamera ved Sollihøgda
Sollihøgda
Webkamera ved Ringkollen
Ringkollen
webkamera på Fossum
Fossum
Se alle webkamera
Logo Hafslund, Møller Bli, Obos.

Samarbeidspartnere