Dagens føremelding

Skiføret i marka nå

Område med nylig preparerte løyper Klikk i kartet, eller søk etter sted for å gå til føremeldingen for et område.
Logoer for Aftenposten, Kvikk Lunsj, Gsport, Intersport, Tryg

Fine forhold etter påfyll av snø i nord

22.02.2020 00.01.01

Preppestatus for løypene oppdateres hele døgnet. Men teksten i føremeldingen legges ut hver morgen.Teksten nedenfor er gårsdagens tekst. Oppdatert tekst vil være klar mellom kl. 08.00 og 09.30.

Vi samler oss etter nok et døgn med snø, regn og mildvær og kan oppsummere med at nord- og nordøstlige områder i Marka gikk i pluss når det gjelder snø, mens sør og vest dessverre gikk i minus. Vi er litt spent på hva vi kan få ut av forholdene ut fra Skansebakken i Sørkedalen, men ellers må man dra til Ringkollen-området, Mylla, Svartbekken, Brovoll, Nannestad eller Lygna for få gått en skikkelig skitur i fine løyper. Temperaturene på morgenen ligger på mellom -4 og +1 - kaldest i nord - og det er klarvær og fint der ute. Preppemannskapene er i full gang så hovedløypene er klare når du kommer, og er du kjapp kan du få med deg litt sol nå på formiddagen.
I næranleggene med kunstsnø er det mulig å få seg en tur i Lillomarka arena, Sogn snøpark, Varingskollen, Linderudkollen, Holmenkollen, Lokalet (Sørkedalen) og på Eidsletta og Greverud. Fra Østmarka og andre lavereliggende områder begynner nå også skogsbilveiene å bli bare så her er det gode muligheter for fine sykkelturer, og for øvrig er det nå fint å ferdes til fots. God tur!

Meld deg på Holmenkollmarsjen her!

Parkering på Svartbekken
Svartbekken er et populært utfartssted om dagen, og for å gjøre parkeringen så god som mulig, har vi innført noen nye kjøreregler: Kjøreretningen blir fra Vestbygda og nordover til Svartbekken. Videre ut via Sliperiet øst for Mylla og ned til Grua etter skituren. Publikum anmodes om å parkere bilen i riktig kjøreretning for utkjøring nordover. Pass på at det er nok plass så utrykningskjøretøy kan komme frem.
Vi minner også om at toget til Grua er et fint alternativ - det er nå mulig å gå både østover og vestover fra stasjonen.

Meld deg inn i Skiforeningen nå, og du er medlem helt til september 2021!
Som medlem bidrar du til at Skiforeningen kan tilby gode skispor og rike friluftsmuligheter i Marka - Norges mest populære turområde. Meld deg inn her.

Isforholdene i Marka
Issmeltingen har begynt pga. det milde været og mye tilsig av vann fra bekker og elver som holder en høyere temperatur. Dette resulterer at det smelter nedenfra og opp. I tillegg blir det mange strømninger av alt tilsig av vann. Hold derfor god avstand fra inn og utløp, og god avstand fra åpne oshull. Der hvor vannene er merket med bambusstikker er istykkelsen målt tidligere, men med varierende værforhold over tid kan isforholdene ha endret seg drastisk og til det verre. Vi oppfordrer derfor på det sterkeste at alle som skal ut på isen på vannene i Marka har på/med fullt sikkerhetsutstyr og tar de nødvendige forholdsregler. Her kan du lese mer om isvett og sikkerhet.

Brøyting av skogsbilveier
Skiforeningen har en tett og god dialog med grunneiere om å kunne anvende flere av skogsbilveiene som skiløype i vintersesongen. Noen veier vil uansett måtte benyttes i forbindelse med nødvendig skogsdrift. For mer informasjon om skimuligheter på veinettet følg med på føremeldingen i ditt område. Her er planlagt brøyting i Løvenskiolds område.

Klikk her for å se lister over alle løyper med preppestatus

Kort vei til løypa
Kort vei til løypa
Hardt i Kollen