Dagens føremelding

Skiføret i marka nå

Område med nylig preparerte løyper Klikk i kartet, eller søk etter sted for å gå til føremeldingen for et område.

Skimuligheter i flere næranlegg

02.12.2021 07.54.08

Nok en kald morgen med mellom 6 og 14 minusgrader i Marka. Det er meldt flott vintervær i dag med gode muligheter for en del sol. Sluttresultatet av nedbøren forrige dagen ble fra 3 til 6 centimeter. Ikke nok til å lage løyper på, men den blir i alle fall liggende i overskuelig framtid. Og sammen med den gode telen vi har i bakken danner den et godt grunnlag for eventuell ytterligere nedbør. Dessverre er det per nå ikke noe nedbør av betydning i sikte, men slikt kan fort endre seg.

Det er skimuligheter i stadig flere næranlegg. Linderudkollen, Holmenkollen nasjonalanlegg (700 m) og Varingskollen (2,7 km) åpnet korte runder i går, og fra før har vi runder klare på Ringkollen (1,7 km) og på Greverud golfbane (400 m). I de andre næranleggene pågår snøproduksjonen for fullt, men forekomster av sporadiske grønne spor i kartet i disse anleggene skyldes at man skyfler ut snøen med preppemaskinene og ikke at det preppes løyper foreløpig.

Kulden gjør at de mindre vannene i Marka fryser til. På små vann er det nå 4-10 cm stålis. På større vann har isen ennå ikke lagt seg helt. Det kan være god is fra land, men åpne områder i inn- og utløp pga. strømninger i vannet. Nysnøen på isen skjuler svake punkter, så utvis stor varsomhet. Skal du prøve skøytene er det lurt å ha en partner med, samt nødvendig sikkerhetsutstyr. Følg for øvrig med på isvarslene på varsom.no.

Det er fortsatt mulig å gå til fots på veier og stier. En frisk tur i Marka generer gratis varme og reduserer strømforbruket i heimen, vel å merke om du husker å senke temperaturen mens du er på ute 😉.

Vi jobber hver dag året rundt for å tilrettelegge for flotte skispor og magiske opplevelser i Marka. Medlemskontingenten i Skiforeningen går direkte til dette arbeidet. Bli medlem her.

Et lite herlig dryss av snø
(Foto: Jarle Jensen, 30.11.2021)
Et lite herlig dryss av snø
(Foto: Jarle Jensen, 30.11.2021)
Snø på gang på Ringkollen skistadion
(Foto: Nina Didriksen, 01.12.2021)
Blå himmel i sikte over Mosjøen
(Foto: Nina Didriksen, 01.12.2021)

Webkamera

Webkamera på Kikutstua
Kikut
Webkamera ved Brovoll
Brovoll
Webkamera ved Skullerudstud
Skullerud
Se alle webkamera
Logoer for Kvikk Lunsj, Aftenposten og Obos.