Dagens føremelding

Skiføret i marka nå

Område med nylig preparerte løyper Klikk i kartet, eller søk etter sted for å gå til føremeldingen for et område.

Herlig nysnø og sol utover dagen

Onsdag 29.03.2023 kl. 08.35

Dette vil jo ingen ende ta: For n'te gang denne vinteren har vi fått maksvarianten av varslet nedbør, og denne gang i form av lett og fin nysnø. Og i morgen skal det antakelig komme enda mer. Markaområdene nær Oslo har denne gangen kommet best ut med opptil 15 centimeter, mens det i nordligere områder har kommet 5-10. Det var begynt å bli ganske harde forhold i løypene, så dette er kjærkomment og vil sørge for en føremessig perfekt start på påasken.

Fortsatt er det overskyet spredte snøbyger her og der, men skylaget er ventet å sprekke opp utover dagen og slippe til litt sol etter hvert. Morgentemperaturene varierer fra 0 i lavlandet og ned mot minus 7 i høyden, men de vil stige litt utover dagen.

Nå må hele løypenettet prepareres på nytt, men siden det er ventet mer snø i morgen vil stort sett kun de mest populære løypene bli kjørt i dag. Scooterløyper må også vente, men disse er antakelig myke og fine å gå i selv de ikke er preparert. Nypreparerte løyper vil nok oppleves som nokså myke, så klassisk vil nok være å foretrekke for de fleste. I lavlandet hvor det var isete fra før bør du være litt årvåken da nysnøen lett kan skli av.

Isforhold på vannene

Overvannet fra forrige uke har begynt å fryse til, men følg merkede og scooterpakkede traseer for sikkerhets skyld. Det oppdages stadig flere oshull på vannene i lavlandet. Her bør man helst legge turen utenom vannene der det er mulig. På flere vann i lavlandet har vi nå avsluttet prepareringen og merkestikkene er fjernet. Sjekk lokale føremeldinger for detaljert info og følg med på isvarselet på varsom.no.

Ekstraordinær båndtvang

Det er mye snø nord i Marka, samtidig som lavereliggende områder har mye is. Rådyr og elg er avmagrede og slitne av kaving i dyp snø. Deler av Oslo kommune, Lørenskog, Lunner, Jevnaker, Ringerike og Hole kommuner har derfor innført ekstraordinær båndtvang for hunder. Oslo kommune forlenger i dag båndtvangen i Nordmarka til 31. mars, mens i Østmarka er den nå opphevet. Vi anmoder innstendig publikum om å overholde båndtvangen.

Nå som det er lyst helt til klokka ni om kvelden, er det tiden for en skikkelig langtur. Hvis du bruker kollektivtransport til Marka, kan du avslutte turen et annet sted enn du startet. For å nå Marka med kollektivtransport, bruk kartlaget "holdeplasser" i iMarka-appen eller på løypekartet når du planlegger.

Flere markastuer er åpne. Sjekk åpningstider her.

Ha en strålende skidag!

Vi jobber hver dag året rundt for å tilrettelegge for flotte skispor og magiske opplevelser i Marka. Medlemskontingenten i Skiforeningen går direkte til dette arbeidet. Bli medlem nå.

Nysnø og sol ved Engersetra

Foto: Simon J. Johansson , 26.03.2023

Webkamera

Webkamera ved Sollihøgda
Sollihøgda
Webkamera ved Ringkollen
Ringkollen
webkamera på Fossum
Fossum
Se alle webkamera
Logo Hafslund, Møller Bli, Obos.

Samarbeidspartnere