Dagens føremelding

Skiføret i marka nå

Område med nylig preparerte løyper Klikk i kartet, eller søk etter sted for å gå til føremeldingen for et område.
Logoer for Aftenposten, Kvikk Lunsj, Gsport, Intersport, Tryg

Regn i byen, men snø og flotte skiforhold i høyden!

18.11.2019 21.52.47
Det er temperaturer mellom -1 og 2 grader og det regner, sludder og snør avhengig av høyden man befinner seg i. Det skal bli mildere utover dagen, og da må man nok opp i 350 - 400 moh. for at nedbøren skal ha tjangs til å være hvit. Det betyr at det fortsatt er gode muligheter for flotte skiforhold i Romeriksåsene og Nordmarka nord. Er vi heldige får vi også beholde skiføret ut fra Frognerseteren, Sollihøgda, Solli (Asker) og Ringkollen, men det kan holde hardt da det i morgen er meldt opptil 5 grader og regn. Det har kommet 2 - 10 centimeter snø i natt, men i de tidligere pakkede løypene i terrenget må man regne med å kunne treffe en god del stein, kvist og kvast som stikker opp.
I lavlandet er det skiføre å finne i næranleggene hvor det er en såle av kunstsnø: Sørli i Nittedal, Lillomarka arena, Skullerud, Greverud, Holmenkollen, Varingskollen og Eidsletta i Heggedal har flotte løyper. God tur!

Sjekk ut de flotte forholdene vi nå har i Romeriksåsene:

Angående preparering på skogsbilveier i perioden november og desember
Skiforeningen har en tett og god dialog med grunneiere om å kunne anvende flere av skogsbilveiene som skiløype i vintersesongen. I perioden frem til jul har enkelte av grunneierne behov for veiene til uttransportering av tømmer og drift av eiendommene. I forbindelse med snøvær i perioden november og desember er vi i tett dialog med grunneierne som tar en fortløpende vurdering på hvilke veier som kan anvendes som skiløyper når deres egen drift avsluttes. For mer informasjon om skimuligheter på veinettet følg med på føremeldingen i ditt område. Her er planlagt brøyting i Løvenskiolds område.

Bymiljøetaten har laget en film som forklarer dette med pakking av løyper tidlig i sesongen på en god måte.

Isforholdene i Marka
Isen har lagt seg på flere vann, men den er de fleste steder svært tynn. Og nå som det ligger et snølag på toppen er det vanskelig å oppdage hvor isen er dårlig. Så tidlig i sesongen innebærer det en betydelig risiko å ferdes på isen. Om man gjør det må man være svært forsiktig, ha nødvendig sikkerhetsutstyr og opplæring og selvsagt være i følge med flere. Her kan du lese mer om isvett og sikkerhet.

Takk for støtten!
Det er dere medlemmer som gjør det mulig for oss å lage skispor og gode Markaopplevelser. Ennå ikke medlem? Meld deg inn her.

Sol mot tåke over Ringerike
(Foto: Nina Didriksen, 17.11.2019)
Sol mot tåke over Ringerike
(Foto: Nina Didriksen, 17.11.2019)