Dagens føremelding

Skiføret i marka nå

Område med nylig preparerte løyper Klikk i kartet, eller søk etter sted for å gå til føremeldingen for et område.

Kaldere vær gir faste, fine forhold i høyden

04.12.2022 08.53.47

Gradene på gradestokken kryper stadig nedover - det er gode nyheter for skiføret i Marka! Løypene blir stadig fastere, og løyper som ble preparert i går står mange steder godt. Noen steder prepareres løypene på nytt grunnet slitasje og stor utfart, andre steder sparer man preparering for å unngå unødvendig tæring på et tynt underlag. Sjekk lokale føremeldinger og iMarka-appen for detaljerte rapporter.

På "Nordmarkas tak", Bislingen, ligger det nå en halvmeter snø og skaper en eventyrlig vinterstemning. Snødybdene ellers i Marka varierer, og du må opp over 3-400 meter for å finne skiforhold. Her det til gjengjeld riktig så bra på skogsbilveiene, og flere steder er det preparert med løypemaskin.

Det er 3 til 5 minusgrader i Marka og et lett skydekke nå i morgentimene. YR lover sol utover dagen, så det tegner å bli en nydelig dag i skogen.

Det er altså skiløyper på veier i Marka som gjelder: De beste forholdene finnes nord i Marka ut fra Brovoll i Romeriksåsene og fra Svartbekken og vestover mot Kalvedalen. Her kan du innimellom også finne stadig bedre forhold i enkelte terrengløyper. Mylla, Tverrsjøstallen og Ringkollen kan også by på gode muligheter for en skitur.

Mer bynære alternativ er fra Tryvannsåsen og inn til Nordmarkskapellet. Det er også muligheter fra Sollihøgda (på Djupdalsveien) og på Solli i Asker (på veiene). Sjekk de lokale føremeldingene for full status. Selv om det meldes om fine forhold er det foreløpig lurt å være forberedt på at det også på veiene kan stikke fram litt grus her og der.

I lavlandet er det slutt på skiføret foreløpig, men flere av anleggene med kunstsnøproduksjon satser på å starte snøproduksjonen til uka dersom kulda varer.

Vannene i Marka ligger for det meste åpne. Selv om det ligger en iskorpe langs land på enkelte vann er isen ikke farbar.

Mange av Markastuene kan by på førjulstemning og god bakst - sjekk ut åpningstider her.

God søndagstur i Marka!

Vi jobber hver dag året rundt for å tilrettelegge for flotte skispor og magiske opplevelser i Marka. Medlemskontingenten i Skiforeningen går direkte til dette arbeidet. Bli medlem nå.

Desembermagi

Foto: Magnus Lie, 01.12.2022

Webkamera

Webkamera ved Sollihøgda
Sollihøgda
Webkamera ved Lokalet i Sørkedalen
Sørkedalen
Webkamera ved Ringkollen
Ringkollen
Se alle webkamera
Logoer for Kvikk Lunsj, Aftenposten og Obos.