Føremelding

Se føremelding og preppestatus for alle områder her.

Skiføret i marka nå

Område med nylig preparerte løyper Klikk i kartet, eller søk etter sted for å gå til føremeldingen for et område.
Logoer for Aftenposten, Kvikk Lunsj, Gsport, Intersport, Tryg

Gråvær, men stort sett fine skiforhold

23.03.2018 15:28:16

Det er en grå morgen i Marka med stedvis tåke og temperaturer mellom 0 og -3 grader. Det begynner å bli glissent med snø i Sørmarka og Follomarka, men det er fortsatt muligheter for fine skiturer. Lenger nord og vest er det fine forhold som nok vil holde seg i hele påsken. Det er litt isete nå på morgenen, men det blir bedre når vi får frisket opp løypene og temperaturen stiger litt. Det er meldt om litt snø i ettermiddag/kveld, men den vil sannsynligvis ha liten betydning for løypene.

Mange vann er sporsatt og merket med stikker, men følg alltid den merkede løypa. Vær også oppmerksom på mulig overvann og oshull.

Se kartet og teksten i de enkelte områdene for flere detaljer.

Se liste over nylig preparerte løyper

Det er innført båndtvang i Oslo, Asker, Bærum, Fet, Nittedal, Skedsmo, Enebakk, Rælingen, Lørenskog, Lunner, Hole, Ringerike, Jevnaker og Gran kommuner. Følg med på kartet på nettsidene til Norsk kennelklubb mht. utvidelse av båndtvangen i din kommune.

Skibussen:
I helgen kan du ta Skibussen til Mylla og Ringkollen lørdag og søndag. Også onsdag 28. mars (påskeuka) blir det satt opp skibuss til Ringkollen.Kjøp billetter til Skibussen her.

Takk for støtten!
Det er dere medlemmer som muliggjør de gode Markaopplevelsene. Ennå ikke medlem? Meld deg inn her.

Isen på vannene i marka
Isen på vannene har lagt godt på seg i vinter, og der hvor vi har satt ut stikker er løypa farbar – følg merket trasé om du har tenkt deg utpå!

Det er alltid forbundet med risiko å ferdes på islagte vann. Det kan være svake partier selv på vann med solid is. Selv om isen er kontrollert i løypetraseene så må man som markabruker vite at man alltid går på eget ansvar og risiko, både i og utenfor løypene. Det kan skje endringer uten at vi alltid klarer å registrere alle, så hver enkelt må selv ta ansvar for egen sikkerhet.
Melding fra Vann- og avløpsetaten, Oslo kommune 27. februar 2018: Grunnet store snømengder tapper nå Vann- og avløpsetaten mer vann enn normalt ut fra Nordmarka for å redusere mulige vårflommer. Det fører til at man kan oppleve dårligere is på regulerte vann, spesielt i nærheten av demninger, elveos eller utløp/inntak til tunneler og overføringer.
Av samme årsak vil Løvenskiold starte forsiktig nedtapping av Harestuevannet og Plassedammen. Elvann og Langvann er, som tidligere år på senvinteren, allerede tappet ned. Det går skiløyper over nevnte vann og isen vil kunne påvirkes.

Husk nødvendig sikkerhetsutstyr om du skal ferdes på isen utenom merkede løyper. Se også denne artikkelen fra turskøytegruppen som omhandler issikkerhet.

Skiforeningen har en tett og god dialog med grunneiere om å kunne anvende flere av skogsbilveiene som skiløype i vintersesongen. For mer informasjon om skimuligheter på veinettet følg med på føremeldingen i ditt område.

Her er et oversiktskart over veier som vil bli brøytet i Løvenskiolds område i vinter.

Bilder

Påskeforhold i Østmarka
Påskeforhold i Østmarka
(Foto: Tom Ingebrigtsen, 22.03.2018)
Påskeforhold i Østmarka
Påskeforhold i Østmarka
(Foto: Tom Ingebrigtsen, 22.03.2018)
Ingen andre
Ingen andre
(Foto: Erik Unneberg, 22.03.2018)
Vårdag ved Molikskulpen
Vårdag ved Molikskulpen
(Foto: Erik Unneberg, 22.03.2018)

Webkamera

Webkamera på Kikutstua
Kikut
Webkamera ved Brovoll
Brovoll
Webkamera ved Skullerudstud
Skullerud
Se alle webkamera
Logoer for Aftenposten, Kvikk Lunsj, Gsport, Intersport, Tryg

Samarbeidspartnere