Dagens føremelding

Skiføret i marka nå

Område med nylig preparerte løyper Klikk i kartet, eller søk etter sted for å gå til føremeldingen for et område.

Et vakkert dryss med snø og mange skimuligheter i næranlegg

04.12.2021 09.30.44

Et lett snødryss skaper skikkelig førjulstemning i Marka, og gir en nydelig ramme til en skitur på kunstsnø i et av de mange anleggene som har produsert snø den siste uka. Foreløpig er det i minste laget til å preparere ute i terrenget og på skogsbilveier. Kulda holder seg fortsatt - det er mellom 5 og 12 minusgrader og lettskyet, pent vær.

I følgende næranlegg er det nå skiløyper: Linderudkollen (1,2 km), Lillomarka Arena (ca. 400m) Holmenkollen nasjonalanlegg (2 km), Varingskollen (2,5 km), Ringkollen (3 km), Greverud golfbane (400 m), Fossum (ca. 500 m), Sørkedalen ved Lokalet (ca. 400 m), Vestmarksetra (1 km), Eid skiarena (600 m) og Åsen skistadion i Nannestad (800 m). Flere andre næranlegg har dessuten planer om å ha løyper klare i løpet av helgen. Snøproduksjonen går for fullt i alle anlegg, så vis hensyn til arbeidet som pågår.

NB!: De grønne sporene i anleggene i kartet kan avvike betydelig fra det som reelt er preparert da preppemaskinene også benyttes til å skyfle snø ut i større områder.

Og så må vi ikke glemme å nevne at det fra onsdag i neste uke er meldt mer natursnø. Kanskje plussgrader også, men det orker vi ikke bekymre oss over nå.

Kulden gjør at de mindre vannene i Marka fryser til. På små vann er det nå 4-10 cm stålis. Vil du være trygg på isen, kan du gå en runde på Sognsvann i en runde BYM har måkt. På større vann har isen ennå ikke lagt seg helt. Det kan være god is fra land, men åpne områder i inn- og utløp pga. strømninger i vannet. Nysnøen på isen skjuler svake punkter, så utvis stor varsomhet. Skal du prøve skøytene er det lurt å ha en partner med, samt nødvendig sikkerhetsutstyr. Følg for øvrig med på isvarslene på varsom.no.

Det er fortsatt mulig å gå til fots på veier og stier. En frisk tur i Marka genererer gratis varme og reduserer strømforbruket i heimen, vel å merke om du husker å senke innetemperaturen mens du er ute 😉.

Ha en flott helg i Marka!

Vi jobber hver dag året rundt for å tilrettelegge for flotte skispor og magiske opplevelser i Marka. Medlemskontingenten i Skiforeningen går direkte til dette arbeidet. Bli medlem her.

Som perler på en snor
(Foto: Jørgen Øverbye, 03.12.2021)
Som perler på en snor
(Foto: Jørgen Øverbye, 03.12.2021)
Vinterlig på Ekebergsletta
(Foto: Erik Unneberg, 04.12.2021)
Henge på stava-klubben hadde treff på isen
(Foto: Morten Synstelien, 03.12.2021)

Webkamera

Webkamera på Kikutstua
Kikut
Webkamera ved Brovoll
Brovoll
Webkamera ved Skullerudstud
Skullerud
Se alle webkamera
Logoer for Kvikk Lunsj, Aftenposten og Obos.