Dagens føremelding

Skiføret i marka nå

Område med nylig preparerte løyper Klikk i kartet, eller søk etter sted for å gå til føremeldingen for et område.

Stadig kaldere og fine forhold i høyden

05.12.2022 08.14.46

I skrivende stund nærmer det seg tosifrede minusgrader på det kaldeste i Marka: Det er bra både for forholdene der det allerede er skiføre og der det er barmark. Løypene som ble kjørt i helgen holder seg godt, og for deg som er vant til å jakte "grønne" løyper på kartet er nå de "lilla" like bra. Sjekk lokale føremeldinger og iMarka-appen for detaljerte rapporter.

Det er 5 til 9 minusgrader i Marka og et lett skydekke nå i morgentimene. Yr lover også i dag sol utover dagen, så det tegner å bli nok en fin dag i skogen.

På "Nordmarkas tak", Bislingen, ligger det nå en halvmeter snø og skaper en eventyrlig vinterstemning. Snødybdene ellers i Marka varierer, og du må opp over 3-400 meter for å finne skiforhold. Her det til gjengjeld riktig så bra på skogsbilveiene, og flere steder er det preparert med løypemaskin.

De beste forholdene finnes fortsatt på skogsbilveier nord i Marka ut fra Brovoll og Sjonken i Romeriksåsene og fra Svartbekken og vestover mot Kalvedalen. Her kan du også finne stadig bedre forhold i enkelte terrengløyper. Mylla, Tverrsjøstallen og Ringkollen kan også by på gode muligheter for en skitur.

Mer bynære alternativ er fra Tryvannsåsen og inn til Nordmarkskapellet. Det er også muligheter fra Sollihøgda (i lysløypa på Djupdalsveien) og på Solli i Asker (på veiene). Sjekk de lokale føremeldingene for full status. Selv om det meldes om fine forhold er det foreløpig lurt å være forberedt på at det også på veiene kan stikke fram litt grus her og der.

I lavlandet er det slutt på skiføret foreløpig, men flere av anleggene med kunstsnøproduksjon starter opp snøproduksjonen til uka dersom kulda varer.

Vannene i Marka ligger for det meste åpne. Selv om det ligger en iskorpe langs land på enkelte vann er isen ikke farbar.

God tur i Marka!

Vi jobber hver dag året rundt for å tilrettelegge for flotte skispor og magiske opplevelser i Marka. Medlemskontingenten i Skiforeningen går direkte til dette arbeidet. Bli medlem nå.

Desembermagi

Foto: Magnus Lie, 01.12.2022

Webkamera

Webkamera ved Sollihøgda
Sollihøgda
Webkamera ved Lokalet i Sørkedalen
Sørkedalen
Webkamera ved Ringkollen
Ringkollen
Se alle webkamera
Logoer for Kvikk Lunsj, Aftenposten og Obos.