Dagens føremelding

Skiføret i marka nå

Område med nylig preparerte løyper Klikk i kartet, eller søk etter sted for å gå til føremeldingen for et område.
Logoer for Aftenposten, Kvikk Lunsj, Gsport, Intersport, Tryg

Hvite trær i høyden - vinteren er tilbake!

29.01.2020 17.25.25
Endelig! I natt har det kommet opptil 20 cm snø i Marka - og det snør fortsatt. Snøen er riktignok kram og fuktig, og selv om dette kan gi krevende skiføre, er det godt nytt for løypene: Den kramme snøen binder godt til isete underlag og gir faste, fine løyper. Temperaturene i Marka vaker rundt null grader, og det varierer om nedbøren kommer som regn, sludd eller snø. Se lokale føremeldinger for detaljerte beskrivelser av forholdene.
Til tross for påfyllet av snø, er det fortsatt kort vei ned til is mange steder, og man bør ta det rolig i bratte utforkjøringer. I terrengløypene er det fortsatt for vått til utbredt preparering, der trengs det mer kulde for skimuligheter. For øvrig er det greit å gå på ski.
I lavlandet er det stort sett bart på veier og stier, så det er kjempeflott å gå turer til fots nå om dagen. Men ta med brodder i sekken så er du forberedt om det dukker opp isete partier.

Her finner du de beste skiforholdene akkurat nå:

• Nordmarka nord: Mylla og Svartbekken. DNtv var med løypebas Lars Gulbrandsen på en runde ut fra Svartbekken på torsdag formiddag. Se innslaget her.
  • Nordmarka Syd: Frognerseteren og Movatn.
  • Romeriksåsene: Brovoll, Sjonken, Hakkim.
  • Vestmarka: Solli og Vestmarksetra.
  • Nannestad: Nordåsen.
  • Hadelandsåsene: Lygna

I næranleggene med kunstsnø er det mulig å få seg en tur i Lillomarka arena, Sogn snøpark, Varingskollen, Linderudkollen, Skullerud, Greverud, Holmenkollen og Eidsletta. Se føremeldingene for de enkelte områdene for nærmere info.

Nytt serveringssted ved Øyungsdammen
Skiforeningen har åpnet et nytt serveringssted i løypekrysset ved Øyungsdammen. Her blir det mulig å få seg varm og kald drikke før man løper videre inn i Marka. Øyungsbua vil holde åpent i helger i vintersesongen fra kl. 11 til 15 (lørdager og søndager). Det er ikke nok snø til skiløyper enda, men de 2,5 kilometrene opp fra Skar er en fin tur på bena. Går du på vestsiden av Skarselva bør du sko deg med brodder. Veien på østsiden er strødd med grus. Velkommen!

Isforholdene i Marka
Flere vann har nå skøyteis og man kan få seg en fin tur også på noen av vannene i lavereliggende strøk, men vi minner om at ferdsel på vann alltid er forbundet med risiko og må skje med rett sikkerhetsutstyr og grundig sjekk av istykkelse. Der hvor vannene er merket med bambusstikker er istykkelsen målt tidligere, men med varierende værforhold over tid kan isforholdene ha endret seg drastisk og til det verre. Vi oppfordrer derfor på det sterkeste at alle som skal ut på isen på vannene i Marka har på/med fullt sikkerhetsutstyr og tar de nødvendige forholdsregler. Her kan du lese mer om isvett og sikkerhet.

Brøyting av skogsbilveier
Skiforeningen har en tett og god dialog med grunneiere om å kunne anvende flere av skogsbilveiene som skiløype i vintersesongen. Noen veier vil uansett måtte benyttes i forbindelse med nødvendig skogsdrift. For mer informasjon om skimuligheter på veinettet følg med på føremeldingen i ditt område. Her er planlagt brøyting i Løvenskiolds område.

Lurer du på hvordan iMarka-appen egentlig fungerer? Følg med her:

Takk for støtten!
Det er dere medlemmer som gjør det mulig for oss å lage skispor og gode Markaopplevelser. Ennå ikke medlem? Meld deg inn her.

Klikk her for å se lister over alle løyper med preppestatus

Endelig ble det mulig å lage løyper på Storemyr igjen
(Foto: Jonathan Roll, 29.01.2020)
Endelig ble det mulig å lage løyper på Storemyr igjen
(Foto: Jonathan Roll, 29.01.2020)
Fine spor i fersk snø på Gråseterveien
(Foto: Per Gulbrandsen, 29.01.2020)
Rette kanter skal det være!
(Foto: Lars Gulbrandsen, 29.01.2020)

Webkamera

Webkamera på Kikutstua