Dagens føremelding

Skiføret i marka nå

Område med nylig preparerte løyper Klikk i kartet, eller søk etter sted for å gå til føremeldingen for et område.
Logoer for Aftenposten, Kvikk Lunsj, Gsport, Intersport, Tryg

Noen cm våt snø i natt

04.05.2020 09.09.34

Det har falt opptil 12 cm våt snø på Mylla. Det vil bli preparert et begrenset tilbud her.

Vi har avrundet føremeldingen for denne sesongen. Kartene i Turplanleggeren vil snart gå over i sommer- og sykkelmodus. Inntil det skjer kan du selv endre kartet til sykkelkart ved å velge knappen med sykkel øverst i høyre hjørne på kartet i Turplanleggeren. På Imarka-appen finner du valget for ski eller sykkel ved å gå inn på meyen øverst i venstre hjørne. Da får du opp en meny med knapper for ski og sykkel nederst til høyre.

Med sol og høye temperaturer døgnet gjennom smelter det nå fort unna. Det er fortsatt skiføre i høyden nord i Marka (over 500 moh), vårløsning i mellomhøyde (4-500 moh) og nærmest sommertemperaturer i de laveste delene (under 400 moh) av Marka. I de høyestliggende områdene må du regne med snø/is løypetraseene frem til ca. 17. mai, men barmark vil stadig krype oppover for hver dag som går. Er du i tvil om høydemeterne i Marka så zoom inn på kartet og sjekk høydetallene på noen vann i nærheten av der du vil dra.

Se områdemeldingene for turmuligheter på barmark. Vi anbefaler Skiforeningens tur-håndbok for Kjentmannsmerket om du vil ha forslag til andre steder du kan oppsøke i Marka. Boken selges i nettbutikken vår.

Vi minner om båndtvang for hunder fra 1. april til 20. august.

Vann- og avløpsetaten i Oslo ber alle respektere restriksjonene, som forbyr blant annet telting og bruk av hengekøye, fisking, bading og opphold nærmere enn 50 meter fra drikkevannskildene. Det gjelder for både mennesker og dyr. Slik kan du bidra til å holde drikkevannet rent og godt. God tur!

Hold god avstand til andre på stiene, i løypene og på parkeringsplasser. For Marka gjelder de samme smittevernråd som for alle andre steder folk ferdes. Mange søker til de mest populære utgangspunktene og det kan bli litt folksomt.

Skiforeningen er også økonomisk berørt av korona-viruset med inntektsbortfall i Kultur- og Turistanlegget i Holmenkollen, innstilte arrangementer og stengte stuer. Vi har dessverre måttet gå til en del hele og delvis permitteringer, men vil gjøre vårt aller beste for å tilrettelegge for gode løyper også kommende skisesonger!

Meld deg inn i Skiforeningen nå, og du er medlem helt til september 2021!
Som medlem bidrar du til at Skiforeningen kan tilby gode skispor og rike friluftsmuligheter i Marka - Norges mest populære turområde. Meld deg inn her.

Isforholdene i Marka
Isen på vannene er i full oppløsning, vi fraråder nå alle å prøve seg utpå islagte vann!

Fortsatt god glid og trikkeskinner på Nordåsen
(Foto: Guro Gustavsen, 13.04.2020)
Fortsatt god glid og trikkeskinner på Nordåsen
(Foto: Guro Gustavsen, 13.04.2020)
Solnedgang ved Avalsjøen
(Foto: Morten Synstelien, 12.08.2020)
Dyreliv på Gaupeskarveien
(Foto: Nina Didriksen, 08.08.2020)

Webkamera

Webkamera på Kikutstua
Kikut
Webkamera ved Brovoll
Brovoll
Webkamera ved Skullerudstud
Skullerud
Se alle webkamera
Logoer for Kvikk Lunsj, Aftenposten og Obos.