Dagens føremelding

Skiføret i marka nå

Område med nylig preparerte løyper Klikk i kartet, eller søk etter sted for å gå til føremeldingen for et område.

Fine skiforhold i høyden

02.12.2022 08.36.29

Temperaturene i Marka går gradvis nedover og gir håp om fint skiføre i høyden i helgen. Det er nå ned mot 3-4 kuldegrader enkelte steder og kjøligere skal det bli. Terrenget får en sjanse til å tørke opp og fryse til og det trenger vi nå. I lavlandet ligger temperaturen foreløpig rundt null, men også her er det håp om kaldere vær i helgen og hele neste uke. Uten det isolerende snølaget på toppen er det gode muligheter for at underlaget fryser til og er bedre forberedt på neste snøfall.

Det er overskyet også denne morgenen, men nedbøren er over for denne gang. På mange skogsbilveier i høyden ligger det nå en god fast såle, og løypemannskapene har kommet godt i gang med prepareringen for helgen. Nord i Marka vil man i dag også forsøke seg med løypemaskinene.

Skal du ut på ski i helgen er det skiløyper på veier som gjelder. De beste forholdene finnes nord i Marka ut fra Brovoll i Romeriksåsene og fra Svartbekken og vestover mot Kalvedalen. Her kan du innimellom også finne brukbare forhold i enkelte terrengløyper. Mylla, Tverrsjøstallen og Ringkollen kan også by på alternativer. Mer bynære alternativ er fra Tryvannsåsen og inn til Nordmarkskapellet. Det er også begrensede muligheter fra Sollihøgda og ca. 3 km i lysløypa (på Djupdalsveien) og lysløypa på Solli i Asker (på veien). Sjekk de lokale føremeldingene for full status. Selv om det meldes om fine forhold er det foreløpig lurt å være forberedt på at det også på veiene kan stikke fram litt grus her og der.

I lavlandet er det slutt på skiføret foreløpig.

Vannene i Marka ligger for det meste åpne. Selv om det ligger en iskorpe langs land på enkelte vann er den ikke farbar.

God tur!

Vi jobber hver dag året rundt for å tilrettelegge for flotte skispor og magiske opplevelser i Marka. Medlemskontingenten i Skiforeningen går direkte til dette arbeidet. Bli medlem nå.

Desembermagi

Foto: Magnus Lie, 01.12.2022

Webkamera

Webkamera ved Sollihøgda
Sollihøgda
Webkamera ved Lokalet i Sørkedalen
Sørkedalen
Webkamera ved Ringkollen
Ringkollen
Se alle webkamera
Logoer for Kvikk Lunsj, Aftenposten og Obos.