Dagens føremelding

Skiføret i marka nå

Område med nylig preparerte løyper Klikk i kartet, eller søk etter sted for å gå til føremeldingen for et område.

Kuldegrader, hvite trær og nykjørte spor

03.12.2022 08.48.05

På "Nordmarkas tak", Bislingen, ligger det nå en halvmeter snø og skaper en eventyrlig vinterstemning. Snødybdene ellers i Marka varierer, og du må opp over 3-400 meter for å finne skiforhold. Her det til gjengjeld riktig så bra på skogsbilveiene, og flere steder er det preparert med løypemaskin.

Det er ikke fullt så kaldt i Marka som vi skulle ønske oss, stort sett er det bare noen få kuldegrader. Men skydekket er tynt, og det er håp om glimt av sol. Dessuten varsler YR mer kulde i dagene som kmmer: Terrenget får dermed en sjanse til å tørke opp og fryse til og det trenger vi nå. Uten det isolerende snølaget på toppen er det gode muligheter for at underlaget fryser til og er bedre forberedt på neste snøfall.

Det er altså skiløyper på veier i Marka som gjelder: De beste forholdene finnes nord i Marka ut fra Brovoll i Romeriksåsene og fra Svartbekken og vestover mot Kalvedalen. Her kan du innimellom også finne brukbare forhold i enkelte terrengløyper. Mylla, Tverrsjøstallen og Ringkollen kan også by på gode muligheter for en skitur.

Mer bynære alternativ er fra Tryvannsåsen og inn til Nordmarkskapellet. Det er også muligheter fra Sollihøgda (på Djupdalsveien) og på Solli i Asker (på veiene). Sjekk de lokale føremeldingene for full status. Selv om det meldes om fine forhold er det foreløpig lurt å være forberedt på at det også på veiene kan stikke fram litt grus her og der.

I lavlandet er det slutt på skiføret foreløpig, og anleggene med kunstsnøproduksjon venter på mer kulde før de kan starte snøproduksjonen.

Vannene i Marka ligger for det meste åpne. Selv om det ligger en iskorpe langs land på enkelte vann er isen ikke farbar.

Mange av Markastuene kan by på førjulstemning og god bakst - sjekk ut åpningstider her.

Ha en strålende markalørdag!

Vi jobber hver dag året rundt for å tilrettelegge for flotte skispor og magiske opplevelser i Marka. Medlemskontingenten i Skiforeningen går direkte til dette arbeidet. Bli medlem nå.

Desembermagi

Foto: Magnus Lie, 01.12.2022

Webkamera

Webkamera ved Sollihøgda
Sollihøgda
Webkamera ved Lokalet i Sørkedalen
Sørkedalen
Webkamera ved Ringkollen
Ringkollen
Se alle webkamera
Logoer for Kvikk Lunsj, Aftenposten og Obos.