Dagens føremelding

Skiføret i marka nå

Område med nylig preparerte løyper Klikk i kartet, eller søk etter sted for å gå til føremeldingen for et område.

Skarpt på morgenen før sola kommer

27.02.2021 09.47.52

Noen lette skyer er i ferd med å sprekke opp nå i morgentimene i Marka og sola glimrer med sitt nærvær: Det ser ut til å bli en strålende dag! Den stjerneklare natta har gitt kuldegrader mange steder, og dermed harde løyper før sola får tak utpå formiddagen. Samtidig gir kulda bedre muligheter for preparering, det er mange "grønne" løyper på kartet nå!

En fordel når så mange drar på vinterferie er at trengselen på utfartstedene er litt mindre og det haster ikke så med å komme seg ut.

Vær forberedt på overvann mange steder, enkelt vann har nå så mye av det at ferdsel ikke anbefales.

I næranleggene er det fortsatt gode forhold etter uker med snøproduksjon, utkjøring av snø og prepping av løyper.

De fleste vann der det går løyper har nå kontrollert og farbar is. Det er tidvis mye overvann. Ikke forsøk å gå over vann som ikke er merket med bambusstikker og hvor det tydelig er kjørt opp løype med scooter. Vi minner uansett om at is aldri kan regnes som sikker generelt, og når man ferdes på is må man utvise den største forsiktighet og ha riktig utstyr medbrakt.

Har du lyst til å bruke vinterferien til å delta på Barnas Holmenkolldag? Nå er det merket løyper for deltakelse mange steder - les mer her.

De fleste markastuene er åpne for servering dersom munnbind (ikke buff!) brukes og smittevernregler overholdes.

Vil du ta toget for å gå på ski? Da er både Movatn, Nittedal, Varingskollen, Stryken, Harestua og Grua stasjoner som gir fine utgangspunkt for en skitur nå.

LØYPEARBEID ER RESSURSKREVENDE. OM DU MELDER DEG INN I SKIFORENINGEN BIDRAR DU TIL AT VI KAN GJØRE JOBBEN.

Adkomst til Brovoll, Mylla og Svartbekken

Skal du til Brovoll kommer du ikke dit fra RV4-siden da Lunnertunnelen er stengt for vedlikehold. Fra Oslo må du velge E6 og E16 østfra så vil du komme helt frem til Brovoll parkering.

Pga. stor utfart til Svartbekken og Mylla er Vestbygdveien enveiskjørt fra Harestua til Svartbekken og videre ut Myllavegen. Følg parkeringsanvisningene på parkeringsplassene. Se også detaljert info i føremeldingene for de enkelte områdene.

Brøyting av skogsbilveier

Skiforeningen har en tett og god dialog med grunneiere om å kunne anvende flere av skogsbilveiene som skiløype i vintersesongen. Noen veier vil uansett måtte benyttes i forbindelse med nødvendig skogsdrift. For mer informasjon om skimuligheter på veinettet følg med på føremeldingen i ditt område. Her ser du kart over planlagt brøyting i Løvenskiolds område .

Stryken i sol
(Foto: Jørgen Øverbye, 23.02.2021)
Stryken i sol
(Foto: Jørgen Øverbye, 23.02.2021)
Det smalner inn ved Femputtene
(Foto: Nina Didriksen, 27.02.2021)
Kupert løype med utsikt
(Foto: Jørgen Øverbye, 27.02.2021)

Webkamera

Webkamera på Kikutstua
Kikut
Webkamera ved Brovoll
Brovoll
Webkamera ved Skullerudstud
Skullerud
Se alle webkamera
Logoer for Kvikk Lunsj, Aftenposten og Obos.