Dagens føremelding

Skiføret i marka nå

Område med nylig preparerte løyper Klikk i kartet, eller søk etter sted for å gå til føremeldingen for et område.

Fortsatt skimuligheter på veiene i høyden

30.11.2022 08.47.46

Ikke de store endringene på tilstandene i Marka siden i går. Det er fortsatt grått og relativt mildt, selv om temperaturene har gått et lite knepp mot kjøligere. De varierer nå mellom pluss 1 til minus 3 grader – kaldest i høyden. I høyden tørker snøen sakte opp, men i lavlandet er det svært bløtt og lite snø igjen. Nedbøren i går og i natt har gitt opptil 3 centimeter snø over 300 meters høyde.

Det skal nå heldigvis bli gradvis kjøligere fram mot helgen, så det godt håp om at vi får beholde skiføret der løypene går på skogsbilveier.

Varmegradene og den våte nedbøren i det siste har gjort at de fleste løypekjørere velger å la snøen ligge til det blir kaldere igjen. Sålen som ble skapt i forrige uke holder foreløpig stand på skogsbilveier i høyden. Det er likevel lurt å være forberedt på at det kan stikke fram litt grus her og der. Terrengløyper er ikke å anbefale nå.

I lavlandet er det nå slutt på skiføret, men fra Frognerseteren og inn til Nordmarkskapellet, fra Sollihøgda til Auretjernsbekken (på Djupdalsveien), ut fra Brovoll i Romeriksåsene og fra Svartbekken og vestover er det fortsatt gode muligheter. Sjekk de lokale meldingene for full status.

Vannene i Marka ligger for det meste åpne. Selv om det ligger en iskorpe langs land på enkelte vann er den ikke farbar.

God tur!

Vi jobber hver dag året rundt for å tilrettelegge for flotte skispor og magiske opplevelser i Marka. Medlemskontingenten i Skiforeningen går direkte til dette arbeidet. Bli medlem nå.

Vinterstemning i løypenettet rundt Brovoll

Foto: Jarle Jensen, 29.11.2022

Webkamera

Webkamera ved Sollihøgda
Sollihøgda
Webkamera ved Lokalet i Sørkedalen
Sørkedalen
Webkamera ved Ringkollen
Ringkollen
Se alle webkamera
Logoer for Kvikk Lunsj, Aftenposten og Obos.

Samarbeidspartnere