To glade fyrer på langrenn

Føremelding

Se føremelding og preppestatus for alle områder her.

Skiføret i marka nå

Område med nylig preparerte løyper Klikk i kartet, eller søk etter sted for å gå til føremeldingen for et område.
Logoer for Aftenposten, Kvikk Lunsj, Gsport, Intersport, Tryg

Strålende sol og herlige skiforhold!

20.03.2019 15:29:13
I dag blir det påskeforhold i Marka. Temperaturene ligger på morgenen mellom -3 og +2 grader, men den skal stige betraktelig utover dagen når solen får ordentlig tak. Som vanlig på denne tiden av året er det litt harde forhold på morgenen som mykner opp etter hvert. Mange av løypene som er kjørt de siste dagene står fortsatt godt, så nå trenger du ikke "jage" grønne løyper. Litt skogsbøss i løypene kan forekomme, men ikke sjenerende mye. En del av vannene er nå kontrollert og funnet farbare, men sjekk de lokale føremeldingene for detaljer. På noen vann i lavereliggende områder er stikkene tatt inn for sesongen da isen ikke lenger er brukbar til skiløyper. Kontroll av flere vann utføres fortløpende. Ha en flott skidag, og husk klister og solkrem!
Kartene og turplanleggeren er nå oppdatert med nytt og mer brukervennlig design, samt tydeligere løyper på samme måte som i iMarka-appen. Og du kan også se posisjonene til preppemaskinene i kartet. Les mer her.
For Chrome-brukere: Ser det rart ut, gå til Innstillinger --> Avansert --> Tøm nettleserlogg og slett bufrede bilder og filer, og gjør så en reload av siden.

Oshull og overvann
Flere av vannene i Marka har fått oshull og overvann etter det store snøfallet sist helg. Skiforeningen så seg derfor nødt til å innstille preparering av løyper over vann til disse var kontrollert på nytt. En del av vannene er nå kontrollert og funnet farbare, mens på andre vann har vi tatt inn merkestikkene og avsluttet prepareringen for sesongen. Generelt gjelder det at der hvor det nå er preparert skiløype er det farbart. Følg med på føremeldingen for de enkelte områdene for oppdatert informasjon.
Her kan du lese mer om isvett og sikkerhet.

Se eventuelt liste over løyper og preppestatus.

Brøyting av veier i Marka
Skiforeningen har en tett og god dialog med grunneiere om å kunne anvende flere av skogsbilveiene som skiløyper i vintersesongen. I perioden frem til jul har enkelte av grunneierne behov for veiene til uttransportering av tømmer og drift av eiendommene. I forbindelse med snøvær i perioden november og desember blir det fortløpende vurdert hvilke veier som vil kunne anvendes som skiløyper når grunneiernes drift avsluttes. For mer informasjon om skimuligheter på veinettet følg med på føremeldingen i ditt område. Se også kart over veier som brøytes i vinter i Løvenskiolds område.

Takk for støtten!
Det er dere medlemmer som gjør det mulig for oss å lage skispor og gode Markaopplevelser. Ennå ikke medlem? Meld deg inn her.

Drikkestasjonen i Sognsvann snøpark
(Foto: Lars Kristian Bjørløw, 19.03.2019)
Drikkestasjonen i Sognsvann snøpark
(Foto: Lars Kristian Bjørløw, 19.03.2019)