Dagens føremelding

Skiføret i marka nå

Område med nylig preparerte løyper Klikk i kartet, eller søk etter sted for å gå til føremeldingen for et område.
Logoer for Aftenposten, Kvikk Lunsj, Gsport, Intersport, Tryg

Nok en nydelig dag!

30.03.2020 10.14.05

Det er fortsatt ganske stabile skiforhold i Marka, til tross for en del snøsmelting siste uke. Bruk anledningen til en daglig tur ut, gjerne i skog og mark. I lavereliggende strøk har det stort sett tørket bra opp og det er gode forhold for fottur, løping, eller sykling. Husk å hold god avstand til andre på stiene, i løypene og på parkeringsplasser. For Marka gjelder de samme smittevernråd som for alle andre steder folk ferdes. Mange søker til de mest populære utgangspunktene og det kan bli litt folksomt.

Vi anbefaler Skiforeningens tur-håndbok for Kjentmannsmerket om du vil ha forslag til andre steder du kan oppsøke i Marka. Boken selges i nettbutikken vår.

I dag meldes det om sol og -2 til -5 grader graderpå morgenen. Du finner de beste snøforholdene i høyden fra Sollihøgda, Ringkollen, Svartbekken, Brovoll, Nannestad og Lygna.

NB! Les føremeldingen for de lokale områdene før du legger ut på tur! Det er også fortsatt brukbare forhold fra Frognerseteren, Solli og Skoglund i Vestmarka og Skansebakken i Sørkedalen. Skimuligheter finnes dessuten i næranleggene i Linderudkollen, Holmenkollen, Lillomarka Arena, Skullerudstua og på Eidsletta i Asker. Ta det rolig i utforkjøringer. Bare flekker kan forekomme, særlig i solhellinger. Mildværet tærer også på isen, og stikkene er i all hovedsak tatt inn forrige uke.

NB! Lunner kommune har innført parkeringsrestriksjoner på Brovoll, Mylla og Svartbekken.
Restriksjonene gjelder i helger og i påsken.
Dette innebærer:

• Parkeringen innenfor gjerdet på Brovoll blir helt stengt, parkeringen utenfor er foreløpig åpen, men kan bli stengt på kort varsel.
  • Parkeringen på Mylla blir redusert med ca 30% til 50 plasser
  • Parkeringen på Svartbekken blir redusert med ca 30% til 70 plasser
    Parkering langs vei blir ikke tillatt
Vi viser for øvrig til Lunner kommune for ytterligere opplysninger. https://www.lunner.kommune.no/informasjon-til-alle-skientusiaster.6300297-297042.html

Skiforeningen er også økonomisk berørt av korona-viruset med inntektsbortfall i Kultur- og Turistanlegget i Holmenkollen, innstilte arrangementer og stengte stuer. Vi har dessverre måttet gå til en del hele og delvis permitteringer, men vil gjøre vårt aller beste for å gi dere gode løyper også fremover!

Meld deg inn i Skiforeningen nå, og du er medlem helt til september 2021!
Som medlem bidrar du til at Skiforeningen kan tilby gode skispor og rike friluftsmuligheter i Marka - Norges mest populære turområde. Meld deg inn her.

Isforholdene i Marka
Issmeltingen har begynt pga. det milde været og mye tilsig av vann fra bekker og elver som holder en høyere temperatur. Dette resulterer at det smelter nedenfra og opp. I tillegg blir det mange strømninger av alt tilsig av vann. Vi har nå i all hovedsak tatt inn merkestikkene fra vannene og anbefaler nå at man holder seg unna isen. Der hvor vannene fortsatt er merket med bambusstikker er istykkelsen målt tidligere, men med varierende værforhold over tid kan isforholdene ha endret seg drastisk og til det verre. Vi oppfordrer derfor på det sterkeste at alle som skal ut på isen på vannene i Marka har på/med fullt sikkerhetsutstyr og tar de nødvendige forholdsregler. Her kan du lese mer om isvett og sikkerhet.

Brøyting av skogsbilveier
Skiforeningen har en tett og god dialog med grunneiere om å kunne anvende flere av skogsbilveiene som skiløype i vintersesongen. Noen veier vil uansett måtte benyttes i forbindelse med nødvendig skogsdrift. For mer informasjon om skimuligheter på veinettet følg med på føremeldingen i ditt område. Her er planlagt brøyting i Løvenskiolds område.

Klikk her for å se lister over alle løyper med preppestatus

Rå rekord!
Rå rekord!
(Foto: Erik Unneberg, 29.03.2020)