Dagens føremelding

Skiføret i marka nå

Område med nylig preparerte løyper Klikk i kartet, eller søk etter sted for å gå til føremeldingen for et område.
Logoer for Aftenposten, Kvikk Lunsj, Gsport, Intersport, Tryg

Ja, det finnes skimuligheter i helgen!

22.11.2019 11.01.01
Det er tåke, regn og temperaturer fra 2,5 til 6 grader i Marka. Regnet og mildværet har tatt skiføret de fleste steder, men fortvil ikke - det er fortsatt gode skimuligheter på Lygna, ut fra Brovoll og Sjonken, fra Svartbekken og fra Solli i Asker. Det skal regne i dag og mye av morgendagen, men er vi heldige vil forholdene holde seg sånn noenlunde også i helgen.
Mer kortreist skiglede finner du i næranleggene på Greverud, i Holmenkollen, Varingskollen og Eidsletta i Heggedal. God helg og god tur!

Angående preparering på skogsbilveier i perioden november og desember
Skiforeningen har en tett og god dialog med grunneiere om å kunne anvende flere av skogsbilveiene som skiløype i vintersesongen. I perioden frem til jul har enkelte av grunneierne behov for veiene til uttransportering av tømmer og drift av eiendommene. I forbindelse med snøvær i perioden november og desember er vi i tett dialog med grunneierne som tar en fortløpende vurdering på hvilke veier som kan anvendes som skiløyper når deres egen drift avsluttes. For mer informasjon om skimuligheter på veinettet følg med på føremeldingen i ditt område. Her er planlagt brøyting i Løvenskiolds område.

Bymiljøetaten har laget en film som forklarer dette med pakking av løyper tidlig i sesongen på en god måte.

Isforholdene i Marka
Isen har lagt seg på flere vann, men den er de fleste steder svært tynn. Og nå som det ligger et snølag på toppen er det vanskelig å oppdage hvor isen er dårlig. Så tidlig i sesongen innebærer det en betydelig risiko å ferdes på isen. Om man gjør det må man være svært forsiktig, ha nødvendig sikkerhetsutstyr og opplæring og selvsagt være i følge med flere. Her kan du lese mer om isvett og sikkerhet.

Takk for støtten!
Det er dere medlemmer som gjør det mulig for oss å lage skispor og gode Markaopplevelser. Ennå ikke medlem? Meld deg inn her.

Klikk her for å se lister over alle løyper med preppestatus

Nesten alene
Nesten alene
Knallfint på Lygna i kveld