Gjellebekk - Heggsjø

Rutenr:

250

Lengde:

3,2 km

Område:

Kjekstadmarka

Type:

Skogsbilvei/turvei
Dette er den sentrale sykkelruten inn i Kjekstadmarka fra nord. Du starter nordøst for Liertoppen kjøpesenter ved Gjellebekk, dvs. ved den enden som vender mot Asker. Du sykler først et lite stykke i retning Asker, og tar så til høyre, inn på Østre Kjennerveg. Veien stiger noe, og du er straks i et kryss der du igjen skal ta til høyre, inn på Vismutvegen. I første kryss tar du så til venstre, og holder til venstre opp bakken, når veien deler seg. Nå er du på Kjenner - tettbebyggelsen er tilbakelangt, og du er inne på skogsbilvei.

Etter ca 2,3 kilometer på Lyfjellveien er du framme ved Heggsjø. Oppe i bakkene på vestsiden av vannet ligger den idylliske setervollen Reistadvollen. Dette kan være en fin avstikker å ta før du eventuelt fortsetter på nye ruter.

For det er flere muligheter fra Heggsjø, der veien deler seg rett sør for vannet. Et alternativ er å ta veien til høyre mot Stuvstjern (fint å bade her!) og Reistad (rute 442). Det er også fint å sykle mot Skapertjern og Spikkestad (rute 445). Endelig kan du ta til venstre etter Heggsjø og følge rute 251 sørover. Også den ruten går til Spikkestad.
Bommen

Foto: Bent Flyen, 28.05.2005

Steder i nærheten

Steder Moh Type Område
Gjellebekk 230 Innfallsport (parkering) Kjekstadmarka
Heggsjø 203 Vann, tjern Kjekstadmarka

Gjellebekk

Moh

230 m

Type

Innfallsport (parkering)

Område

Kjekstadmarka

Gå til sted

Heggsjø

Moh

203 m

Type

Vann, tjern

Område

Kjekstadmarka

Gå til sted

Samarbeidspartnere