Hakkloa gård - Kikutstua

Nordmarka nord

Type:

Skogsbilvei/turvei
Sykkelruta starter ved sørenden av Store Sandungen, i krysset ved Hakkloa gård. Hit kommer rute 132 nordfra - fra Sandungskalven - og rute 192 østfra - fra Trehørningen gård.

Du krysser elva og sykler sørover langs Hakkloa. Her er det flere fine steder å bade. På andre siden av vannet ser du Barlindhøgda.

Skal du mot byen via Bjørnholt, og ikke ønsker å sykle bortom Kikutstua, må du ta til venstre en halv kilometer etter Hakkloa (rute 125). Dette er også korteste vei dersom du skal mot Trehørningen gård (rute 220).

Fra krysset er det 1,3 kilometer igjen til Kikutstua, som ligger fint til ved Bjørnsjøen. Herfra kan du fortsette over Glåmene og ned til Finnerud (rute 127) og videre ned i Sørkedalen - eller over Glåmene til Kobberhaughytta (rute 970). Eller du kan velge rute 152 til Kringla via Langlia.
Skolehuset

Foto: Eivind Molde, 15.07.2007