Botilrud - Helgelandsmoen

Rutenr:

1020

Lengde:

4,1 km

Område:

Krokskogen - Hole

Type:

Offentlig vei
Utgangspunktet for denne sykkelruta er utfartsparkeringen ved Botilrud. Ruta går mot sørvest, på gang- og sykkelvei langs Norderhovsveien. Etter en svak nedoverbakke litt etter start, er resten av veien mer eller mindre flat.

Langs starten av ruta ser du Norderhov kirke oppe i bakken på høyre side. Du har flott utsikt over kulturlandskapet, med store åkrer på venstre side. På høyre side får du snart Storelva, som renner rolig fra Hønefoss til Tyrifjorden.

Etter hvert kommer du fram til bebyggelsen på Helgelandsmoen, og avkjøringen til næringsparken på høyre side. Tar du en avstikker inn der, og sykler til høyre i Munchs vei, kommer du ned til en fin brygge med benker og bord, tett ved Storelva. Her er det fint å raste.

Men vår rute følger hovedveien videre, og ender i krysset mellom Gomnesveien og Svingerudveien. Herfra kan du fortsette rett fram mot Gomnes og Leinetajet i rute 1021. Tar du til venstre, kan du følge rute 1025 til Svingerud og Svensrud, eller du kan ta turen til Mo gård i rute 1029 eller rute 1028 (via Mosmoen og Jørgen Moes vei).
Mye

Foto: Morten Synstelien, 24.08.2018

Steder i nærheten

Steder Moh Type Område
Botilrud 90 Innfallsport (parkering) Krokskogen - Hole
Helgelandsmoen 75 Innfallsport (parkering) Krokskogen - Hole

Botilrud

Moh

90 m

Type

Innfallsport (parkering)

Område

Krokskogen - Hole

Gå til sted

Helgelandsmoen

Moh

75 m

Type

Innfallsport (parkering)

Område

Krokskogen - Hole

Gå til sted

Samarbeidspartnere