Helgelandsmoen - Mo gård

Rutenr:

1029

Lengde:

3,1 km

Område:

Krokskogen - Hole

Type:

Skogsbilvei/turvei
Dette er en spennende sykkelrute, litt utenfor allfarvei. Den starter på Helgelandsmoen, i krysset mellom Gomnesveien og Svingerudveien. Du sykler innover i skogen, og tar opp til venstre der veien deler seg rett etter start.

Her passerer du en stor infotavle, og fortsetter på skogsvei gjennom lett terreng. 800 meter fra start går det en vei mot høyre, men du fortsetter rett fram her. Snart får du store områder med åkerlandskap på høyre side av veien.

500 meter etter nevnte kryss, er du framme i nok et veidele. Her tar du 90 grader til høyre, og fortsetter gjennom det åpne og flotte landskapet i retning øst. Framfor deg, litt mot høyre, ser du Mo gård på en høyde. Det er dit du skal.

Du holder til høyre, passerer nedenfor gården, og kommer fram til et kryss rett sør for den. Her ender vår rute. Men vi anbefaler en tur inn på tunet, der det er satt opp benker og bord like ved statuen av dikteren, eventyrinnsamleren og presten Jørgen Moe. Han var født her.

Fra Mo gård kan du sykle tilbake til start i rute 1028, som går via Jørgen Moes vei og Mosmoen. Rute 1031 går til Selteveien på den frodige Steinssletta, mens rute 1030 fører til Kjellerberget og Svensrud. Vil du nordover gjennom Holebygda, kan du velge rute 1027 til Botilrud.
Veier

Foto: Morten Synstelien, 04.08.2018

Steder i nærheten

Steder Moh Type Område
Helgelandsmoen 75 Innfallsport (parkering) Krokskogen - Hole
Mo gård 100 Innfallsport (parkering) Krokskogen - Hole

Helgelandsmoen

Moh

75 m

Type

Innfallsport (parkering)

Område

Krokskogen - Hole

Gå til sted

Mo gård

Moh

100 m

Type

Innfallsport (parkering)

Område

Krokskogen - Hole

Gå til sted

Samarbeidspartnere