Denne ruta går fra krysset mellom fylkesveg 180 (Skrukkelivegen) og Svartungsvegen. Den starter behagelig med flat asfaltveg. Langs
Skrukkelisjøen er det her noen fine rasteplasser, ofte står det campingvogner her om sommeren. 2 kilometer fra busskuret ved Svartungsvegskillet, kommer vi til Skabland. Til venstre på sørsida av vegen ligger et par hus, og her går det av en skogsbilveg som vi skal følge. På andre sida av vegen kan vi så vidt skimte gamle Skabland skole. Skolen ble lagt ned i 1966. Fra år 2000 har bygningen vært kloster for Den ortodokse kirke i Norge: Hellige Trifon Skita. Klosterfellesskapet består av to munker.
Etter at vi har svingt av hovedveien og syklet et par hundre meter fra husene i Skabland, passeres Skandøla. Rett etter er et kryss der vi skal ta vegen til høyre, Lomtjennsvegen. Denne vegen skal vi følge helt til vi er over i Jeppedalen.
Rett etter dette vegkrysset står et skilt med Gamle Hadelandsveg. Da finnene bosatte seg i Skrukkelia på 1700-tallet, hørte dette området til Hadeland. Nærmeste kirke ble da Søsterkirkene på
Granavollen. Vegen de fulgte over dit, er merket fram til
Tommelsjøen på Hadelandsåsen.
Nå har vi omtrent 4 kilometer med stigning foran oss. Vegen går stort sett i tett skog, bare ett sted er det et hogstfelt der vi får fin utsikt til en del av bebyggelsen i Skrukkelia. Omtrent på toppen sykler vi inn i Gran kommune og Oppland fylke. Om vi føler oss slitne når vi når toppen, kan vi trøste oss med at nå har vi nesten 4 kilometer med utfor ned mot Øyangen.
Omtrent én kilometer etter vi har passert vegens høyeste punkt, ligger en stein i vegkanten som er brukt til å markere at Milorg mottok flyslipp ved Sjuputtmyra og Handkleputten under krigen. Handkleputten har vi på høyre hånd rett etter steinen, Sjuputtmyra ligger litt fra vegen på østsida.
Etter å ha syklet omtrent 11 kilometer fra Skrukkelisjøen er vi nå nede ved Nordsetra og
Øyangen. Et par kilometer til, og vi sykler inn i Akershus fylke igjen. Snart når vi også bebyggelsen i Jeppedalen, ei lita skogsgrend i Hurdal kommune. Grenda har fått navn etter finnen Jeppe Amundsen som slo seg ned har i slutten av 1600-tallet.
Etter bebyggelsen når vi snart krysset som er endepunktet for denne ruta. Like før krysset passerer vi en parkeringsplass. For de som ønsker å kjøre bil til Øyangen, kan en mot å betale bomavgift kjøre hit. Fram til bebyggelsen i Jeppedalen har en ikke lov til å kjøre så sant en da ikke bor der eller skal på besøk til noen som bor der.
Nå kan turen fortsette rett fram og ned lia til
Rustad og
Hurdalssjøen (
rute 735) - eller til
Høvra (
rute 318). Den ruta går mot høyre, på Kvernsjøvegen.
Rute 840 går også på den vegen, mot Kvernsjøen og videre til
Nannestad.