Trehørningen - Kikutstua

Nordmarka nord

Type:

Skogsbilvei/turvei
Sykkelruta starter i krysset ved Trehørningen gård. Herfra går veien sørover forbi Askeren og Langvann, deretter stiger den noe i et par partier, før det går unna i behagelige nedoverbakker på Gørjaveien mot Gørjahytta og Store Gørja. Litt etter start passerer du en avstikker på venstre side - og en på høyre, men du holder deg til hovedveien.

Etter å ha syklet i retning sør fram til nå, legges kursen vestover, langs Lille Gørja, Helgeren og fram til Fortjern, der rute 125 tar av til venstre mot Bjørnholt.

Du har nå Bjørnsjøen på venstre side, og fortsetter fram til krysset der en vei tar av nordover mot Hakkloa gård og Store Sandungen (rute 433). Her tar du til venstre, og kommer etter 1,3 kilometer fram til Kikutstua. Siste etappe kan gjøres litt kortere dersom du sykler tvers over Bonnamyra før sistnevnte kryss.

Skal du videre vestover fra Kikut, har du to retninger å velge mellom - du kan sykle over Glåmene og ned til Finnerud (rute 127) og videre ned i Sørkedalen - eller over Glåmene til Kobberhaughytta (rute 970). Eller du kan velge rute 152 til Kringla via Langlia.
Rast

Foto: Anders Venbakken, 22.10.2000