Finnerud - Glåmene- Kikutstua

Område:

Type:

Skogsbilvei/turvei
Denne sykkelruta starter ved Finnerud. Hit kommer rute 168 - opp fra Sørkedalen skole.

Første del av ruta går i lett terreng vest for Motjernet. Men det går ikke lenge før stigningen begynner. Nord for tjernet er det et kryss der rute 969 går mot høyre - opp til Kobberhaughytta. Du kan også kommer til Blankvannsbråtan og Vestre Aurtjern om du sykler i den retningen.

Men du tar til venstre ti dette krysset, og tråkker deg oppover til Glåmene, 440 meter over havet. Veien fortsetter langs myrene ved Sakristjern. Så venter behagelige unnabakker ned mot Fyllingen, du fortsetter videre til høyre langs vannet, og fram til Bjørnsjøen og Kikutstua.

Ved eidet mellom Vestre Fyllingen og Østre Fyllingen tar du altså til høyre - veien til venstre går i retning Langlia og Kringla (rute 152). Fra Kikut går det vei mot Hakkloa gård og Store Sandungen (rute 433), Trehørningen gård (rute 220), og mot Bjørnholt (rute 125). Her er det forbindelse videre til bl.a. Maridalen.
Vårgrønt

Foto: Eivind Molde, 14.05.2006