Kikutstua - Glåmene - Kobberhaughytta

Område:

Type:

Skogsbilvei/turvei
Kikutstua er utgangspunktet for denne sykkelruta. Herfra sykler du vestover, nord for Bjørnsjøen og Østre Fyllingen. Ved eidet mellom dette vannet og Vestre Fyllingen tar du til venstre. Veien rett fram går i retning Langlia og Kringla (rute 152).

Vår rute går nå sørover, og ganske snart i motbakke, videre langs myrene ved Sakristjern, og opp til Glåmene, 440 meter over havet. Så venter behagelige unnabakker ned mot krysset nord for Motjernet. Tar du til høyre her, kan du følge rute 127 ned til Finnerud.

Men du holder til venstre i dette krysset, og nå går det oppover. Etter en stund går en sti inn i skogen på høyre side. Her kan du følge rute 122 forbi Blankvannsbråtan til Vestre Aurtjern. Nå gjenstår bare de siste bakkene opp til Kobberhaughytta, der det er servering (sjekk åpningstidene).
Kobberhaughytta

Foto: Erik Unneberg, 19.08.2015