Skullerudstua - Rustadsaga

Område:

Type:

Skogsbilvei/turvei
Denne sykkelruta går mellom to populære utfartssteder i Østmarka. Begge steder ligger i randsonen mellom bebyggelsen og skogen.

Du starter ved Skullerudstua, og sykler i retning nordøst. Du skal altså ikke ut mot parkeringsplassen. Etter ca. 350 meter går det en vei opp til venstre. Her kan du komme til Østensjøvannet (rute 449).

Men vår rute fortsetter rett fram - på østsiden av Skraperudtjern. Nå blir det litt stigning. I neste kryss går det vei til høyre - innover forbi Fjellstadbakken og videre til Sør-Elvåga (rute 880). Men du skal rett fram i dette krysset.

Etter noen hundre meter kommer du til nok et kryss. Herfra kan rute 157 følges mot høyre - langs østsiden av Nøklevann til Sleppa. Dette er enkleste vei dersom du f.eks. har tenkt deg til Mariholtet. Du kan også komme til Gullsmeden og Nord-Elvåga i denne retningen (rute 215).

Men vår rute går mot venstre, og bare et lite stykke gjenstår før du er framme ved Rustadsaga, der det er mat og drikke å få kjøpt. Herfra går rute 337 nordover på vestsiden av Nøklevann - til Haraløkka.
Skullerudstua

Foto: Eivind Molde, 14.08.2004