Rustadsaga - Gullsmeden

Rutenr:

215

Lengde:

3,1 km

Område:

Østmarka

Type:

Skogsbilvei/turvei
Sykkelruta starter ved Rustadsaga, tett ved sørenden av Nøklevann. Herfra skal du sykle rett mot øst. Etter ca en kilometer gjennom småkupert terreng, får du den tidligere husmannsplassen Kattisa på venstre side. Denne idylliske plassen er et populært badested.

Nå venter en liten motbakke, og så er du framme i et veidele der du skal fortsette rett fram. Tar du til venstre her, kommer du nordover langs Nøklevann til Sleppa (rute 157).

Etter at Øgårdssletta er tilbakelagt, starter det som er eneste skikkelige motbakke på turen - opp forbi Øgården til Høyås (fra ca. 180 til 240 moh. på rundt 650 meter). Herfra går det en vei til høyre - sørover til Petersbråtan og Skyttenbrua ved Sør-Elvåga (rute 880).

Vår rute fortsetter i fine nedoverbakker til det tidligere serveringsstedet Gullsmeden. Fortsatt kan mat og drikke nytes her - men nå må det bli "medbrakt", og i friluft - ved benker og bord som står på den gamle plassen. Veien fortsetter det korte stykket ned til en vik i Nord-Elvåga (196 moh.).
Rustadsaga

Foto: Aina Grymyr, 03.06.2005

Steder i nærheten

Steder Moh Type Område
Gullsmeden 216 Nedlagt plass, seter, koie Østmarka
Rustadsaga 155 Stue, hytte (andre) Østmarka

Gullsmeden

Moh

216 m

Type

Nedlagt plass, seter, koie

Område

Østmarka

Gå til sted

Rustadsaga

Moh

155 m

Type

Stue, hytte (andre)

Område

Østmarka

Gå til sted

Samarbeidspartnere