Gørjahytta

Åpningstider:

mandag
25. september
Stengt
tirsdag
26. september
Stengt
onsdag
27. september
Stengt
torsdag
28. september
Stengt
fredag
29. september
Stengt
lørdag
30. september
Stengt
søndag
01. oktober
Stengt

Bestyrere/hytteverter:

Skiforeningen v/Hallgeir Tangen

E-post:

Hallgeir.tangen@hotmail.no

Telefon:

46473455
Servering
Egen hjemmeside
Ingen vafler i dag

Foto: Nina Didriksen, 08.05.2010

Om Gørjahytta

Gørjahytta ble bygget i 1929. De to store rommene i hytta var for huggerne, det lille rommet i midten var for tømmermåler (assistent). Gørjahytta er et fint turmål for alle fra Hakadal, Nittedal og Maridalen. I vinterhalvåret er hytta åpen for servering i helgene (sjekk åpningstidene).

Gørjahytta ligger på eiendommen til Løvenskiold-Vækerø som har stilt både hytta og området rundt (f.eks. skiløyper på skogsbilveiene) tilgjengelig for turfolket.

NB: Vi har utfordringer med å produsere jevn strømforsyning til Gørjahytta denne vinteren. Derfor går vaffelproduksjonen litt tregere enn vanlig. Vi beklager det, men lover å gjøre så godt vi klarer slik at alle får vafler.

Fra Hakadal er det lettest å starte ved Hakadal stasjon, der du kan parkere, evt. gå av toget. Løypa starter i skogkanten vest i jordet ved Greveveien. Her starter Grenaderløypa/Holmenkollmarsj-løypa som du følger forbi Loppetjern- Langvann til Gørjahytta. Fra Hakadal Stasjon er det ca 11 km å gå.

Du kan også ta heisen opp til toppen av Varingskollen. Her starter løype vestover mot Holmetjern og Gørja. Løypa er ryddet og merket av elevene ved Nordmarka Skole. De har også ansvaret for scooterprepareringen av denne kuperte og morsomme løypa. Fra toppen av Varingskollen er det ca 8 km, litt bratt ned fra Varingskollen. Fra Nittedal: Utgangspunkt lysløypa ved Sørlitangen. Herfra går man løype opp til Ørfiske-Fredrikstad-Fløyta- Kalvsjøen-Gørja. Ca 10 kilometer en vei. Stigning fra start, noe lettere etter hvert. Morsom hjemtur! Fra Skar: Bruk buss eller bil til Skar. Følg preparert bilvei opp til Øyungen. Videre opp til Kalvsjøen og Gørja. Ca 8 km en vei. Stigning fra start, noe lettere etter hvert. Morsom hjemtur!

Løyper i nærheten

Løype Lengde Sist preparert Preppetype
Fløyta - Kalvsjøen - Gørjahytta 3,5 km 02.01.2022 Scooter
Gørjahytta - Raudmyr - Helgeren dam 2,9 km 30.03.2023 Scooter
Kalvsjøen - Gørjahytta 2,2 km 30.03.2023 Scooter

Fløyta - Kalvsjøen - Gørjahytta

Lengde

3,5 km

Sist preparert

02.01.2022

Preppetype

Scooter

Gå til løype

Gørjahytta - Raudmyr - Helgeren dam

Lengde

2,9 km

Sist preparert

30.03.2023

Preppetype

Scooter

Gå til løype

Kalvsjøen - Gørjahytta

Lengde

2,2 km

Sist preparert

30.03.2023

Preppetype

Scooter

Gå til løype

Samarbeidspartnere