En dag på Krokskogen

Hest

Foto: Eivind Molde, 26.08.2007

Turinformasjon

Lengde:

47,7 km

Område:

Krokskogen - Hole

Gradering:

Medium

Beskrivelse

Du har en dag til disp., du har en sykkel, og du har et spennende og trolsk område av Marka framfor deg. Selveste Krogskogen!

Sykkelveier tråler seg fram gjennom "de dype skoger", noen steder småkupert og lett, andre steder utfordrende og tungt (alt ettersom, selvsagt). Og plutselig tar veien slutt. Før du er framme. Men så begynner den igjen. Etter trillestien. Det er to slike. Og så er det en aldeles nydelig og eneste lang nedoverbakke på siste etappe.

Strekningen inn til Kleivstua er av det småkuperte slaget. Veien videre til Løvlia er derimot av den mer storkuperte sorten, i alle fall går det en god del ned, før det går enda mer opp. Siste strekk blir antagelig til fots, på trillestien. Og da er du framme på Løvlia.

Så begynner den store "nedturen". Velfortjent kan du nå begi deg gjennom myrlandskapet nord for Løvlia, og så virkelig "koble fra" muskulaturen og stole på at du har gode bremser.

Så veldig bratt er det ikke, men det går så absolutt nedover, og det gjør det helt til du er i Lommedalen. Unntaket kommer et stykke etter Damtjern, når du har lagt kursen sørover igjen. Da skal du opp ca. 180 høydemeter oppover lia i løpet av to kilometer.

God tur!

Samarbeidspartnere