Grua - Nysetra - Langvatnet

Løype nr: 348
Lengde: 4.0 km
Preppetype: Scooter
Siste preppetype: Klassisk og fristil
Preppestatus: Preparert tidligere
Prepareres av: Skiforeningen
Ferdig preparert: 20.03.2020

Oversiktskart

Beskrivelse

Løypa går inn i den nordlige delen av Romeriksåsene fra vest. På jernbanestasjonen på Grua står et skilt som viser hvilken retning man skal gå i for å finne den. Man går først ca. 90 meter nordover (retning fra Oslo) langs gamle Rv 4 (Hadelandsvegen) før man krysser denne. Så går man til høyre på en brøytet vei i ca. 350 meter - og der starter løypa (krysningspunkt og startpunkt er skiltet).

Løypa følger veien oppover lia. Og det er en god del stigning - fra ca. 375 moh. ved Grua stasjon og opp til ca. 565 meters høyde i løpet av snaue tre kilometer. På vei oppvover passerer vi Nysetra med sine sinkgruver. Like etter Nysetertjern går det en løype til venstre. Dette er løype 755, som går over Dalasjøhøgda til Håkenstadsætra. Denne løypa er et naturlig valg for den som skal videre nordover i retning Koperud. Om man da ikke velger løypa som tar til venstre i neste kryss.

Nå er høyeste punkt nettopp passert, og så venter fine nedoverbakker til Langvatnet, der løype 737 fortsetter rett fram mot Brovoll via Korsvatnet. Løype 388 tar til venstre, går ut på isen og videre nordover over Flåtatjern.

Løypa mellom Grua og Langvatnet er en del av det sammenhengende løypesystemet mellom Gjøvik og Oslo. Mange som går denne langturen, avslutter den på Grua og tar toget til byen - eller de fortsetter videre sørover på ski.Edit

Bilder

Tilknyttede løyper og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
258 Fra Grua til Kjelsås Grua Kjelsås 74.4
291 Gjøvik - Oslo del 2 [Lygna - Grua] Lygna Grua 33.1
132 Østover fra Grua Grua Harestua 29.9

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Grua