Føremelding for Romeriksåsene - Nannestad

Tilbake til alle områder
Logoer for Aftenposten, Kvikk Lunsj, Gsport, Intersport, Tryg

Føremelding for Romeriksåsene - Nannestad

Brovoll : Skiforeningen 5/4 kl. 07:34:
0 grader. Skyet oppholdsvær og tåke. Total snødybde er 30-90 cm. Det har blitt frisket opp i løypene ut fra Brovoll og sydover til Råsjøen, Bjertnessjøen og Sjonken i natt. Også Dæhlieløypa ble preparet på tur tilbake, fine forhold ble det. Det begynner å minke på snø i de mest sol-utsatte stedene ut fra Brovoll og Sjonken, men fortsatt ikke noe store problemer, helt greit å passere, bedre og bedre innover i marka. Fortsatt muligheter for mange fine skiturer en stund til. Også fra Grua - Nysetra og Korsvanna, holder løypene seg fortsatt bra. Mange går på bena den første delen, så du må være litt forsiktig hvis du kommer nedover på skarpt føre mot Grua. Når det gjelder sykkel i Marka, er det fortsatt veldig bløtt og klinete, selv på veier som har hvert brøytet igjennom vinteren. Anbefaler å sykle på asfalt og ikke i Marka en god stund til. Ha en fin dag i Marka. God tur!

Smøretips: Klister.

NB! Lunner kommune har innført parkeringsrestriksjoner på Brovoll, Mylla og Svartbekken.
Restriksjonene gjelder i helger og i påsken.
Dette innebærer:

• Parkeringen innenfor gjerdet på Brovoll blir helt stengt, parkeringen utenfor er foreløpig åpen, men kan bli stengt på kort varsel.
  • Parkeringen på Mylla blir redusert med ca 30% til 50 plasser
  • Parkeringen på Svartbekken blir redusert med ca 30% til 70 plasser
  • Parkering langs vei er ikke tillatt!
  • Om parkeringen på Svartbekken er full, kjør videre til Mylla. Er det fullt her så er det ytterligere parkeringsplasser ved badeplassen på Svea.
Vi viser for øvrig til Lunner kommune for ytterligere opplysninger. https://www.lunner.kommune.no/informasjon-til-alle-skientusiaster.6300297-297042.html

Nannestad og Bjerke løypekjørerlag 5/4 kl. 10:22:
Påskeharen har vært i Nordåsen i natt! I to trær langs Honsjørunden henger det tilsammen 240 stk kjærlighet på pinne (sponset av REMA 1000 Maura). Vi håper at mange barn tar skituren rundt Honsjørunden og finner disse dekorerte bjerketrærne. Alle løyper er kjørt i dag tidlig fra kl. 5, flotte forhold med et tynt lag med nysnø i høyden. GOD TUR! Status på Grasrotandelen: Vi har nådd 306 stk. Vi takker for alle som gir sitt bidrag til Løypekjørerlaget. Husk 7% av det du spiller for går til en god sak! Ønsker du å støtte vårt arbeide med Grasrotandel kan du sende en SMS til 60000 med følgende tekst: GRASROTANDELEN 921731787 eller VIPPS 11232 http://nordaasen.no http://marifjell.no

Tæruddalen Skedsmo: Skiforeningen få vegne av Lillestrøm kommune/Skedsmo skiklubb 23/3:
Det foreligger ingen meldinger om skiføre i dette området.

Klikk her for å se liste over alle løyper i området.

Bilder fra Romeriksåsene - Nannestad

God tur til alle medlemmer!
(Foto: Jarle Jensen, 31.03.2020)
God tur til alle medlemmer!
(Foto: Jarle Jensen, 31.03.2020)
Fremdeles is på Ringnestjerna
(Foto: Nina Didriksen, 29.03.2020)
Et tynt lag nysnø i sporene ved Snellingsflaka