Føremelding for Romeriksåsene - Nannestad

Føremelding for Romeriksåsene - Nannestad

Brovoll - 23. januar 2022 kl. 08:46

Meldt inn av Skiforeningen

Temperatur: -9 til -10 grader.
Vær: Lettskyet pent.
Snødybde: 20-30 cm.
Smøretips: Rode fiolett multigrde - eller felleski

Det ser ut til å bli en mild og fin dag med sol fra morningen. Løyper ut fra Brovoll og Sjonken holder seg veldig bra fra prepareringen i går. Det er fine forhold på Skogsbilveiene. Terrengløyper trenger mer snø før vi kan preparere nå. Det er mulig å gå over Snellingsflaka og over til Råbjørn - Råsjøen, men det stikker opp litt lyng her og der. Dette gjelder i hovedsak i tett skogsterreng på strekningen. Kan anbefale Brovoll, Sjonken eller Råsjøkrysset som et fint utgangspunkt. Flere mil med skogsbilveier, og mange muligheter for fine skiturer. Ble også preparert fra Hakkim til Råsjøen på nytt. Veistubben fra broa ved Råsjøen og frem til Råsjøslottet er brøytet, ca 300m strekning. Ingen av vannene prepareres før mer snø. Varierende, fra blank is til et tynt lag av skarp snø. Skogsbilveien fra skistua på Brovoll og frem til pukkverket er brøytet. Følg alternativ løype parallellt med veien, frem til løypekrysset til Snellingen. NB! Løypa mellom Brovoll og Snellingen er stengt fysisk, dette pga. store issvuller i de bratteste partiene nedenfor Snellingen. For full oversikt av dagens preparerte løyper, sjekk ut iMarka-appen til Skiforeningen! Ha en fin dag!

Skedsmokorset - 19. januar 2022 kl. 18:31

Meldt inn av Lillestrøm kommune/Skedsmo skiklubb

Temperatur: -1 til 2 grader.
Vær: Gråvær .
Snødybde: 20-30 cm. 0 det siste døgnet.

Været tærer på snøen som ligger på bakken, men vi forsøker å holde løypene så gode som mulig, vi har frost om natten og vipper rett over på plusssiden dagtid. Løypene er helt ok men klart det er tendenser til overvann noen steder. Håper på mer vinterlig vær.

Tæruddalen - 15. januar 2022 kl. 10:02

Meldt inn av Lillestrøm kommune/Skedsmo skiklubb

Temperatur: -2 til -4 grader.
Vær: Klart.
Snødybde: 20-30 cm. 0 det siste døgnet.

Etter at mildværet har slitt på snøen og plussgradene tok seg en pause har vi fått kjørt opp løypenettet fra Tæruddalen. Det meldes om fine løyper men noe nedfall av form av småkvist og lign. Det vil også være steder hvor snølaget er tynt og noen steder er overvann fryst. Men i det store og hele helt ok løyper.

Nordåsen skistadion - 15. januar 2022 kl. 09:07

Meldt inn av Nannestad og Bjerke løypekjørerlag

Temperatur: -3 til -7 grader.
Vær: Klart .
Snødybde: 20-45 cm.

Nordåsen. GYDA har heldigvis ikke ødelagt alt på Nordåsen. Vi preppet fredag alle løypene i Nordåsen med unntak av Marifjell. Det ble et godt resultat og er supre forhold for begge stilarter. Hundekjøringsrenn. Det er hundekjøringsrenn på Nordåsen lørdag og søndag. Hundeløpet går i tidsrommet 11 00 og 14 00 begge dager. Løyper som vil bli benyttet er Lysløypa og runden forbi Honsjøen over Høgmåsan og inn via Grustaket. Vi vil anbefale at skituren legges opp slik at det gås i samme retning som hundeløpet. Gå løypene med klokkeretning. Bygda. Vi vil her lørdag morgen fortsette prepping av løypenettet. Vi vil forsøke og få til en Moreppenrunde. Den vil bli noe tilpasset, men vi skal få til en rundløype. Vi prepper også fra Nannestad kirke og ned til Homledalsvegen. De løypene som ble kjørt sist helg vil også bli frisket opp, selv om det ikke er for mye snø i traseene. Onsdag 19.1 ønsker Bjerke IL Ski ønsker velkommen til Hodelyktrennet. Anbefaler tur løpere også denne kvelden å gå rundt "sjøen" i klokkeretning slik som deltakerne. Klasser fra 10år og eldre. Løypelendger 2km, 12km og 24km. Informasjon om arrangementet og påmelding her: http://www.bjerke-il.no/p/64212/hodelyktrennet-2022. Ordinær påmeldingsfrist 15.1. Hvis plass: etteranmeldinger t.o.m 17.1. Status på Grasrotandelen: Vi har 457spillere Vi takker for alle som gir sitt bidrag til Løypekjørerlaget. Husk 7% av det du spiller for går til en god sak! Ønsker du å støtte vårt arbeide med Grasrotandel kan du sende en SMS til 60000 med følgende tekst: GRASROTANDELEN 921731787 eller gi et bidrag på VIPPS 11232

Bilder fra Romeriksåsene - Nannestad

Skarpt føre over Snellingsflaka
(Foto: Jarle Jensen, 20.01.2022)
Skarpt føre over Snellingsflaka
(Foto: Jarle Jensen, 20.01.2022)
Nattpreparering rundt Bjertnessjøen
(Foto: Jarle Jensen, 18.01.2022)
Jomfruelige forhold over Dalasjøen
(Foto: Jarle Jensen, 12.01.2022)

stuer med servering

Marifjell
Se alle webkamera

Værvarsel (YR.NO)

Logoer for Kvikk Lunsj, Aftenposten og Obos.
) )