Føremelding for Romeriksåsene - Nannestad

Logoer for Aftenposten, Kvikk Lunsj, Gsport, Intersport, Tryg

Siste føremelding

22.04.2019

Brovoll: Skiforeningen 22/4 kl. 08:28:
Det er i dag 0 grader, skyfritt og sol. Total snødybde er 30-50 cm. Det er fortsatt gode forhold ut fra Brovoll selv om vårværet nå virkelig har satt i gang for fullt. Med dagtemperaturer opp mot 20-tallet, og netter også på plussiden så tiner snøen for fullt nå. Myrer og bekker begynner nå å bli skumle for maskinen da det er mye vann under løypesålen mange steder. Av sikkerhetsmessige grunner så blir det nå ikke preparert over Snellingsflaka til Råsjøen og videre til Sjonken. Flere åpne partier rundt Råsjøstua og videre rundt Bjertnessjøen er også årsaken til dette. Litt frost i det øvre laget av løypesålen i dag gjør at det blir preparert på skogsbilveiene rundt i Brovoll-området nå. Det blir da 30 km med nypreparerte løyper for klassisk og fristil. Følg med I kartet for ferske oppdateringer på dagens preparering.
Sykkelmulighetene i Marka: Det er nå mulig å sykle på enkelte skogsbilveier som fra Aas gård til Hakkim, videre til Råsjøen via Tvekjeller - Råsjøen vest. Det er ingen rundtur, så du må sykle samme vei tilbake. Også Aas gård - Øyungen er snø- og isfri. Fra Nannestad kan man ta skogsbilveien fra Eltonåsen - Grøsåkervangen - Øyungen. Samtlige skogsbilveier blir fort sølete når sola får tak utover dagen.
Smøretips: Universalklister, ev. rødt klister.

Nordåsen: Nannestad og Bjerke løypekjørerlag 21/4 kl. 22:31:
Lia ved Kjønstadsetra fått hard medfart av vårsola, men ellers er det mye snø og fine forhold. I kveld kjørte vi for siste gang denne påsken, men vil vurdere kjøring mot helgen. Status på Grasrotandelen: Vi har nå 149 stk som gir sitt bidrag til Løypekjørerlaget. Sesongens mål er 150, så det er fortsatt mulighet til å gi ditt bidrag. Husk 7 % av det du spiller for går til en god sak! Ønsker du å støtte vårt arbeide med Grasrotandel kan du sende en SMS til 60000 med følgende tekst: GRASROTANDELEN 921731787 eller VIPPS 11232 http://marifjell.no http://nordaasen.no

Se eventuelt liste over løyper og preppestatus

.

Oshull og overvann
En del vann i Marka er fortsatt farbare, men sjekk de lokale føremeldingene for detaljer. På en del vann i lavereliggende områder er stikkene tatt inn for sesongen da isen ikke lenger er brukbar til skiløyper. Kontroll av vannene utføres fortløpende.
Her kan du lese mer om isvett og sikkerhet.

Bilder fra Romeriksåsene - Nannestad

Fortsatt nok snø i Romeriksåsene
(Foto: Jarle Jensen, 29.03.2019)
Fortsatt nok snø i Romeriksåsene