Mot vest og nord i Romeriksåsene

Hakkim

Foto: Amund Rasten, 12.06.2006

Turinformasjon

Lengde:

41,6 km

Område:

Romeriksåsene - Nannestad

Gradering:

Medium

Beskrivelse

Mot vest og nord - midt gjennom Romeriksåsene går turen. Det blir variert - og utfordrende. For det er en god del stigning underveis.

Du starter på ca 190 meters høyde, og etter ca 6,5 kilometer, er du oppe i 320. Stigningen er ganske jevn vestover forbi Gimildammen og Grøsåkervangen. I krysset nord for Smalgjermenningen tar du til venstre, og etter ca en kilometer, skal du inn på en liten trillesti. Men etter noen hundre meter, har du igjen grus under dekkene.

I krysset ved Åskastet er du 340 meter over havet, og nå venter den tøffeste stigningen. Kursen legges opp lia mot nord, og i to etapper skal du "rykke opp" til nærmere 530 meters høyde nord for Hakkim, ved Elsjøane. Dit er det ca fem kilometer.

Du passerer flere mindre vann på veien nordover mot Råsjøen, og så bærer det mer vestover - du sykler opp Sagdalen før det så går i utforbakker ned til Råsjøkrysset.

Kursen legges nordover, i jevn stigning mot Sølvtjernshøgda. Du skal så vestover, forbi Korsvatnet og Langvatnet. De siste motbakkene tilbakelegges - og så bærer det ned lia til Grua.

God tur!

Samarbeidspartnere