Ski - Bjerkebekk

Rutenr:

474

Lengde:

7,5 km

Område:

Sørmarka

Type:

Offentlig vei og skogsbilvei/turvei
Ski stasjon er utgangspunktet for denne sykkelruta. Når du er ved veis ende, er du på et sted hvor det er fint å ta seg en rast, på en åpen plass i skogen.

Aller først krysser du Jernbanevegen, så sykler du inn i Idrettsvegen (gågate). Videre tar du opp til venstre, i Skolevegen, og på toppen svinger du så til høyre. Dermed er du straks framme i rundkjøringen ved Ski skole.

Her går rute 344 til venstre mot Langhus, mens du holder til høyre, østover i Kirkevegen (fylkesvei 154). På venstre side har du nå store, fine gårder, mens det fortsatt er tettbebyggelse på høyre. Etter ca 1,7 kilometer passerer du Ski middelalderkirke, en flott bygning fra 1100-tallet. Eikjolvegen går inn til venstre - på den kan du komme til Rud i rute 343.

Vår rute går videre i Kirkevegen, men den er slutt et par hundre meter senere - og da skal du ta av mot høyre i Oppsandvegen. Rute 473 følger Siggerudvegen i retning Skeidarkollen og Siggerud, mens rute 526 ender i Ytre Enebakk.

Nå går ferden mot sørøst, gjennom frodig kulturlandskap. Ca 4,5 kilometer fra start går det en vei til venstre mot Smerta. Her fortsetter du rett fram på grusvei (blindvei). En kilometer senere kommer du inn i skogen, og passer på å holde til venstre når veien deler seg etter første bakke. Du passerer så en bom - og den neste kilometeren blir det stigning - fra rundt 180 til ca 220 meter over havet.

Etter nok en kilometer - nå i mer behagelig terreng, er du framme ved Bjerkebekk, som ligger inne i skogen på høyre side. Her er det bålplass, og fint å raste. Om du ikke sykler tilbake samme vei, kan du fortsette til Granerud i rute 478.
Ski

Foto: Eivind Molde, 22.06.2009

Steder i nærheten

Steder Moh Type Område
Bjerkebekk 209 Stue, hytte (andre) Sørmarka
Ski 129 Innfallsport (parkering) Sørmarka

Bjerkebekk

Moh

209 m

Type

Stue, hytte (andre)

Område

Sørmarka

Gå til sted

Ski

Moh

129 m

Type

Innfallsport (parkering)

Område

Sørmarka

Gå til sted

Samarbeidspartnere