Ytre Enebakk - Durud

Rutenr:

286

Lengde:

5,3 km

Område:

Østmarka

Type:

Offentlig vei
Sykkelruta starter fra Tangen bru ved Ytre Enebakk, der riksvei 120 og 155 møtes. Ferden går mot nordvest, på gang- og sykkelvei langs riksvei 155 (Oslovegen) gjennom sentrum og langs Vågvann. Helt i nordenden av vannet er det skiltet avkjørsel til Badeplass Våg. Du skal ikke inn på den, men ta til høyre like før. Dette er Bjerklandsvegen, andre vei etter Nylendevegen. Rute 526 fortsetter på hovedveien i retning Ski.

Her - etter 2,8 kilometer - er det slutt på asfalt, og du fortsetter nordover på skogsbilvei. Herfra er det svak stigning. En vei tar av mot høyre, men du holder til venstre, og kommer fram til krysset før Enebakk Jeger- og Fiskerforening sin skytebane ved Bjerkland.

Her svinger du til venstre. På slutten av en lang, slak nedoverbakke ser du en gård på venstre side. Nå er du framme på Durud, og svinger til høyre. Straks er du på parkeringsplassen, som ligger rett ved krysset mellom Durudvegen og Bjerklandsvegen.

Fortsetter du videre, forbi parkeringsplassen, er du på vei mot Fjell i rute 287. Sykler du derimot rett fram før du svinger inn på parkeringsplassen, kan du følge rute 525 til Siggerud.
Våg

Foto: Eivind Molde, 15.06.2008

Steder i nærheten

Steder Moh Type Område
Durud 199 Innfallsport (parkering) Østmarka
Ytre Enebakk 115 Innfallsport (parkering) Østmarka

Durud

Moh

199 m

Type

Innfallsport (parkering)

Område

Østmarka

Gå til sted

Ytre Enebakk

Moh

115 m

Type

Innfallsport (parkering)

Område

Østmarka

Gå til sted

Samarbeidspartnere