Ytre Enebakk - Roligheta - Kirkebygda

Rutenr:

285

Lengde:

8,4 km

Område:

Østmarka

Type:

Skogsbilvei/turvei og trillesti/løypetrasé
Fra Tangen bru ved Ytre Enebakk skal du først østover på riksvei 120. Du har vannet Mjær på høyre side, og rett før at dette er tilbakelagt, går Kjølstadveien opp til venstre. Det er starten på rute 1010 til Holmetjernet, men du fortsetter rett frem på hovedveien.

300 meter senere går Solbergveien opp til venstre. Her svinger du av, og følger veien innover - i nordøstlig retning. 2,4 kilometer fra start passerer du tunet på siste gård. Nå har du framfor deg 2,2 kilometer som er en blanding av sti og gjengrodd skogsbilvei. Det er helt greit å ta seg fram her - få partier med bløtt terreng.

Ved Ombergstumåsan tar du til venstre og følger stien fram til du igjen får grus under dekkene, og svinger til høyre. Ganske straks treffer du Oppsahlveien. Tar du til høyre, kommer du ned til Oppsal - men vår rute går mot venstre.

Ny økt på trillesti venter - denne gang ca. 650 meter i oppoverbakke. Du passerer høyeste punkt på denne ruta - 213 moh. (starten er på 120 meter) - og så kan du slappe av i nedoverbakke (grus) til Roligheta. Herfra fortsetterturen nordøstover på skogsbilvei i ganske flatt terreng.

Rett etter at du har passert et boligfelt (som du har på høyre hånd), tar rute 283 mot Larsbraaten av til høyre. Du sykler imidlertid rett fram og Børterelva, og er da framme i Kirkebygda, kommunesenteret i Enebakk. Her ender ruta.

Fra Kirkebygda kan du sykle videre, enten mot Flateby rute 815 eller mot Festningsdalen rute 818.
På

Foto: Erik Unneberg, 11.09.2006

Steder i nærheten

Steder Moh Type Område
Kirkebygda 160 Innfallsport (parkering) Østmarka
Roligheta 180 Generelt stedsnavn Østmarka
Ytre Enebakk 115 Innfallsport (parkering) Østmarka

Kirkebygda

Moh

160 m

Type

Innfallsport (parkering)

Område

Østmarka

Gå til sted

Roligheta

Moh

180 m

Type

Generelt stedsnavn

Område

Østmarka

Gå til sted

Ytre Enebakk

Moh

115 m

Type

Innfallsport (parkering)

Område

Østmarka

Gå til sted

Samarbeidspartnere