Åsa - Fjellseterbommen

Rutenr:

542

Lengde:

8 km

Område:

Krokskogen - Hole

Type:

Offentlig vei og skogsbilvei/turvei
Fra Åsa (Åsa-krysset) sykler du oppover lia i retning Damtjern. Rett etter start passerer du Kjerrat-museet, som blant annet viser hvordan kjerraten i Åsa fungerte på 1800-tallet. Ta gjerne en tur innom hvis du har tid og det er åpent.

Tre kilometer etter start svinger du til høyre inn på skogsbilveien sydover. Til nå har ruten vært felles med rute 489 som går videre til Damtjern, men nå er det rute 271 vår rute er overlappende med frem til Fjellseterbommen. Det går først en del oppover, men den siste delen er en lang, behagelig utforkjøring.

Nær rutens høyeste punkt går det merket sti til høyre opp til Gyrihaugen. Noen hundre meter på venstre side av veien ligger Huken seter og Kapiteltjern.

Det er flere ruter du kan velge fra Fjellseterbommen. Holder vi til høyre i krysset her, kommer vi til Fjellsetra (rute 1012). Denne veien kan også føre oss til for eksempel Skardtjern (rute 324). Holder vi til venstre, kommer vi mot Tverrelva og Lommedalen via Monsebråtan (rute 202). Holder vi til venstre, og så svinger over brua som krysser Store Lomma (på venstre side, rett etter krysset), er vi straks inne på en ca 1,5 kilometer lang trillesti opp til Løvlia (rute 270).
På

Foto: Erik Unneberg, 12.06.2011

Steder i nærheten

Steder Moh Type Område
Fjellseterbommen 480 Generelt stedsnavn Krokskogen - Hole
Åsa 95 Generelt stedsnavn Krokskogen - Hole

Fjellseterbommen

Moh

480 m

Type

Generelt stedsnavn

Område

Krokskogen - Hole

Gå til sted

Åsa

Moh

95 m

Type

Generelt stedsnavn

Område

Krokskogen - Hole

Gå til sted

Samarbeidspartnere