Nygårdskrysset - Vassum

Rutenr:

372

Lengde:

4 km

Område:

Follomarka

Type:

Offentlig vei
Sykkelruta starter ved Nygårdskrysset, nærmere bestemt i krysset mellom Nordbyveien og Nygårdsveien. Hit kan du bl.a. komme i rute 366 fra Ski, rute 375 fra Stuene og rute 903 fra Nesset. Aller først krysser du europaveien på den staselige Leonardo Da Vincis bro, som er bygd i limtre (2001). Dermed kommer du inn på Den Fredrikshaldske Kongevei.

Rundt deg har du et åpent og innbydende landskap med gårder og store kornåkre. Den Fredrikshaldske Kongevei ble bygd på 1600-tallet, og gikk fra Fredrikshald (Halden) til Christiania. Den var i bruk i rundt 250 år, før den fikk avløsning av Mosseveien i 1860-årene.

Ca 1,8 kilometer fra start forlater du Kongeveien, som fortsetter mot sør (rute 374). Du tar til høyre, inn på Sundbyveien, og nå er det slutt på gang- og sykkelvei.

Fram til nå har du syklet på forholdsvis flat vei i ca 150 meters høyde. Men nå venter Vassumbakkene. I løpet av ca 1,5 kilometer sykler du ned til ca 40 meters høyde. Veien er litt svingete, så her er det best å være på vakt! På toppen av bakkene er det flott utsikt vestover.

Du kommer nå ned til Vassum, og i første kryss går rute 358 mot Ås (i Syverudveien). I neste kryss kan du velge mellom rute 373 mot Nesset (rett fram), rute 548 mot Ottarsrud og rute 637 mot Stubberudtjern og Tussekrysset (begge til venstre og så under motorveien) - og rute 368, som går sørover langs vestsiden av Årungen mot Korsegården.
Eksklusivt

Foto: Eivind Molde, 01.08.2009

Steder i nærheten

Steder Moh Type Område
Nygårdskrysset 124 Innfallsport (parkering) Follomarka
Vassum 54 Generelt stedsnavn Follomarka

Nygårdskrysset

Moh

124 m

Type

Innfallsport (parkering)

Område

Follomarka

Gå til sted

Vassum

Moh

54 m

Type

Generelt stedsnavn

Område

Follomarka

Gå til sted

Samarbeidspartnere