Gjennom Krokskogen til Sundvollen

Steinsfjorden i fugleperspektiv

Foto: Erik Unneberg, 23.10.2007

Turinformasjon

Lengde:

33,5 km

Område:

Bærumsmarka

Gradering:

Medium

Beskrivelse

For dem som vil ta seg på sykkel fra Bærum og til Hole og Ringerike, er turen gjennom Krokskogen helt fantastisk.

Start i Sandvika

Fra Sandvika togstasjon sykler du først over Rønne elv og så til venstre et lite stykke. Ved Pinsekirken tar du til høyre og etter det sykler du vestover langs Sandvikselva. Du har kontakt med elven helt til du kommer til Vøyenenga. Her, ved foten av Kirkerudbakken, forlater du den asfalterte gang- og sykkelveien og kommer inn på turveien på den andre siden av Skuiveien. Her ender Lomma sin ferd, og det er langs denne elven du nå skal sykle opp til Bærums Verk. Bortsett fra et par mindre kneiker er det relativt enkelt å ta seg frem til dette tidligere industristedet - i dag et handelssentrum.

Variert og vakkert landskap

Ta nå inn på Gamleveien. Den går parallelt med og vest for Lommedalsveien. Landskapet veksler fra småhusbebyggelse til jorder, åker og eng. Her er det virkelig vakkert, og du vet du er på rett vei når du ser Krydsbybakken på venstre hånd. Når du kommer frem til Lommedalen golfklubb og Øvre Jonsrud gård er det kort vei ned til bussholdeplass og utfartsparkering ved Guriby, men på denne turen trenger du ikke sykle ned dit. Ta istedenfor inn på bomveien til venstre før gården. Dette er selve Kongeveien, som i tidligere tider var en del av hovedveien mellom Christiania og Ringerike. Langs veien er det satt opp flere oppslagstavler med interessant, historisk informasjon.

Avstikker til Kongens utsikt

Det er bratt opp de første kilometerne, men ved Steinsvollen flater terrenget ut, og det er ganske lett derfra til Kleivstua. Her kan du gjerne sette fra deg sykkelen og ta en liten fottur opp til Kongens utsikt (1,5 km). Derfra er det praktfull utsikt. Men det er også fin utsikt i området ved Kleivstua, spesielt ved Kronprinsens utsikt ved starten av Dronningveien. Den kommer du til ved å sykle forbi parkeringsplassen ved Kleivstua og fortsette noen få hundre meter på asfaltveien.

Den siste etappen ned mot Sundvollen er en eneste lang utforkjøring. Du er nå på den asfalterte Dronningveien (bomvei). Vær oppmerksom på at biler også kan kjøre her.

God tur!

Les også: 

Se ruter turen består av

Navn Fra Til Lengde
Sandvika - Vøyenenga Sandvika Vøyenenga 4,9 km
Vøyenenga - Bærums Verk Vøyenenga Bærums Verk 4,9 km
Bærums Verk - Guriby Bærums Verk Guriby 4,9 km
Guriby - Kleivstua Guriby Kleivstua 13,9 km
Sundvollen - Kleivstua Kleivstua Sundvollen 4,9 km

Sandvika - Vøyenenga

Fra

Sandvika

Til

Vøyenenga

Lengde

4,9 km

Gå til rute

Vøyenenga - Bærums Verk

Fra

Vøyenenga

Til

Bærums Verk

Lengde

4,9 km

Gå til rute

Bærums Verk - Guriby

Fra

Bærums Verk

Til

Guriby

Lengde

4,9 km

Gå til rute

Guriby - Kleivstua

Fra

Guriby

Til

Kleivstua

Lengde

13,9 km

Gå til rute

Sundvollen - Kleivstua

Fra

Kleivstua

Til

Sundvollen

Lengde

4,9 km

Gå til rute

Samarbeidspartnere