Lena - Sillongen

Rutenr:

822

Lengde:

7,1 km

Område:

Totenåsen

Type:

Offentlig vei
Rute i jevnt stigende lende med fin utsikt over Østre Toten når du kommer litt opp i høyden. De første 1,6 km av ruta går på gang- og sykkelvei.

Ruta starter fra Lena sentrum, og følger Lenagata (Fv 244) nordover frem til rundkjøringen, der blant annet Toten folkehøgskole ligger. Herfra skal du videre nordover på Slettavegen, som du sykler på til og gjennom boligområdet Sletta.

Når du tråkker deg oppover bakkene, er det på gode sommerdager store muligheter for at insektene holder følge med deg. Veien går tett inntil åker og eng, men selv med hissige blodsugere rundt deg, er det verdt å stoppe opp for betrakte utsikten mot Lena og resten av Østre Toten.

Rett etter at du har krysset kommunegrensen og syklet inn i Vestre Toten, skal du forlate Slettavegen ved å svinge til venstre, inn på Sillongenvegen. Den skal du følge helt frem til Sillongen, der ruta ender. Men før du kommer dit, passerer du Stenberg gård, der det både er kafé og friluftsmuseum (Toten museum). Her vises det eksempler på hvordan forholdene på Toten var på 1800-tallet.

Vel fremme på Sillongen bør du vurdere en dukkert, for her er det virkelig flott å bade. Etterpå kan du vurdere hvor du vil sykle videre. Du kan velge mellom rute 823 til Reinsvoll eller rute 824 til Raufoss
Nedover

Foto: Erik Unneberg, 02.07.2014

Steder i nærheten

Steder Moh Type Område
Lena 229 Innfallsport (parkering) Totenåsen
Sillongen 457 Stue, hytte (andre) Gjøvik, Toten og Land

Lena

Moh

229 m

Type

Innfallsport (parkering)

Område

Totenåsen

Gå til sted

Sillongen

Moh

457 m

Type

Stue, hytte (andre)

Område

Gjøvik, Toten og Land

Gå til sted

Samarbeidspartnere