Raufoss - Sillongen

Rutenr:

824

Lengde:

11 km

Område:

Gjøvik, Toten og Land

Type:

Offentlig vei
Sillongen ligger oppe på et platå på Toten, og kan lett nås med sykkel fra flere tettsteder i både Østre og Vestre Toten. Her er det både hotell og golfbane, og ikke minst et flott vann som ofte holder gode temperaturer på sommeren. Badetøy bør medbringes på varme dager!

Denne ruta starter fra stasjonen på Raufoss, og du følger først Storgata et lite stykke nordover, frem til møtet med Østvollvegen, som starter fra din høyre side. Du tar inn på den, og tråkker deg noe oppover i landskapet, der du har gang- og sykkelvei til disposisjon. Rett etter at du har syklet over Rv 4, kommer du til Østvoll, og her svinger du til høyre. Du har nå syklet to kilometer, og det er slutt på gang- og sykkelveien. Bilveien er imidlertid lite trafikkert.

Ferden går fortsatt oppover, nesten litt i etasjer, gjennom et nydelig kulturlandskap. Stopp gjerne opp litt og se deg tilbake av og til, for her er det virkelig vakkert! Veien du sykler på, heter her Nordsetvegen, og du følger den til du kommer til en rundkjøring. Her skal du svinge til venstre, slik at du er inne på Helsetvegen (Fv 115).

Stigningene er unnagjort, og du befinner deg nå på over 400 moh. Du passerer Tåsås, som ligger på høyden på din høyre side. Ved neste veikryss skal du til høyre, men ved Granvang, bare 400 meter senere, blir det ny høyresving, og du kan ta fatt på Sillongenvegen. Ta en kikk mot høyre, og du vil øyne Mjøsa i bakgrunnen. På venstre hånd har du vannet Sillongen. Ved enden av vannet svinger du opp til venstre, der ruta ender ved parkeringsplassen.

Det går to andre ruter fra Sillongen. Du kan velge mellom rute 823 til Reinsvoll eller rute 822 til Lena.
Det

Foto: Erik Unneberg, 09.10.2009

Steder i nærheten

Steder Moh Type Område
Raufoss 317 Innfallsport (parkering) Gjøvik, Toten og Land
Sillongen 457 Stue, hytte (andre) Gjøvik, Toten og Land

Raufoss

Moh

317 m

Type

Innfallsport (parkering)

Område

Gjøvik, Toten og Land

Gå til sted

Sillongen

Moh

457 m

Type

Stue, hytte (andre)

Område

Gjøvik, Toten og Land

Gå til sted

Samarbeidspartnere