Oppsal - Sleppa

Rutenr:

472

Lengde:

3,5 km

Område:

Østmarka

Type:

Skogsbilvei/turvei
Denne sykkelruta starter på parkeringsplassen ved busstoppet Solbergliveien på Oppsal. Herfra sykler du inn på skogsbilveien - i svak stigning innover i Østmarka. Etter ca 1,2 kilometer tar rute 214 til venstre mot Haugerud.

Vår rute går til høyre her, og fortsetter forbi Rundtjern, der det er fint å raste. Du kommer så ned i Lutdalen, og nederst i en bratt bakke befinner du deg i et kryss der rute 156 tar til høyre mot Ulsrudvannet og Østmarksetra. Du svinger til venstre, og fortsetter på østsiden av idylliske Nøklevann.

Du sykler nå på Sarabråtveien, som ble anlagt i 1856 av konsul Thomas Heftye, som drev Sarabråten. Etter å ha forsert en solid motbakke (300 meter lang), er du framme på Sarabråten - et historisk interessant sted, som du finner informasjon om på skilt som er satt opp på tunet.

Konsul Heftye kjøpte dette stedet i 1856, og både en rekke celebre gjester og "vanlige folk" fra Oslo-området besøkte Sarabråten. På slutten av 1800-tallet var dette det mest benyttede utfartsstedet for folk i byen.

Vi anbefaler en rast ved murene på Sarabråten, før turen går videre sørover - og ned til krysset ved Sleppa. Tar du til høyre her, kommer du videre langs Nøklevann og til Rustadsaga (rute 157). Rute 450 fører over til Mariholtet.
Hver

Foto: Eivind Molde, 08.08.2010

Steder i nærheten

Steder Moh Type Område
Oppsal 189 Innfallsport (parkering) Østmarka
Sleppa 196 Generelt stedsnavn Østmarka

Oppsal

Moh

189 m

Type

Innfallsport (parkering)

Område

Østmarka

Gå til sted

Sleppa

Moh

196 m

Type

Generelt stedsnavn

Område

Østmarka

Gå til sted

Samarbeidspartnere