Kringla - Spålen

Rutenr:

322

Lengde:

7,4 km

Område:

Krokskogen - Hole

Type:

Skogsbilvei/turvei
Dette ruten tar deg fra veikrysset ved Kringla opp til sydenden av Spålen. Herfra kommer du ikke videre på sykkel, men må ta samme vei tilbake. Fin rute som bringer deg raskt frem til vannet hvis du for eksempel vil prøve fiskelykken der, men vær oppmerksom på at tidlig på våren kan en del av traseen ha snedekke.

Fra Kringla sykler du først nordover 1 km til du kommer til veikrysset rett vest for Langlia ved Langlivannet. Der møter du rute 152 som går mot Kikutstua. Rute 140 går i retning Sandungen gård. Du tar til venstre i krysset, og sykler nå oppover Styggedalen. Dette er en solid stigning der du passerer vest for Styggedalsmana (532 moh.) og øst for Ormtjernhøgda (511 moh.), for i løpet av 3 km stiger du fra 320 til 450 moh.

Så dreier veien vestover ved Styggedalshytta, og du kommer ned til nordsiden av Åbortjern (393 moh.). Rett nord for dette vannet går det en blindvei til venstre som leder frem til vannets sydside og vannet Butleren. Dette er meget gode fiskevann, og det er også fint å raste her. Veien er ca. 1,5 km lang.

Men ta tilbake fra denne blindveien. De siste 2 kilometerne har en stigning på 100 meter. Rett før du kommer frem, har du passert øst for Lortholkollen (614 moh.). Oppe til høyre ligger Tvetjernshøgda (586 moh.).

Du kommer for øvrig ikke helt ned til vannet med sykkelen, men du kan jo ta en tur til fots. Det enkleste er å gå ned en sti som starter ca. 150 meter før veiens slutt. Derfra er det knappe 300 meter å gå til Spålens bredd.
Kringla

Foto: Petter Heim, 27.10.2004

Steder i nærheten

Steder Moh Type Område
Kringla 331 Vann, tjern Krokskogen - Hole
Spålen 478 Vann, tjern Nordmarka nord

Kringla

Moh

331 m

Type

Vann, tjern

Område

Krokskogen - Hole

Gå til sted

Spålen

Moh

478 m

Type

Vann, tjern

Område

Nordmarka nord

Gå til sted

Samarbeidspartnere