I vakkert Toten-landskap

Vakkert Toten-landskap
Foto: Erik Unneberg, 02.07.2014

Turinformasjon

Lengde:

36,8 km

Område:

Gjøvik, Toten og Land

Beskrivelse

Raufoss i Vestre Toten er med sine 7000 innbyggere det mest folkerike tettstedet på Toten, og har også togforbindelse til blant annet Gjøvik og Oslo. Denne turen både starter og ender ved Raufoss stasjon, og selv om det er tettbebyggelse akkurat her, går mesteparten av turen gjennom vakre, landlige omgivelser.

Fra stasjonen sykler du først et lite stykke nordover på Storgata, før du tar Østvollvegen til høyre. Ved Østvoll svinger du til høyre, og idet du sykler sørover, er boligområdene erstattet av åker og eng. Det har gått jevnt oppover, men når du er fremme ved rundkjøringen, der du skal til venstre (Fv 115), flater det ut. Det er heller ingen bakker å snakke om frem til Granvang, der du gjør en venstresving og ser Mjøsa i det fjerne. Like etterpå sykler du inn mot Sillongen, der det både er hotell og badeplass.

Fra Sillongen skal du hele veien ned mot Lena, administrasjonssenteret for Østre Toten kommune. Før utforkjøringene starter, passerer du Stenberg kafé og friluftsmuseum, som er en del av Toten museum. Hvis du ikke la inn en rast ved Sillongen, er dette et fint sted å stoppe. Også herfra kan du se mot Mjøsa.

Fra Lena skal du vestover, men ikke på hovedveien. Du skal nemlig sykle i den traseen til den nedlagte Skreiabanen, der det i dag er fint å sykle. Etter snaut to kilometer passerer du hovedveien (Fv 246), og fortsetter videre sørvestover mot Borglund. Idet ferden fortsetter nordover herfra, blir det mer innslag av skog langs traseen, men etter Bøverbru, der du kommer inn på hovedveien mot Reinsvoll, veksler landskapet mellom skog, åker og bebyggelse.

Det har vært en del stigning fra Lena til Reinsvoll, men på det siste stykket nordover tilbake til Raufoss er det noe utfor, men ellers ganske flatt. Her kan du benytte gang- og sykkelvei.

God tur!

Se ruter turen består av

Navn Fra Til Lengde Type
Raufoss - Sillongen Raufoss Sillongen 11 km Offentlig vei
Lena - Sillongen Lena Sillongen 7,1 km Offentlig vei
Lena - Borglund Lena Borglund 6,4 km Offentlig vei og skogsbilvei/turvei
Reinsvoll - Bøverbru - Borglund Reinsvoll Borglund 7,9 km Offentlig vei og skogsbilvei/turvei
Reinsvoll - Raufoss Reinsvoll Raufoss 4,4 km Offentlig vei

Raufoss - Sillongen

Fra Raufoss Til Sillongen Lengde 11 km Område Gjøvik, Toten og Land Type Offentlig vei Gå til turen

Lena - Sillongen

Fra Lena Til Sillongen Lengde 7,1 km Område Totenåsen Type Offentlig vei Gå til turen

Lena - Borglund

Fra Lena Til Borglund Lengde 6,4 km Område Totenåsen Type Offentlig vei og skogsbilvei/turvei Gå til turen

Reinsvoll - Bøverbru - Borglund

Fra Reinsvoll Til Borglund Lengde 7,9 km Område Gjøvik, Toten og Land Type Offentlig vei og skogsbilvei/turvei Gå til turen

Reinsvoll - Raufoss

Fra Reinsvoll Til Raufoss Lengde 4,4 km Område Gjøvik, Toten og Land Type Offentlig vei Gå til turen

Samarbeidspartnere