Raufoss - Eidstugua

Rutenr:

495

Lengde:

12,6 km

Område:

Gjøvik, Toten og Land

Type:

Offentlig vei
Raufoss stasjon er utgangspunktet for denne sykkelruta. Du skal rett vestover, på Sagvollvegen. Senere svinger veien mot sørvest. I nesten fire kilometer er det gang- og sykkelvei.

Kort tid etter start begynner motbakkene. Og det blir en god del stigning de første sju kilometerne. Utgangspunktet befinner seg i rundt 315 meters høyde - høyeste punkt ligger ca 490 meter over havet. Derfra går det jevnt nedover helt til "mål" (ca. 415 moh.).

Du sykler delvis i skog, delvis langs gårder. Etter hvert som du kommer opp i høyden, får du panoramautsikt mot sør og øst - bl.a. i retning Einafjorden og Totenåsen.

Etter å ha syklet nedover i rundt fem og en halv kilometer, er du framme på Eidstugua. Vår rute slutter i et kryss hvor det er en avkjøring (grusvei) ned til venstre. Her står det et par små skilt som indikerer at veien er fin både for tur- og skigåing.

Sykler du ned grusveien, kan du komme til Eina (rute 497) eller Sønstebygrenda (rute 513). Fortsetter du derimot rett fram på bilveien, kommer du til Trevatna og Trevatn stasjon (rute 511). Både fra Sønstebygrenda og Trevatn stasjon er det forbindelse videre sørover, bl.a. til Hennung og Åstjern.
Raufoss

Foto: Eivind Molde, 04.06.2011

Steder i nærheten

Steder Moh Type Område
Eidstugua 430 Innfallsport (parkering) Gjøvik, Toten og Land
Raufoss 317 Innfallsport (parkering) Gjøvik, Toten og Land

Eidstugua

Moh

430 m

Type

Innfallsport (parkering)

Område

Gjøvik, Toten og Land

Gå til sted

Raufoss

Moh

317 m

Type

Innfallsport (parkering)

Område

Gjøvik, Toten og Land

Gå til sted

Samarbeidspartnere