Eina - Eidstugua

Rutenr:

497

Lengde:

5,9 km

Område:

Gjøvik, Toten og Land

Type:

Offentlig vei og skogsbilvei/turvei
Sykkelruta går fra Eina sentrum - nærmere bestemt krysset mellom Storgata og Hågårvegen - litt sør for stasjonen. Du befinner deg nå ved den nordlige enden av Einafjorden, og har fin utsikt sørover vannet. Dette er et fint sted for å raste og bade.

Du starter med å sykle over brua og sørover Hågårvegen på vestsiden av vannet. Bru nummer to fører deg trygt over jernbanesporet, og like etterpå, 1,7 kilometer fra start, er det tid for å ta av fra bilveien - inn til høyre, på grusvei.

200 meter senere deler veien seg - her holder du til venstre, og sykler forbi en bom. Du fortsetter gjennom skogen, fram til neste kryss. Her går rute 513 til venstre mot Sønstebygrenda, med forbindelse videre til bl.a. Hennung og Åstjern. Du holder til høyre her, og det gjør du også i de to neste kryssene.

Etter å ha syklet ned en bakke og passert ei grind, har du plutselig et jernbanespor framfor deg. Dette er den nå nedlagte Valdresbanen. Veien fortsetter et lite stykke til, forbi et nedlagt sagbruk og så opp en bakke mot høyre. Dermed er du framme ved bilveien på Eidstugua. Tar du til venstre her, kommer du til Trevatna og Trevatn stasjon (rute 511). Rute 496 går til høyre mot Raufoss.
Jernbaneovergangen

Foto: Steinar Kjærnsrød, 15.08.2008

Steder i nærheten

Steder Moh Type Område
Eidstugua 430 Innfallsport (parkering) Gjøvik, Toten og Land
Eina 401 Innfallsport (parkering) Gjøvik, Toten og Land

Eidstugua

Moh

430 m

Type

Innfallsport (parkering)

Område

Gjøvik, Toten og Land

Gå til sted

Eina

Moh

401 m

Type

Innfallsport (parkering)

Område

Gjøvik, Toten og Land

Gå til sted

Samarbeidspartnere