Ås - Korsegården

Rutenr:

369

Lengde:

2,8 km

Område:

Follomarka

Type:

Offentlig vei
Du starter på Ås stasjon og sykler først rett over til Moerveien, svinger til høyre og så straks opp til venstre, i Skoleveien. Du har Ås rådhus på høyre side, holder til høyre rett etter rådhuset og sykler på gang- og sykkelvei til ei bru som du krysser. Dermed er du inne på Drøbakveien (riksvei 152), som du følger på gang- og sykkelvei mot venstre.

Knapt 1,5 kilometer fra start kommer du fram til Meierikrysset. Krysset har fått navn etter Meierimuseet, som ligger rett over veien. Her holdt meieriet til den tidligere Landbrukshøgskolen i Ås til. Det ble nedlagt i 1953, og bygningen er fredet.

Tar du til høyre her, kan du komme til Vassum (rute 358) og til Nygårdskrysset (rute 374). Men du fortsetter langs riksveien, rett fram forbi Meierimuseet. Dermed er du inne på Den Fredrikshaldske Kongevei, som du følger resten av denne sykkelruta. Kongeveien gikk fra Fredrikshald (Halden) til Christiania, og var i bruk i rundt 250 år, før den fikk avløsning av Mosseveien i 1860-årene. For øvrig er hele sykkelruta er en del av Nasjonal sykkelrute nr. 7.

Universitetet i Ås ligger på høyre side - på venstre side har du Vollebekkjordet. I krysset ved Vollebekk går rute rute 368 til høyre mot Årungen og Vassum. Du fortsetter rett fram, forbi Brønnerud skole, og er straks framme ved Korsegården. Rute 356 fortsetter rett fram mot Drøbak, mens rute 367 går sørover på kongevei mot Vestby. Rute 549 går til høyre i retning Ottarsrud.
Meierikrysset

Foto: Eivind Molde, 26.06.2009

Steder i nærheten

Steder Moh Type Område
Korsegården 85 Generelt stedsnavn Follomarka
Ås 94 Innfallsport (parkering) Follomarka

Korsegården

Moh

85 m

Type

Generelt stedsnavn

Område

Follomarka

Gå til sted

Ås

Moh

94 m

Type

Innfallsport (parkering)

Område

Follomarka

Gå til sted

Samarbeidspartnere