Kenneth og Stian skal trylle frem perfekte skispor i vinter

Her er Skiforeningens nye løypebaser i Nittedal.

Tekst og foto: Christine Amdam

Publisert 22.11.2022

De er allerede kjente fjes i lokalmiljøet, og har kjørt skiløypene i Nittedal i en årrekke. De startet som frivillige for idrettslaget, men nå i høst har de blitt fast ansatte løypebaser for Skiforeningen.

På vinteren blir de gjerne stoppet på butikken av fremmede: «Takk for kjempefine løyper i helgen».

– Det er stort sett ros, sier Kenneth.

Stian synes også det er veldig hyggelig å få kommentarer på butikken. 

– Men folk er kravstore. Jeg kan for eksempel få kommentarer om at skisporet er lagt to centimeter for langt til høyre, legger Stian til. 

Kenneth Rein-Heggebakken startet som frivillig i Nittedal IL i 2011, mens Stian Ødegaard ble med i 2013. For begge var det barna som var veien inn i idrettslaget. Med barn som var aktive i ski, friidrett og fotball ble det etter hvert mange timer ved klubbhuset på Sørli.  

De startet som frivillige for Nittedal IL. Kenneth drev eget firma ved siden av, men etter hvert brukte han så mye tid på idrettslaget at de måtte begynne å betale han for jobben. Begge har også vært avløsere for Skiforeningen. 

Naturmann: Kenneth går selv mye på ski, gjerne med familien, og lager bål og griller pølser. Han mener at grunnarbeidet de har gjort i sommerhalvåret gjør at løypene i Nittedal blir bedre og bedre. 

Kenneth Rein-Heggebakken (46)

  • Bor i Rotnes i Nittedal sammen med kone og to barn.
  • Er utdannet elektriker og ingeniør.
  • Drevet eget rådgivningsfirma.
  • Vært frivillig i Nittedal IL siden 2011.

Profesjonalisering

– Vi har hatt et godt samarbeid med Nittedal IL i mange år, og blant annet sørget for løypemaskin, sier tidligere løypesjef i Skiforeningen, Hege Blichfeldt Sheriff.

Fra denne sesongen er Kenneth og Stian ansatt som løypebaser i Skiforeningen.

– Det er så herlig at de nå er ansatt hos oss. Da kan vi enda bedre sikre at standarden opprettholdes og gjennomsyrer hele området, sier Hege. 

– Vi har jo egentlig gjort løypebas-jobben i mange år allerede, men nå er det formalisert. Det er enklere for oss med en profesjonell organisasjon i ryggen. Vi har bedre kontroll og det er mer ordnede forhold. Det blir også lettere for oss å forholde seg til kommunen og grunneierne, sier Stian.

Drømmejobben

Både Kenneth og Stian er veldig fornøyd med å kunne smykke seg med tittelen «løypebas for Skiforeningen»

– Dette er en drømmejobb. Jeg er over middels glad i maskiner, og var lei av å sitte foran pc-en. Jeg føler rett og slett at jeg er ment for å gjøre dette. Arbediet er variert og tungt fysisk, og det er veldig deilig å være så mye ute. Så synes jeg det er gøy å bidra, forteller Kenneth.

Og følger de trenden for løypebasene i Skiforeningen kommer de til å fortsette med å kjøre løypemaskin til de er pensjonister.

– Jeg har ikke inntrykk av at folk slutter i denne jobben, sier Stian med et smil.

 

Perfeksjonist: Stian går helst på ski alene og liker å ta treningsturene i Marka. Han har gått flere turrenn opp gjennom. Han vil bli så god som mulig i det han driver med, og det gjelder også skiløypene han lager i Marka. 

Stian Ødegaard (48)

  • Bor i Rotnes i Nittedal sammen med kone, tre barn, en hund, en katt og en gullfisk.
  • Er opprinnelig fra Strømmen, og flyttet til Nittedal i 2005.
  • Er utdannet politi og jobber nå som helikopterpilot i politiet.
  • Begynte å kjøre skuter for idrettslaget i Nittedal i 2013.

Aktivt nærmiljø

De merker at jobben de gjør med å kjøre skiløyper og tilrettelegge for aktivitet i Marka betyr mye for folk i nærmiljøet.

– 90% av de som flytter hit, kommer nettopp på grunn av nærheten til Marka og ski-mulighetene som er her. Veldig mange kan sette på seg skia i hagen og spasere rett ut i løypene, sier Kenneth.

– Det er et voldsomt fokus på det vi gjør, og moro å tilby et produkt som folk liker, legger Stian til.

Samarbeidspartnere