Fikk takk fra kronprins Haakon for innsatsen

Det er unikt for en hovedstad å ha så bra skiterreng så tett innpå byen, mener Kronprins Haakon, som stilte på Skiforeningens og Obos' fest hyllest til de frivillige i går.

Tekst: Trine Rom Giving/Guri Leyell Skedsmo Foto: Tuva Skare

Published 11/10/2022

– Dere får folk ut på tur, på sykkel og på ski i Marka. Dere bygger broer og skaper kontakt mellom mennesker, skaper felleskap, sa kronprinsen.

Hyllest

Drøyt 200 frivillige i Skiforeningen ble hyllet av kronprins Haakon i går. Han hadde tatt turen til Skiforeningen og Obos' fest for alle de frivillige som bidrar til arrangementer, forberedelser til skisesongen, store arrangmenter som Barnas Holmenkolldag og Holmenkollmarsjen, friluftsskole for barn – og mye annet. 

- Tusen takk til alle frivillige, for alle tidlige morgener, alle helger, alle kvelder, sa kronprinsen. 

Spiller en viktig rolle

Skiforeningen har drøyt 800 frivillige som bidrar til smått og stort i Marka og i Holmenkollanlegget, året rundt.  
– Når jeg blir spurt om hva jeg liker best med Oslo, svarer jeg blant annet nærheten til Marka. Skiforeningen spiller en viktig rolle her, vi trenger alle hoder, hender og hjerter i dette arbeidet, sa kronprins Haakon.

Komiker Nils-Ingar Aadne er for tiden på norgesturne, men tok turen innom Skiforeningens lokaler i Holmenkollen for å hylle de frivillige i går. Som takk fikk han orginalt pannebånd fra VM i Kollen i 1982 – samme år han selv ble født.  

Får hjulene til å gå rundt

Han fikk en prat med noen av dem som legger ned utallige timer i verdens største barneskirenn, Barnas Holmenkolldag, som til neste år fyller 50 år. 
Kronprinsen var raus med komplimentene.  
– Tusen takk til alle frivillige, for alle tidlige morgener, alle helger, alle kvelder, sa kronprinsen. 
– Det er så viktig at folk stiller opp og får hjulene til å gå rundt. I Norge hadde vi ikke klart oss uten frivillige. 

Komiker og ihuga skiløper Nils-Ingar Aadne stod for underholdningen. Han har et nært forhold til Marka, og bruker mange timer i løypene. 40-åringen er en habil skiløper, og fikk salen til å skratte da han med sin harselering over egne rennplasseringer og skrale resultater på premiefronten. 

Takk til vår hovedsamarbeidspartner Obos, som bidro til at vi fikk gjennomført denne hyllesten til de frivillige. 

- Jeg håper på masse snø! sa kronprins Haakon da han hyllet de frivillige i Skiforeningen i går. 

Affiliates