Dagens føremelding

Latest forecast

Område med nylig preparerte løyper Klikk i kartet, eller søk etter sted for å gå til føremeldingen for et område.

Nysnø, minusgrader og sol

Søndag 26.03.2023 kl. 08.39

Så var Marka igjen kledd i vinterdrakt! Et lett snødryss og kuldegrader bedrer forholdene betarktelig mange steder, og med lettskyet, pent vær og muligheter for sol er det mye som tyder på at vi får en strålende skisøndag. Det er nykjørte løyper å finne i store deler av Marka, og det meldes om tørrvoksføre i høyden. 

Sola titter allerede fram denne første dagen med sommertid selv om vi har et lett skydekke mange steder. Temperaturene ligger på mellom -2 og -9, men sola vil nok fort endre det. Ut på ettermiddagen vil vi nok få full påskestemning - husk solbriller og solkrem.

I de områdene av Marka som ble hardest rammet av mildvær og regn tidligere i uka er selv kuldegrader og litt snødryss ikke nok til å preparere på nytt. Sjekk de lokale føremeldingene for detaljert infromasjon. 

Det risler livlig i bekkefar og i terrenget kan det åpne seg hull her og der, men det er enkelt å komme seg forbi. På vannene dukker det opp stadig flere oshull og det er fortsatt overvann flere steder. På noen vann er merkestikkene tatt inn for sesongen, og den generelle anbefalingen er å unngå vann der man kan. 

Nå som det er lyst helt til klokka ni om kvelden, er det tiden for en skikkelig langtur. Hvis du bruker kollektivtransport til Marka, kan du avslutte turen et annet sted enn du startet. For å nå Marka med kollektivtransport, bruk kartlaget "holdeplasser" i iMarka-appen eller på løypekartet når du planlegger.

Mange markastuer er åpne i helgen. Sjekk åpningstider her.

Isforhold på vannene
De fleste av vannene i Marka er kontrollert, merket og farbare, men under snøen er det nå mye overvann. Det oppdages også stadig flere oshull. På denne tiden av året tiner vannene også fra undersiden. Forsøk deg ikke utenfor de merkede og scooterkjørte traseene. Legg helst turen utenom vannene der det er mulig. Sjekk lokale føremeldinger for detaljert info og følg med på isvarselet på varsom.no.

Ekstraordinær båndtvang
Det er mye snø nord i Marka, samtidig som lavereliggende områder har mye is. Rådyr og elg er avmagrede og slitne av kaving i dyp snø. Deler av Oslo kommune, Lørenskog, Lunner, Jevnaker, Ringerike og Hole kommuner har derfor innført ekstraordinær båndtvang for hunder. Oslo kommune forlenger i dag båndtvangen i Nordmarka til 31. mars, mens i Østmarka er den nå opphevet. Vi anmoder innstendig publikum om å overholde båndtvangen.

Ha en strålende skisøndag!

Vi jobber hver dag året rundt for å tilrettelegge for flotte skispor og magiske opplevelser i Marka. Medlemskontingenten i Skiforeningen går direkte til dette arbeidet. Bli medlem nå.

Flott over Pintangen

Foto: Nina Didriksen, 18/03/2023

Webcamera

Webkamera ved Sollihøgda
Sollihøgda
Webkamera ved Ringkollen
Ringkollen
webkamera på Fossum
Fossum
See all webcameras
Logo Hafslund, Møller Bli, Obos.

Affiliates