Dagens føremelding

Latest forecast

Område med nylig preparerte løyper Klikk i kartet, eller søk etter sted for å gå til føremeldingen for et område.
Logoer for Aftenposten, Kvikk Lunsj, Gsport, Intersport, Tryg

En våt dag i Marka, men håp om snø i morgen

1/27/2020 2:40:41 PM
Det regner i Marka i dag og temperaturene ligger mellom 0 og 4 varmegrader. Nedbøren skal fortsette utover dagen og mer nedbør er ventet tirsdag og onsdag. Men da blir det litt spennende: Fra i morgen er det nemlig ventet litt lavere temperaturer, og er vi heldige slår regnet over til sludd og snø! Men føreløpig er det stedvis skarpt føre og man bør ta det rolig i bratte utforkjøringer, men for øvrig er det fint å gå på ski. I Sørkedalen, Lommedalen, på Sollihøgda, Ringkollen og fra Solli er det hardt og isete under den freste snøen, så her bør en være ekstra forsiktig og litt føre var. Det går fort i utforkjøringene og det er lite styresnø om noe skulle dukke opp.
I lavlandet er skøytemulighetene (på vann) mange nå, husk bare forholdsreglene som må tas når man ferdes på islagte vann. I tillegg er det nesten bart på veier og stier, så det er kjempeflott å gå turer til fots nå om dagen. Men ta med brodder i sekken så er du forberedt om det dukker opp isete partier.

Her finner du de beste skiforholdene akkurat nå:

  • Nordmarka nord: Mylla og Svartbekken. DNtv var med løypebas Lars Gulbrandsen på en runde ut fra Svartbekken på torsdag formiddag. Se innslaget her.
  • Romeriksåsene: Brovoll, Sjonken, Hakkim, Grua.
  • Nannestad: Nordåsen.

I næranleggene med kunstsnø er det mulig å få seg en tur i Lillomarka arena, Sogn snøpark, Varingskollen, Linderudkollen, Skullerud, Greverud, Holmenkollen og Eidsletta. Se føremeldingene for de enkelte områdene for nærmere info.

Nytt serveringssted ved Øyungsdammen
Skiforeningen har åpnet et nytt serveringssted i løypekrysset ved Øyungsdammen. Her blir det mulig å få seg varm og kald drikke før man løper videre inn i Marka. Øyungsbua vil holde åpent i helger i vintersesongen fra kl. 11 til 15 (lørdager og søndager). Det er ikke nok snø til skiløyper enda, men de 2,5 kilometrene opp fra Skar er en fin tur på bena. Går du på vestsiden av Skarselva bør du sko deg med brodder. Veien på østsiden er strødd med grus. Velkommen!

Isforholdene i Marka
Flere vann har nå skøyteis og man kan få seg en fin tur også på noen av vannene i lavereliggende strøk, men vi minner om at ferdsel på vann alltid er forbundet med risiko og må skje med rett sikkerhetsutstyr og grundig sjekk av istykkelse. Der hvor vannene er merket med bambusstikker er istykkelsen målt og funnet tykk nok til at det kan anlegges skiløyper. Om man velger å gå utenfor disse må man være svært forsiktig, ha nødvendig sikkerhetsutstyr og opplæring og selvsagt være i følge med flere. Her kan du lese mer om isvett og sikkerhet.

Brøyting av skogsbilveier
Skiforeningen har en tett og god dialog med grunneiere om å kunne anvende flere av skogsbilveiene som skiløype i vintersesongen. Noen veier vil uansett måtte benyttes i forbindelse med nødvendig skogsdrift. For mer informasjon om skimuligheter på veinettet følg med på føremeldingen i ditt område. Her er planlagt brøyting i Løvenskiolds område.

Lurer du på hvordan iMarka-appen egentlig fungerer? Følg med her:

Takk for støtten!
Det er dere medlemmer som gjør det mulig for oss å lage skispor og gode Markaopplevelser. Ennå ikke medlem? Meld deg inn her.

Klikk her for å se lister over alle løyper med preppestatus

Images

Kaos på Jonsetangen i dag
Kaos på Jonsetangen i dag
(Photo: Morten Synstelien, 1/26/2020)
Kaos på Jonsetangen i dag
Kaos på Jonsetangen i dag
(Photo: Morten Synstelien, 1/26/2020)
Skiltstaken står klar
Skiltstaken står klar
(Photo: Morten Synstelien, 1/26/2020)
Tid for skøyter
Tid for skøyter
(Photo: Erik Unneberg, 1/26/2020)

Webcamera

Webkamera på Kikutstua
Kikut
Webkamera ved Brovoll
Brovoll
Webkamera ved Skullerudstud
Skullerud
See all webcameras
Logoer for Aftenposten, Kvikk Lunsj, Gsport, Intersport, Tryg

Affiliates