To glade fyrer på langrenn

Føremelding

Se føremelding og preppestatus for alle områder her.

Latest forecast

Område med nylig preparerte løyper Klikk i kartet, eller søk etter sted for å gå til føremeldingen for et område.
Logoer for Aftenposten, Kvikk Lunsj, Gsport, Intersport, Tryg

Det er bra skiføre de fleste steder, men litt skarpt føre tidlig på dagen

2/17/2019 10:11:58 AM
Det er i dag lettskyet vær og temperaturer fra -2 til -6 grader i Marka. Det har vært mye mildvær de siste dagene og dette har tæret en del på snøen og det er svært vått mange steder, dette gjelder særlig Østmarka, men det er fortsatt greit å gå på ski der. I de fleste andre områder har snøen holdt seg godt. Det er fint skiføre over alt i høyden og nord i Marka. Det er litt kjøligere i dag og i dagene fremover og der det ikke blir preparert kan det være skarpt og isete føre, men snøen mykner etter hvert opp. Temperaturen varierer i løpet av dagen og gjør det utfordrende å smøre, men klister eller felleski er et godt alternativ når temperaturen stiger. God skihelg og husk solbriller.
iMarka-appen er nå tilgjengelig i GooglePlay og AppStore i en helt ny versjon. Appen har fått et etterlengtet og betydelig ansiktsløft med tydeligere løyper, bedre presentert føremelding og enklere tilgjengelig informasjon om løyper og Markastuenes åpningstider, med mer. Nedlasting og bruk av offline kart der det ikke er mobildekning er også mye enklere.

Vannene i Marka
En stor del av vannene i Marka er nå farbare og det er tilrettelagt for skiløyper. Vær obs på fare for overvann etter all snøen som er kommet! Vi kontrollerer istykkelsen på vannene fortløpende. Der det er kontrollert og isen er funnet farbar er det merket trasé med stikker. Det er fristende å prøve seg utenom merket trasé, men dette må vi fraråde uten sikkerhetsutstyr og kunnskap om å ferdes på tynn is. Her kan du lese mer om isvett og sikkerhet.

Se eventuelt liste over løyper og preppestatus.

Ekstraordinær båndtvang
Det er nå innført ekstraordinær båndtvang Oslo, Nittedal, Rælingen, Lunner og Lørenskog kommuner pga. store snømengder som gjør leveforholdene vanskelig for hjortedyr. Les mer her.

Brøyting av veier i Marka
Skiforeningen har en tett og god dialog med grunneiere om å kunne anvende flere av skogsbilveiene som skiløyper i vintersesongen. I perioden frem til jul har enkelte av grunneierne behov for veiene til uttransportering av tømmer og drift av eiendommene. I forbindelse med snøvær i perioden november og desember blir det fortløpende vurdert hvilke veier som vil kunne anvendes som skiløyper når grunneiernes drift avsluttes. For mer informasjon om skimuligheter på veinettet følg med på føremeldingen i ditt område. Se også kart over veier som brøytes i vinter i Løvenskiolds område.

Takk for støtten!
Det er dere medlemmer som gjør det mulig for oss å lage skispor og gode Markaopplevelser. Ennå ikke medlem? Meld deg inn her.

Images

Muligens fine skøyteforhold på Maridalsvannet i morgen
Muligens fine skøyteforhold på Maridalsvannet i morgen
(Photo: Lars Kristian Bjørløw, 2/16/2019)
Muligens fine skøyteforhold på Maridalsvannet i morgen
Muligens fine skøyteforhold på Maridalsvannet i morgen
(Photo: Lars Kristian Bjørløw, 2/16/2019)
På skareføre over Øyangen
På skareføre over Øyangen
(Photo: Torgeir Stenstad, 2/16/2019)
Hadelands flotteste utsikt fra 812 moh.
Hadelands flotteste utsikt fra 812 moh.
(Photo: Steinar Kjærnsrød, 2/16/2019)

Webcamera

Webkamera på Kikutstua
Kikut
Webkamera ved Brovoll
Brovoll
Webkamera ved Skullerudstud
Skullerud
See all webcameras
Logoer for Aftenposten, Kvikk Lunsj, Gsport, Intersport, Tryg

Affiliates