Dagens føremelding

Latest forecast

Område med nylig preparerte løyper Klikk i kartet, eller søk etter sted for å gå til føremeldingen for et område.

En varm og solrik skilørdag i emning

4/17/2021 9:09:39 AM

Har du ennå ikke pakket bort skiene for sesongen? I dag kan du få deg en deilig vårskitur i sola om du søker litt opp i høyden. Snøen ligger fortsatt metertykk på det meste i Marka, og nykjørte løyper gir deg som er tidlig ute muligheter for en rask tur i skarpe spor. I sørlige og lavereliggende områder er alternativet sykkel på flere av skogsbilveiene som nå er snøfrie. Eventuelt kan man kombinere sykkel og ski på tur.

Det har også i natt vært minusgrader, og morgentemperaturene ligger mellom -6 og +2, kaldest i nord. Temperaturene stiger fort og er ventet å nå opp mot 15 grader i dag. Det betyr litt skarpe forhold på morgenen og mykere etter hvert. 

Vårværet tærer hardt på snøen vi fikk tidligere i uka og i lavereliggende områder ble preparingen avsluttet denne uka. I nord vil det fortsatt være nok snø å preparere på gjennom helgen, kanskje som den siste denne sesongen. Sjekk lokale føremeldinger eller iMarka-appen for nærmere info.

Nysnøen tidligere i uka kamuflerer de lumske isforholdene på vannene vi har nå på våren. Vannene kan nå se fristende ut, men styr unna så sant de ikke fortsatt er merket med stikker og tydelig kjørt med scooter.

Løypemanskapene har nå med få unntak trukket seg tilbake fra løyper som går i terrenget og vil konsentrere seg om veier der snøen fortsatt bærer. Det betyr at det fortrinnsvis er i områder vi har veier det vil bli preparert framover. På flere steder i Vestmarka, Krokskogen syd, Lillomarka, Nordmarka syd, Østmarka, Sørmarka, Bærumsmarka, Kjekstadmarka og Hurummarka har man derfor nå avsluttet prepareringen for sesongen, utenom i enkelte kunstnøanlegg. I soleksponerte deler av løypene kan nå underlaget stikke opp her og der. Nær bekkefar og myrer kan vannet ha slått igjennom og dannet hull. Ta det derfor med ro i utforkjøringer og uoversiktlige områder.

Selv der det ikke blir preparert vil det fortsatt være skimuligheter når du kommer deg litt inn i Marka fra utfartsstedene, men da må du være forberedt på å bære skiene et stykke. Følg med på de lokale føremeldingene.

Dette er nå greie utgangspunkt for en skitur:

  • Nordmarka nord (Svartbekken, Mylla, m.fl.)
  • Krokskogen (Høymyr, Skansebakken, Ringkollen)
  • Romeriksåsene (Brovoll, Sjonken, m.fl.)
  • Vestmarka (Solli, Vestmarksetra)
  • Nordmarka syd (Frognerseteren, Tryvann, Movatn)
  • Nannestad (Nordåsen, Åsgreina)
  • Hadelandsåsene (Lygna)

Det kjøres dessuten fortsatt løyper i Finnemarka, på Totenåsen og i Gjøvikområdet. For detaljer om disse og andre områder, se føremeldingene for de ulike områdene.

Isforholdene

Vårværet tærer også på isen på vannene. På de fleste vann har vi nå fjernet stikkene og sluttet å preparere. Isforholdene varierer veldig, også på samme vann. De få vannene som fortsatt er merket merket med bambusstikker er farbare, men ikke forsøk å gå over vann som ikke lenger er merket. Vann som fortsatt er farbare har blank is og overvann kan forekomme. Vi minner om at is aldri kan regnes som sikker generelt, og når man ferdes på is må man utvise den største forsiktighet og ha riktig utstyr medbrakt.

Serveringssteder i Marka

Smittevernsrestriksjonene i Oslo og Viken gjør at mange serveringssteder må holde stengt eller kun være åpent for take away. Sjekk ut åpningstider her eller i iMarka-appen. I serveringskøen gjelder vanlige regler om to meters avstand og bruk av munnbind.

LØYPEARBEID ER RESSURSKREVENDE. OM DU MELDER DEG INN I SKIFORENINGEN BIDRAR DU TIL AT VI KAN GJØRE JOBBEN.

Adkomst til Mylla og Svartbekken

Nytt kjøremønster: Vestbygdvegen er ikke lenger enveiskjørt. Vi anbefaler at de som skal til Mylla kjører Rv 4 til Grua og videre til Mylla, kjør også om Grua hjem. Lunner Almenning oppfordrer alle til å vise hensyn og holde avstand i forbindelse med ankomst og avreise.

Brøyting av skogsbilveier

Skiforeningen har en tett og god dialog med grunneiere om å kunne anvende flere av skogsbilveiene som skiløype i vintersesongen. Noen veier vil uansett måtte benyttes i forbindelse med nødvendig skogsdrift. For mer informasjon om skimuligheter på veinettet følg med på føremeldingen i ditt område. Her ser du kart over planlagt brøyting i Løvenskiolds område .

Images

Vinter og vår i skjønn forening
Vinter og vår i skjønn forening
(Photo: Jørgen Øverbye, 4/16/2021)
Vinter og vår i skjønn forening
Vinter og vår i skjønn forening
(Photo: Jørgen Øverbye, 4/16/2021)
Best føre tidlig på dagen
Best føre tidlig på dagen
(Photo: Erik Unneberg, 4/17/2021)
Fortsatt knallforhold på Bislingen
Fortsatt knallforhold på Bislingen
(Photo: Lars Gulbrandsen, 4/16/2021)

Webcamera

Webkamera på Kikutstua
Kikut
Webkamera ved Brovoll
Brovoll
Webkamera ved Skullerudstud
Skullerud
See all webcameras
Logoer for Kvikk Lunsj, Aftenposten og Obos.

Affiliates