Lund - Borglund

Rutenr:

711

Lengde:

6,3 km

Område:

Totenåsen

Type:

Offentlig vei
Dette er en rute som er svært lett å sykle. Den går gjennom åpent og fint kulturlandskap, og fra veien har du kjempefin utsikt over Toten.

Ruta starter på Lund, i krysset mellom fylkesvei 244 (Kolbulinna) og Dystlinna. Du sykler først et stykke nordover gjennom Kolbulinna, men etter ca. 800 meter, ved Lundby, tar du til venste, ned Lundbygutua (skiltet Blili). Du krysser Brandelva, og tar til høyre i første kryss. Dette er Rud, og du er nå kommet inn på Vestvegen. Den skal du følge helt til rutas slutt.

Rett etter krysset, går rute 677 til venstre i retning Eina. Men du fortsetter rett fram, og nå kan du bare nyte utsikten mens du sykler i svak nedoverbakke videre nordover.

Ved Dal går rute 713 til høyre mot Lena, men også her sykler du bare strake veien videre, og får snart Kolbu skole på venstre side. Du krysser Bøvra, og for første gang på lenge går det litt oppover. Men det er bare snakk om et par hundre meter, for nå er du framme på Borglund, og tar til venstre der Vestvegen slutter - i møtet med fylkesvei 246.

Ruta er slutt når du er kommet fram til den turveien som går inn i skogen til venstre (forbi en bom). Veien er en del av traseen der Skreiabanen en gang gikk. Denne sidebanen til Gjøvikbanen var i bruk fra 1902 til 1987. Rute 710 går den veien - til Bøverbru og Reinsvoll. I motsatt retning kan du følge jernbanetraseen til Lena i rute 492 (gang- og sykkelveien på andre siden av fylkesveien).
Strake

Foto: Eivind Molde, 11.08.2012

Steder i nærheten

Steder Moh Type Område
Borglund 319 Generelt stedsnavn Gjøvik, Toten og Land
Lund 391 Innfallsport (parkering) Totenåsen

Borglund

Moh

319 m

Type

Generelt stedsnavn

Område

Gjøvik, Toten og Land

Gå til sted

Lund

Moh

391 m

Type

Innfallsport (parkering)

Område

Totenåsen

Gå til sted

Samarbeidspartnere