Nannestad - Maura

Rutenr:

760

Lengde:

4,5 km

Område:

Romeriksåsene - Nannestad

Type:

Offentlig vei
Utgangspunktet for denne sykkelruta er krysset mellom Nannestadvegen og Teievegen, like nord for kjøpesenter, kommunehus og ungdomsskole i Nannestad sentrum. Ruta går nordover på Nannestadvegen.

Etter at bebyggelsen er tilbakelagt, sykler du gjennom et område med skog. Så venter flott utsikt mot nord og vest, og det er store gårder langs veien. Du tråkker opp bakken til Bjørke kirke, og passerer krysset der Åsvegen går til venstre mot Kringlerdalen. Her går rute 840 i retning Vålaugmoen, Kvernsjøen og Øyangen.

Langs veien videre ligger det en del bolighus, og flere blir det når du har krysset E16 (Åmålkrysset). Du kommer da inn i tettstedet Maura, og sykler fram til rundkjøringen der Nannestadvegen møter Gamle Hadelandsveg og Mauravegen (Maurakrysset).

Tar du til venstre her, kan du bl.a. sykle helt til Skjerva på Hadeland (rute 758). Mauravegen, som du har på høyre side, kan du følge til Nordmokorset (rute 757). Sykler du bare et par hundre meter bortover den veien, og så svinger til venstre opp Holkebyvegen, kan du sykle opp til Nordåsen (rute 763 til Grustaket).
Maura

Foto: Eivind Molde, 29.07.2013

Steder i nærheten

Steder Moh Type Område
Maura 205 Innfallsport (parkering) Romeriksåsene - Nannestad
Nannestad 191 Innfallsport (parkering) Romeriksåsene - Nannestad

Maura

Moh

205 m

Type

Innfallsport (parkering)

Område

Romeriksåsene - Nannestad

Gå til sted

Nannestad

Moh

191 m

Type

Innfallsport (parkering)

Område

Romeriksåsene - Nannestad

Gå til sted

Samarbeidspartnere