Skullerudstua - Grønmo

Område:

Type:

Skogsbilvei/turvei
Dette er en sykkelrute som går i svært lett terreng - det er bare ca. 50 meter i høydeforskjell. Fra Skullerudstua sykler du først et lite stykke vestover, på veien som går ut fra stua - mot parkeringsplassen. Du får parkeringsplassen på høyre side, og kommer straks inn på General Ruges vei. Her tar du til venstre, og er dermed på vei sørover.

Du passerer en bom, og nå er det slutt på asfalten. Du følger denne veien videre opp en bakke, og fram til krysset nedenfor Skullerud vannrenseanlegg. Her tar du til høyre.

Det fins også en annen vei fra Skullerudstua og hit. Den går rett ned bakken fra stua, over ei smal bru, opp en bakke og så til høyre. Den er en halv kilometer kortere - men mesteparten av strekningen er sti og dårlig vei.

Fra krysset sykler du videre sørover Langbrudalen i svak stigning. Du befinner deg nå i området mellom Dalsåsen og Skullerudåsen. Etter en stund tar en vei til høyre mot Dal/Brenna (rute 884), men du sykler videre rett fram, og får etter hvert golfbanene til Grønmo golfklubb på høyre side.

Straks er du framme ved parkeringsplassen på Grønmo. Herfra går det skogsbilvei videre innover i Østmarka - i retning Østmarkskapellet (rute 223). Rute 342 går mot Klemetsrud.
Skullerudstua

Foto: Eivind Molde, 14.08.2004