Grønmo - Østmarkskapellet

Rutenr:

223

Lengde:

2,4 km

Område:

Østmarka

Type:

Skogsbilvei/turvei
Skogsbilveien starter ved parkeringsplassen på Grønmo. Hit kan du komme i rute 166 fra Skullerudstua og rute 342 fra Klemetsrud.

Veien går først i nordøstlig retning innover i Østmarka - i området nord for gjenbruksstasjonen. Etter de første bakkene passerer du Langbråten. Plassen var sommersted for den engelske konsulen Thomas Sewell på slutten av 1800-tallet. Stedet ble etter hans tid mye brukt som festlokale for befolkningen i området. Husene ble revet da fyllplassen ble utvidet på 1980-tallet.

Snart kommer du ned til Sølvdobla, et lite tjern som beveren har hevet så mye at skogvesenet måtte heve veien ca en meter. Øst for vannet går det en blåsti mot høyre til Dølerud. Ved denne stien krysser en av de mest kjente hoppbakkene fra 30-40-årene.

Nå blir det mer stigning, og i en venstresving går det vei rett fram et lite stykke, langs Trollvann. Men du følger veien mot venstre, opp et par tøffe bakker. Etter en stund deler veien seg i to, og vår rute slutter ved Østmarkskapellet, vel 100 høydemeter høyere enn startstedet.

Veien til venstre går ned til Rundvann, et fint rekreasjonssted. Smalvann ligger på den andre siden av kapellet.
Et

Foto: Eivind Molde, 26.09.2004

Steder i nærheten

Steder Moh Type Område
Grønmo 160 Innfallsport (parkering) Østmarka
Østmarkskapellet 219 Kapell, kirke Østmarka

Grønmo

Moh

160 m

Type

Innfallsport (parkering)

Område

Østmarka

Gå til sted

Østmarkskapellet

Moh

219 m

Type

Kapell, kirke

Område

Østmarka

Gå til sted

Samarbeidspartnere