Grua - Mylla

Rutenr:

256

Lengde:

5 km

Område:

Nordmarka nord

Type:

Offentlig vei
Grua stasjon er et fint utgangspunkt for turer i flere retninger. Denne sykkelruta går vestover - og leder inn til nettet av skogsbilveier i den nordlige delen av Nordmarka.

Det blir en god del stigning. Stasjonen ligger ca. 375 meter over havet, og du skal opp i rundt 500 meters høyde. Men veien er lett å sykle på, asfaltert som den er. For dette er offentlig vei med biltrafikk.

Fra stasjonen sykler du sørover - først på gang- og sykkelvegen, så gjennom jernbaneundergangen, og videre på Sagvegen. Dermed er du straks framme ved Myllavegen, der du tar til høyre, og sykler videre gjennom bebyggelsen. Veien er skiltet til Mylla.

Stigningen begynner like etter at du er kommet inn på Myllavegen. Ca. 800 meter fra start, tar rute 331 av til høyre, på Sveavegen. Denne sykkelruta går til Granavollen. Du fortsetter derimot rett fram.

Etter å ha "klatret" en god stund, får musklene hvile litt i behagelig nedoverbakke før Sliperiet. Her, ved det som en gang var Lunner tresliperi, er det satt opp både informasjonstavle og noen benker. Rute 371 går mot venstre, ned til Svartbekken, mens man på veien nordover kommer til Kalven (rute 746). Så gjenstår bare den siste bakken, før veien flater ut på strekningen langs Fløyta.

Vel framme ved Mylla dam har du to alternative veier videre - den ene går på sørsiden av vannet (rute 221), den andre på nordsiden (rute 187). Førstnevnte er best og kortest, sistnevnte har et parti med trillesti. Begge veier fører til Trantjern.
Veiviser

Foto: Eivind Molde, 03.10.2004

Steder i nærheten

Steder Moh Type Område
Grua 371 Innfallsport (parkering) Nordmarka nord
Mylla 496 Vann, tjern Nordmarka nord

Grua

Moh

371 m

Type

Innfallsport (parkering)

Område

Nordmarka nord

Gå til sted

Mylla

Moh

496 m

Type

Vann, tjern

Område

Nordmarka nord

Gå til sted

Samarbeidspartnere