Føremelding

Temperatur: -20 grader.
Vær: Klart pent.
Snødybde: 100-130 cm.

Løypene er nå frisket opp igjen fra Myllsdammen-Trantjern-Åsjøveien-Formoløypa-Trimrunden-Bislingflaka. Barnebakken i øvre del av den nedlagte slalombakken på Bislingen. Startet ved Myllsdammen 500 m.o.h. med minus 22 grader. Ved Trigpunktet på Bislingen 693 m.o.h. var det -10 grader Øvrige løyper er ok. Løypestikker er satt opp på de fleste vann. Husk å parkere fornuftig slik at det blir plass til flest mulig på Mylla. Det er p-plass nedenfor Sliperiet, ved Svea Badeplass og Svea Skilag. OPPDATERING. Betydelig mildere i dag, minus 12 grader.

Stryken - 17. januar 2021 kl. 08:23

Meldt inn av Skiforeningen

Temperatur: -10 til -14 grader.
Vær: Skyet, opphold.
Snødybde: 45-135 cm.
Smøretips: Rode grønn multigrade

Det er nå gode forhold ut fra Stryken, Svartbekken, Bislingen, Harestua og Grua med faste, fine spor i kulda. Stryken-Stålmyra-Trehørningen er kjørt for klassisk med to spor. Løypa over vannene Stålmyra - Kikut er pakket med snøskuter og matte. Harestuvannet, Skillingen, Fjellsjøen og Katnosa er også staket og pakket med snøskuter og matte. Fine forhold over disse vannene, følg stakene. Løypa fra Stryken opp bakkene til Stålmyra ble frisket opp i går kveld og Harestua-Skillingen blir frisket opp nå i morgentimene. God tur!

Svartbekken - 17. januar 2021 kl. 08:23

Meldt inn av Skiforeningen

Temperatur: -10 til -14 grader.
Vær: Skyet opphold.
Snødybde: 45-135 cm.

Adkomst Svartbekken og Mylla

Pga. stor utfart til Svartbekken og Mylla for tiden blir Vestbygdveien enveiskjørt fra Harestua til Svartbekken og videre ut Myllavegen fra og med 23/12 til og med 4/1. Følg parkeringsanvisningene på parkeringsplassene.

Markastuer og smittevern

Mange markastuer er nå åpne. Husk at på disse stuene gjelder de samme reglene for å hindre virusspredning som i resten av samfunnet og spesielt på serveringssteder. Det betyr at du må bruke munnbind når du går inn, og til og fra bordet du sitter ved – det holder ikke å bruke bøff eller et skjerf foran ansiktet! Hold også god avstand og spritvask hendene når du går inn.

Om Nordmarka nord

Området er preget av flere store vann som alle er en del av Akerselvas nedslagsfelt, med Ølja som første vann i dette vassdraget. Mange av de aller største og mest kjente og sagnomsuste av Markaplassene ligger her, f.eks. Gjerdingen, Katnosa, Sandungen og Hakloa.

Området er rikt på kulturminner, f.eks. helt tilbake til finneinnvandringen i det syttende århundret, skogsdrift og kølabrenning, seterdriften før krigen og ikke minst krigsårene der Milorg hadde flere "celler" i området.

Området har unike muligheter for friluftsliv sommer som vinter, f.eks. fiske, småviltjakt, sykkelturer, kanoturer, fotturer og skiturer i vinterhalvåret (som forøvrig kan strekke seg fra slutten av oktober til slutten av mai i deler av området!).

Store deler av området ligger innenfor eiendommen til Løvenskiold, mens noen deler av området også er allmenningsskog. Dette betyr at det er noe forskjellige regler for ferdsel, jakt og fiske for området sett under ett.

De beste innfallsportene for turer i området er fra øst, nord og nordvest

Løypepreparering

Skiforeningens maskin i området preparerer fra henholdsvis Kikut eller Katnosa i syd, Kalvedalen/Trantjern i vest, Bislingen/Mylla/Grua i nord og Harestua/Stryken/Hakkloa/Mago "Holmenkollmarsjen "Elvann Delebekken og Helgeren i øst.

Løypemaskin og scooter er stasjonert på Stryken og preparering starter normalt herfra i retning Svartbekken.

Lysløypa på Harestua prepareres til kveldstrening onsdag og torsdag.

Noen av de mest snøsikre løypene i Marka går på ubrøytede skogsbilveier, og i dette området kan vi ha mange mil med løyper på skogsbilveiene som ofte ligger ubrøytet til glede for friluftslivet. Svartbekken - Kalvedalen 12,5 km. Harestua - Skillingen Gjerdingen - Sandungskalven og Katnosa mm.

Mylla Løypeforening preparerer området Trantjern i vest, Svea i nord og Mylla i øst.

Steder i Nordmarka nord

Fra Gjøvikbanen til Sørkedalen 22,2 km Skitur Stryken - Elveli
Langs Bergenske Hovedveg 29,8 km Sykkeltur Grua - Røykenvik
Opp Formoløypa 12,2 km Skitur Mylla - Myllsdammen