Guriby - Burud

Krokskogen - Hole

Type:

Offentlig vei
Rute som i sin helhet går på asfalt gjennom vakkert kulturlandskap i Lommedalen. Den første tredjedelen er flat, mens det går utfor på den neste. Det siste stykket (1,8 km) byr på hundre meters stigning.

Fra parkeringsplassen ved Guriby, der det også er bussholdeplass, sykler du sydover på Lommedalsveien. Du har vakkert utsyn til gårdene som ligger langs veien. Du passerer også Lommedalen golfklubb ved Jonsrud gård som du snart får på høyre side.

Du tar etter hvert til venstre inn på Skollerudveien og sykler på bro over Lomma, som i perioder har flommet helt opp til broen. Fire hundre meter senere tar du igjen til venstre (Burudveien) og tråkker oppover til Bærum golfklubb på lette gir. Du skal ikke sykle til venstre bort til klubbhuset, men ta til høyre videre oppover forbi Burud gård. Noen hundre meter senere er du fremme ved parkeringsplassen syd for Burudvann.

Herfra kan du fortsette syklingen nordover mot Vensåsseter ved å ta rute 608 som går via Haugen gård.
Vakre

Foto: Erik Unneberg, 26.09.2008