Jaren - Amundrud

Rutenr:

897

Lengde:

5,3 km

Område:

Hadelandsåsene

Type:

Offentlig vei
Jaren stasjon er utgangspunktet for denne sykkelruta. Det er en rute med en god del stigning - fra ca. 200 moh. ved stasjonen og opp til rundt 465 meters høgde. Stigningen fordeler seg ganske jevnt i rundt 4,5 kilometer. Da flater det ut, før det igjen blir litt stigning på slutten.

Vi sykler Jarenvegen mot kornsiloen og over jernbanebrua. Vi fortsetter rett fram, forbi bakeriet, opp bakken, gjennom kulverten under riksveg 4, og tar til venstre. Nå kommer vi inn på Movegen. Vi sykler oppover gjennom bebyggelsen, og videre gjennom frodig kulturlandskap. Etter hvert som vi tråkker oss oppover, blir utsikten bare bedre og bedre. Så vi anbefaler å ta seg en pust i bakken og se seg tilbake, ned mot Viggadalen, Sølvsberget, Brandbukampen og Randsfjorden.

Ca. 4,5 kilometer fra start krysser vi under riksveg 4 igjen, og tar til høgre i Amundrudvegen. Vi følger denne vegen mot venstre, til krysset ved Amundrud. Herfra kan turen fortsette mot høgre - i rute 954 til Badstuvegen. Derfra kan man sykle videre både til Svera og Lygna, og videre innover Øståsen. Tar vi til venstre i dette krysset, kan vi følge rute 957 opp til Pålsætra og Løvstua.
Nye

Foto: Eivind Molde, 10.08.2015

Steder i nærheten

Steder Moh Type Område
Amundrud 455 Gårdsbruk Hadelandsåsene
Jaren 207 Innfallsport (parkering) Hadelandsåsene

Amundrud

Moh

455 m

Type

Gårdsbruk

Område

Hadelandsåsene

Gå til sted

Jaren

Moh

207 m

Type

Innfallsport (parkering)

Område

Hadelandsåsene

Gå til sted

Samarbeidspartnere