Gjøvik - Bybrua - Vardal kirke

Rutenr:

917

Lengde:

11,9 km

Område:

Gjøvik, Toten og Land

Type:

Offentlig vei
Utgangspunktet for denne sykkelruta er Gjøvik stasjon. Herfra sykler du gjennom Storgata, og etter et parti med oppoverbakke, får du Mustad fabrikker på venstre side. Vel en kilometer senere kommer du deg over til høgre side gjennom en undergang, og rett før Sigrid Undseths veg tar du så opp til høgre.

Da er du inne på Odnesvegen, som du følger i 6,5 kilometer. Det er gang- og sykkelveg i 4 kilometer av denne strekningen, som for det meste går langs boligområder. På to korte strekk går gang- og sykkelvegen gjennom Granlivegen og Nedrevegen. Ved Skarpsno går rute 915 til venstre mot Skonhovd, men vår rute fortsetter rett fram gjennom boligområdet Bybrua.

I rundkjøringen ved Tobru svinger du av mot høgre, og nå venter den største utfordring på denne ruta. I løpet av 2,2 kilometer skal du opp fra 310 til 450 meter over havet. På veg opp Grytbakka er det fint å snu seg tilbake og nyte utsikten ned mot dalen og utover mot Gjøvik og Mjøsa.

Vel oppe i rundkjøringen ved Vardal kirke har du tre muligheter. Fortsetter du rett fram, kan du følge rute 922 til Nordenga og Skarkerud. Rute 923 går til venstre mot Mustadroa og Linnerud, inne på Vardalsåsen, mens rute 919 går i motsatt retning - til Eiktunet. Og derfra er det bare nedoverbakke tilbake til denne rutas startsted, Gjøvik stasjon.
Vardal

Foto: Eivind Molde, 24.07.2016

Steder i nærheten

Steder Moh Type Område
Gjøvik 125 Innfallsport (parkering) Gjøvik, Toten og Land
Vardal kirke 458 Kapell, kirke Gjøvik, Toten og Land

Gjøvik

Moh

125 m

Type

Innfallsport (parkering)

Område

Gjøvik, Toten og Land

Gå til sted

Vardal kirke

Moh

458 m

Type

Kapell, kirke

Område

Gjøvik, Toten og Land

Gå til sted

Samarbeidspartnere