Gjøvik - Skonhovd

Rutenr:

915

Lengde:

10,7 km

Område:

Gjøvik, Toten og Land

Type:

Offentlig vei
Dette er en sykkelrute som går opp på åsen sørvest for Gjøvik. Den er en fin - men krevende - "førsteetappe" på korte eller lange rundturer i området. Utgangspunktet er jernbanestasjonen. Herfra sykler du gjennom Storgata, og etter et parti med oppoverbakke, får du Mustad fabrikker på venstre side.

Vel en kilometer senere kommer du deg over til høgre side gjennom en undergang, og rett før Sigrid Undseths veg tar du så opp til høgre. Da er du inne på Odnesvegen, som du følger i vel 2 kilometer. Det er gang- og sykkelveg på hele denne strekningen. På et kort strekk går gang- og sykkelvegen gjennom Granlivegen.

Ved Skarpsno går rute 917 videre rett fram - til Vardal kirke. Men du tar til venstre her, inn i Brattengvegen. Etter 800 meter på den, holder du til høgre, og krysser under Fagernesvegen (fylkesveg 33), som er hovedvegen til Dokka. Dermed er du i gang med oppstigningen til åsen. Du har hele 3,5 kilometer med oppoverbakke framfor deg, fra ca. 250 til rundt 470 moh.

På veg oppover Brattengvegen har du fin utsikt tilbake mot Gjøvik og Mjøsa. Du tar til venstre på Skonhovdvegen, og tråkke deg videre oppover. Det er fortsatt 1,5 kilometer igjen med stigning, men når høyeste punkt er nådd, kan du puste ut, og trille ned bakken til Skonhovd.

Fra krysset ved Skonhovdrampa kan du enten fortsette til venstre på Skonhovdvegen, og sykle ned til Åndalen (rute 916). Derfra kan du bl.a. sykle videre til Skumsjøen, et populært turmål her i traktene. Dit kan du også komme om du tar til høgre ved Skonhovd, og følger rute 770 til Veset. Du kan også sykle innover på Vardalsåsen om du velger den retningen.
Skonhovdrampa

Foto: Eivind Molde, 07.07.2016

Steder i nærheten

Steder Moh Type Område
Gjøvik 125 Innfallsport (parkering) Gjøvik, Toten og Land
Skonhovd 450 Generelt stedsnavn Gjøvik, Toten og Land

Gjøvik

Moh

125 m

Type

Innfallsport (parkering)

Område

Gjøvik, Toten og Land

Gå til sted

Skonhovd

Moh

450 m

Type

Generelt stedsnavn

Område

Gjøvik, Toten og Land

Gå til sted

Samarbeidspartnere