Tur med mening

Til helgen inviteres hele Norge til å ta med seg en tom søppelpose på tur. Bli med å gi litt ekstra kjærlighet til Marka du også!

Tekst: Christine Amdam Foto: Magnus Nyløkken

Publisert 07.09.2020

Tur med mening er en dugnad for naturen. Hele Norge oppfordres til å ta en tur ut og gjøre en innsats som ikke krever mye av en selv, men har stor betydning for naturen.

Tur med mening finner sted lørdag 12. og søndag 13. september, og er et samarbeid mellom Friluftslivets uke og Strandryddeuka.

Skiforeningen oppfordrer alle til å rydde på sine favoritt-stier og veier i nærmarka. Søppelet tar du med hjem og kaster i egen søppeldunk. Dette er en fin tur å ta med barna på, de synes det er gøy, og det gir mening!

PLUKK SØPPEL: Ta med en tom søppelpose til alle deltakerne på turen, og se hvem som klarer å fylle den mest. Barna synes det er gøy med et oppdrag på turen. 

Friluftslivets uke

5. september til 13. september feires norsk natur og friluftsliv gjennom en hel uke. Det er Norsk Friluftsliv, en paraplyorganisasjon med 18 friluftsorganisasjoner, deriblant Skiforeningen, som står bak Friluftslivets uke. Over hele landet kan du delta på spennende friluftsarrangementer og alt er samlet i denne aktivitetskalenderen. På grunn av korona-restriksjonene er mange av de store arrangementene avlyst. I stedet arrangeres det mindre arrangementer og turer på egenhånd.

Friluftslivets uke har blitt arrangert siden 1993, og finner alltid sted fra første helg i september – hvert år. I 2019 ble det registrert over 1400 arrangementer i aktivitetskalenderen for uken, noe som er rekord.

Samarbeidspartnere