Du kan bli hyttevert på denne stuen på Krokskogen 

En ny leieavtale med Løvenskiold gjør det mulig å åpne ny hytte for skifolket i Marka til vinteren.

Tekst: Guri Leyell Skedsmo/Foto: Skiforeningen 

Publisert 03.11.2022

I ti år har den lille, mobile Storebekkbua drøyt fem kilometer opp fra Skansebakken i Sørkedalen tjent som koselig serveringssted og rasteplass for skigåere. Nå ruster Skiforeningen opp tilbudet. Til vinteren åpnes dørene til den større Storebekkhytta, bare noen meter lenger opp i lia.  

- Dette blir en veldig fin oppgradering for skigåere. Storebekkhytta er et perfekt turmål for barnefamilier, og supert for alle som er på tur fra Sørkedalen og Lommedalen, sier Kjetil Hagen, ansvarlig for Skiforeningens småstuer i Marka. 

- Vi er veldig takknemlige for denne avtalen med Løvenskiold. Takket være initiativ derfra, kan vi gi turgåere et enda bedre tilbud til vinteren. 

Storebekkhytta: Skiforeningens medlemssjef Susanne Høyden Stiansen på befaring denne uken. Nå rustes hytta opp. Til vinteren blir servering. Foto: Kjetil Hagen/Skiforeningen. 

Kjøkkenet rustes opp

Dette er første gang det blir serveringstilbud på Storebekkhytta. Nå pågår forberedelsene.  

Kjøkkenet tilpasses serveringsbehovene. Solcellepanel blir montert. Senger og overnattingsfasiliter oppgraderes. For nå blir det mulig å overnatte for dem som skal servere.  

- Dette blir så bra! Stuen ligger mer solfylt til enn det rastebua litt lenger ned i bakken gjorde. Utenfor blir det plass til bålpanne og flere benker. Skiløypa blir kjørt helt frem. Fasilitetene blir bedre på alle måter, sier Hagen.  

Populært område: Storebekkhytta ligger sentralt plassert langs skiløypa opp mot Heggelivann. Kart: Ole Listuen 

Overnattingstur i skogen

Løvenskiold har stilt stuen til disposisjon og den driftes av den lokale frivilliggruppa Rastebuas Venner. Nå trengs flere stueverter.  
Et ypperlig oppdrag for dem som ønsker å kombinere frivillig arbeid i Marka med en koselig overnattingstur i skogen, ifølge Hagen.  

- Som stuevert treffer du masse hyggelig folk på tur og bidrar til å holde liv i Markas småstuer. Disse er viktige, ikke minst for barnefamilier på tur.  

Unik markaopplevelse

Også på Trantjern er det behov for flere stueverter i helgene til vinteren. Beliggenheten helt nord i Nordmarka, like ved Mylla, gjør den til en av Markas flotteste plasser, ifølge Hagen. Skiforeningen og DNT har store planer for stedet. Før dette prosjektet står klart, blir det småutsalg i en rastebu på tomta. Stuevertene kan overnatte i hovedhuset på Trantjern.

Alle varer som skal selges blir fraktet opp på forhånd. Som vert stiller du kun meg deg selv, entusiasme – og lysten på en unik markaopplevelse, ifølge Hagen.  

PS: Storebekkbua, som inntil nylig lå rett nedenfor den større Storebekkhytta, er flyttet til Kloppa i Sørmarka.

Slik blir du hyttevert

På to av Skiforeningens småhytter kan du nå være hyttevert i vinter. 

Storebekkhytta

Nærmeste p-plass: Skansebakken, Sørkedalen. Herfra er det drøyt fem kilometer opp til hytta.  
Antall overnattingssenger: 3 
Interessert? Kontakt: kjetil@skiforeningen.no 

Trantjern

Nærmeste p-plass: Man kan kjøre helt opp på tunet som betjening. For skiløperne er det 1 km fra Ølja p-plass eller 5 km fra Mylla damm  
Antall overnattingssenger: 4 
Kontakt: kjetil@skiforeningen.no 

Samarbeidspartnere