Rause gaver: Fra venstre Alexander Kopp, Alexandra Kopp, Vilhelmine Kopp, Kenneth Rein-Heggebakken, Helene Kopp og Håvard S. Abrahamsen.

Ny gavegiver sørger for nye snøskutere til Skiforeningen

Hermann Kopp setter spor og har sammen med Coast Seafood donert penger til to nye snøskutere.

Tekst: Christine Amdam Foto: Birgitte Giæver

Publisert 13.04.2023

Kopp var aktiv politiker, satt i bystyret for Høyre i mange år og var styreleder for Coast Seafood i over 20 år. Familien ønsket å donere penger til Skiforeningen etter hans død.

– Det gleder oss å kunne gi et bidrag til Skiforeningen i pappas navn. Pappa var opptatt av Marka, som nabo i over femti år, som medlem av skogstyret da et slikt eksisterte, og han lærte ikke minst meg gleden av å gå på ski i skogen, forteller sønnen Alexander Kopp.

Sammen med kona Helene Kopp, og deres to barn Alexandra og Vilhelmine var han med på en markering av de to nye snøskuterne på Sørli i Nittedal.

Familien Kopp setter spor: Alexander, Helene og døtrene Alexandra og Vilhelmine fikke prøve de nye sneskuterne som far og farfar har donert penger til. Foto: Birgitte Giæver. 

Nordmarka og Østmarka

Den ene skuteren skal ha base på Sørli i Nittedal og den andre på Krokhol i Østmarka.

 – Det at vi får en så betydelig og raus gave betyr masse. Vi har muligheten til å fornye maskinparken. Dette betyr at vi er i stand til å lage gode skuterløyper ut fra Sørli og i Østmarka. Uten rause gavegivere ville tilbudet vårt vært betydelig annerledes, og dette er helt avgjørende for oss, sier Håvard S. Abrahamsen, generalsekretær i Skiforeningen.

I tillegg til familien Kopp var løypebas i Nittedal, Kenneth Rein-Heggebakken, løypesjef Birgitte Giæver, markasjef Espen Jonhaugen og generalsekretær Håvard S. Abrahamsen til stede på markeringen.

Oppdager nye områder

Østmarka og delene av Nordmarka hvor disse skuterne skal sette spor er ikke der familien Kopp er mest kjent.

– Pappa var en ivrig bystyrerepresentant i mange år, og han har satt mange spor etter seg i Oslo. Vi synes det er hyggelig å tenke på at han fortsetter å sette spor gjennom gaven til Skiforeningen. Vi håper å utforske deler av Marka hvor vi er mindre kjent ved å følge scooterne.

skiforeningenlogo

Bli medlem i Skiforeningen

Sammen setter vi spor.
Bli medlem