Lysløypa Spikkestad - ROS-hytta

Lysløype Lysløype

Oversiktskart

Beskrivelse

Lysløypa starter fra IL ROS' skistadion, ved klubbhuset til Skigruppa. Dette ligger nord for Gamle Drammensvei, et stykke nordvest for jernbanestasjonen på Spikkestad.

Rett etter selve skistadion går det en løype til høyre. Den knytter sammen lysløypa og løype 290, som går til Kjekstad golfbane. Man kan også komme til ROS-hytta den veien.

Men vi følger lysløypa nordover. Løypa går i småkupert terreng med utforkjøringer ned til løypekrysset på Kjosmyra, den eneste plassen med fastboende inne i selve Kjekstadmarka.

Her kan man ta til venstre mot Sørummyra (løype 1195). Men lysløypa fortsetter videre i noe utfor ned til Sagelva. Her går løype 293 nordover gjennom Elvelia til Heggsjø. Og her slutter den belyste delen av løypa.

Nå går det bratt oppover ved Nordkleiva, deretter krysses bekken fra Oddevalmyra og vi kommer opp til ROS-hytta. Her er det servering i helgene i skisesongen. Vi har flere valgmuligheter når vi skal videre herfra.

Løype 1199 går opp bakkene til Bertelsmyr. Løype 6 går til Haukelia og Trangeberget mens løype 290 går via Kjos til Kjekstad golfbane.

Edit

Tilknyttede løyper og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
257 Langtur fra Ringkollen til Spikkestad Ringkollen Spikkestad 73.2