Ringkollen - Nysetra - Mosjøen [Ringkolløptraseen]

Løype nr: 94
Lengde: 5.2 km
Preppetype: Klassisk
Siste preppetype: Klassisk og fristil
Preppestatus: Ikke preparert
Prepareres av: Skiforeningen
Sist preparert: 24.03.2019

Oversiktskart

Beskrivelse

Denne løypa er en del av Ringkolløptraseen, og går gjennom et fantastisk skiterreng.

Fra parkeringsplassen ved Ringkollen er det først svak stigning, og du er oppe på et myr- og skogparti på ca. 640 moh. Her er det lang skisesong! Du tar til venstre i første løypekryss (rett vest for Kolltjern) og fortsetter nordover til Gulbrandstjern. Snart blir det utforkjøringer i retning Øyangen, og løypa fortsetter på skogsbilvei nordover langs vannet.

Nysetra passeres, og du holder til høyre i løypekrysset rett etterpå. Her kommer løypene fra Salem (løype 1135) og Alm (løype 1134) i Åsbygda inn fra venstre. Rett før Østerdamsetra kommer løype 1131 fra Jonsetangen inn fra høyre, men du fortsetter rett frem, forbi Tørkerudtjern og ned til løypeskiltet i Mosjøens vestende. Her slutter løypa, men du kan fortsette skituren videre over vannet.

Hvis du går sørover, er du inne på løype 226 mot Ugla og Steinbutjern. Om du går sørøstover, kommer du til Mosjøens østside, og du er da i løype 1138 mot Bjønnputtdalen og Store Sinnera. Det er denne traseen som er neste etappe av Ringkolløptraseen.Edit

Bilder

Tilknyttede løyper og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
362 Ringkolløptraseen Ringkollen Ringkollen 21.1

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Ringkollen