Treningsrunden

Drømmedag ved Rughaug

Foto: Erik Unneberg, 13.04.2010

Turinformasjon

Lengde:

14,6 km

Område:

Krokskogen - Hole

Beskrivelse

Ringkollen svikter ikke! Her kommer snøen tidlig og går sent. Og for noen løyper! Alltid godt preparerte og i god stand. «Treningsrunden» som vi skal følge, går i vakkert og variert krokskogterreng. Dette er kanskje noe av det flotteste Marka har å by på. Turen egner seg for små og store og er en passe lang søndagstur for mange.

Vi følger løypa som går ut fra oppslagstavlen ved parkeringsplassen. Vi holder til venstre og går i svak motbakke opp til Kolltjern og videre i flott, åpent terreng forbi Femputtene. Navnet kommer av fem små tjern eller putter som ligger tett samlet. Snart passeres løypas høyeste punkt, ca. 660 moh., like ved Borgersetra. Den gamle setra ligger litt vest for skiløypa. Det er også en avstikker til det flotte utsiktspunktet her, hvorfra du ser blant annet Gaustatoppen, Norefjell og Vikerfjell i klarvær. Vinteren 2013 ble det satt opp et le-skur med grill på utsiktspunktet.

I løypekrysset på myra nedenfor Borgersetra (Borgersetermyra) tar vi 90 grader til venstre og følger løypa østover mot løypeknutepunktet ved Vambutjerna. Her finner du en liten kiosk eller rastebu, «Vambua», som er åpen store deler av skisesongen. Fra løypekrysset går det løyper mot Øyangen og Øyangsrøysa. Vi følger «Treningsrunden» til høyre mot Viksetra. Setra tilhørte Mo gård, og dikteren Jørgen Moe var ofte her.

Turen går nå noen hundre meter nordover før den følger en traktorvei til Høgåsveien. Denne veien ble bygget i forbindelse med byggingen av den omstridte Holsledningen. Turen fortsetter tilbake til Borgersetermyra. Herfra følger vi samme trasé som vi gikk til å begynne med, tilbake til Ringkollen.

God tur!

Se løyper turen består av

Navn Fra Til Sist preparert Lengde
Ringkollen - Kolltjern - Femputtene - Borgersetra Ringkollen Borgersetra 14.01.2024 4 km
Treningsrunden Borgersetra Borgersetra 06.04.2024 7 km
Ringkollen - Kolltjern - Femputtene - Borgersetra Borgersetra Ringkollen 14.01.2024 4 km

Ringkollen - Kolltjern - Femputtene - Borgersetra

Fra

Ringkollen

Til

Borgersetra

Lengde

4 km

Sist preparert

14.01.2024

Gå til løype

Treningsrunden

Fra

Borgersetra

Til

Borgersetra

Lengde

7 km

Sist preparert

06.04.2024

Gå til løype

Ringkollen - Kolltjern - Femputtene - Borgersetra

Fra

Borgersetra

Til

Ringkollen

Lengde

4 km

Sist preparert

14.01.2024

Gå til løype

Samarbeidspartnere